Det er anbefalt å spise fisk flere dager i uken, da fisk er en god kilde til proteiner, vitaminer og mineraler. Fet fisk er også rik på de essensielle omega-3 fettsyrene, som er viktig for å forebygge sykdommer og opprettholde god helse.
Ettersom fet fisk inneholder både proteiner og sunt fett bidrar fisken til en bedre metthetsfølelse og en langsommere blodsukkerstigning. Test ut denne spennende lakseretten med soyasaus, kokte søtpotetbiter og stekt blomkålris. Næringsrikt, enkelt og proppfull av gode smaker!
(Artikkelen fortsetter under annonsen)

Stekt laks med soya og blomkålris
Næringsinnholdet for hele oppskriften finner du nederst i artikkelen, samt næringsinnholdet for matvarene, slik at du enkelt kan regne ut hvor mye du skal ha, i forhold til ditt energibehov.
(1 porsjon)
Ingredienser
- 125 g laksefilet
- 50 g mager kesam
- 1 stk blomkål
- 200 g søtpotet
- 1/2 pose babyspinat
- 1 ss honning
- 1 ss soyasaus
- 1/4 lime (saften)
- 1 ts srirachasaus (chili)
- 1 ts olivenolje (til steking)
- Salt og pepper
- En håndfull urter (koriander, persille eller gressløk)
Slik gjør du det
- Ha fiskestykket i en ildfast form, krydre med salt og pepper.
- Stek fisken midt i ovnen på 200 grader i ca 10 minutter.
- Skrell søtpoteten og del den opp i små terninger. Ha det over i en kjele med vann og kok til søtpotetbitene er møre, ca. 15-20 minutter.
- Finhakk hvitløken og fres den lett i panna med litt vann. Tilsett honning, soyasaus, chilisaus, limesaft og litt vann. La det småkoke til sausen begynner å tykne.
- Tilsett fiskestykket og bland det godt sammen med sausen. Tilsett deretter finhakkede urter om du ønsker.
- Rasp opp blomkålen på et rivjern og stek det i panna med litt olje, 3-4 minutter. Krydre med salt og pepper.
- Fres spinat i panna til den faller sammen. Ha gjerne en hvitløksfedd på en gaffel og rør rundt i spinaten underveis. Krydre med salt og pepper til slutt.
- Finn frem en tallerken og ha på stekt blomkålris, søtpotet, soya-laks og stekt spinat. Ha mager kesam over fisken til slutt.
Omega-3 – Best i test 2025! Beste omega-3 kosttilskudd!
Apr 07, 2025
Næringsinnhold i hele oppskriften
Kalorier: 652 kcal
Proteiner: 46 g
Karbohydrater: 70 g
Fett: 22 g
Fiber: 17 g
Makrofordelingen med den oppgitt mengden av de ulike ingrediensene tilsvarer 43% karbohydrater , 28% protein og 29% fett.
Næringsinnhold per 10 g matvare
Laksefilet: 21 kcal, P: 2 g, F: 1,4 g
Blomkål: 4 kcal, K: 1 g, P: 0,4 g
Mager kesam: 7 kcal, K: 0,4 g, P: 1,2 g
Søtpotet: 8 kcal, K: 1,7 g
Olivenolje(1 g): 9 kcal, F: 0,9 g
Honning: 32 kcal, K: 7,9 g
Spinat: 2 kcal
Soyasaus: 6 kcal, K: 0,7 g, P: 0,7 g
Srirachasaus: 15 kcal, K: 2,9 g
Kcal= Kalorier
P= Proteiner
K= Karbohydrater
F= Fett