Ta kontroll over blodsukkeret, reduser vekten å unngå stoffskiftesykdommer ved å spise til «riktig» tidspunkt på dagen. Enten du er en «slow starter» som står opp seint og inntar ditt første måltid rundt formiddags, eller står opp tidlig, men bare foretrekker å drøye med det første måltidet, så re det på tide å revurdere frokostvanene.
En ny studie peker på at å innta frokost tidlig på dagen kan redusere risikoen for å utvikle diabetes type 2 og å unngå andre stoffskiftesykdommer. I tillegg kan en tidlig frokost hjelpe deg å unngå overvekt, noe som i seg selv er en risikofaktor for å utvikle diabetes.
Studien ble utført ved av forskere ved Northwestern University og Univerity of Illinois Chicago, tok for seg 10 575 voksne personer, og kom frem til at de som inntok frokost tidligere enn kl. 0830 om morgenen, hadde lavere blodsukkernivået og insulinresistens enn personer som inntok sitt første måltid senere på dagen.
Forhøyede blodsukkernivåer og restitans mot insulin (hormonet som bidrar til å kontrollere blodsukkeret), er to markører for prediabetes og diabetes type 2. I USA alene anslår man at 34 millioner mennesker har diabetes, mens så mye som 88 millioner mennesker har prediabetes. Blant den siste gruppen, er hele 84% uvitende om at de er i risikogruppen for å utvikle diabetes type 2, hjertesykdommer og slag.
Kilde
Eatthis.com
Ved å trykke “BLI MED” godkjenner du nyhetsbrev-vilkårene