Hver gang det er dårlig med tid og anledningen for en kake nærmer seg, så dukker tanken om rullekake opp. Rullekake må være en av de raskeste og enkleste kakene du kan lage som også både ser og smaker godt ut, og det krever nesten svært få ingredienser.
Undertegnede liker ikke å benytte sukker i maten, og denne oppskriften ble egentlig til ved en tilfeldighet. Heldigvis ble resultatet helt supert!
Fyll: Bruk sukkerfritt syltetøy av ønsket slag! Bringebær smaker friskt og godt. Jordbær smaker litt søtere. Eplemos gir en mild og god smak, mens blåbær er litt mer syrlig og friskt!
Fremgangsmetode:
Pisk eggedosis av egg og Sukrin+. Bland hvetemel, potetmel og bakepulver, og sikt det over eggedosisen mens du varsomt vender det inn i røren. et tips er å bruke miksmasteren i svært korte intervaller for å få blandet inn det tørre skikkelig.
Fordel røra ut over en langpanne dekket med bakepapir. Stek i 7-8 minutter på 200 grader. Det er viktig at du følger med kaken og ser når den ser ferdig ut.
Fukt et kjøkkenhåndkle. Ta kaken ut av ovnen, bre over kjøkkenhåndkle og legg en rist over. Vend kaken opp ned og fjern stekeplaten. Nå kan du løfte av risten og den fuktede kjøkkenhåndkledet, og varsomt fjerne bakepapiret.
Fordel syltetøy etter ønske ut over hele kaken. Husk å smøre helt ut i kantene! Bruk gjerne friske bær som fyll dersom du har det. Rull kaken sammen og legg den på et avlangt fat.