ørret fisk omega-3 proteiner
Kosthold Oppskrifter

Spis smart etter trening: Ørret med fullkornsris og grønnsaker

Dette er en balansert og fargerik middag som kombinerer næring, smak…

Jun 11, 2025 Av Jennie Hjortland Jensen
Kosthold Oppskrifter

Dette er en balansert og fargerik middag som kombinerer næring, smak og enkelhet – perfekt for deg som vil spise sunt uten å bruke for mye tid på kjøkkenet.

Fisken er rik på omega-3 og proteiner, mens fullkornsris og grønnsaker bidrar med vitaminer, fiber og langsom energi. Denne retten støtter både restitusjon og generell helse – og den lager seg nesten selv i ovnen.

(Artikkelen fortsetter under annonsen)
Premium kosttilskudd

Ørret med fullkornsris og ovnsbakte grønnsaker

Næringsinnholdet for hele oppskriften finner du nederst i artikkelen, samt næringsinnholdet for matvarene, slik at du enkelt kan regne ut hvor mye du skal ha, i forhold til ditt energibehov.

(1 porsjon)

Ingredienser
  • 150 g ørretfilet
  • 80 g fullkornsris
  • 100 g brokkoli
  • 1 gulrot
  • 100 g paprika
  • 1/2 liten rødløk
  • 5 g olivenolje (til grønnsakene)
  • Salt og pepper etter smak
Persilledressing
  • 10 g olivenolje
  • 1 skive sitron (saften)
  • 1 ts finhakket fersk persille

Slik gjør du det

  1. Kok risen etter anvisning på pakken.
  2. Forvarm stekeovnen til 200 grader.
  3. Kutt grønnsakene i passe store biter og fordel de på et stekebrett med bakepapir.
  4. Bland sammen olivenolje, salt, pepper og eventuelt urter og vend det sammen med grønnsakene.
  5. Bak grønnsakene midt i ovnen i ca.20 minutter, til de er møre.
  6. Krydre fiskestykket med litt salt og pepper.
  7. Stek det i stekepannen med litt olje på middels varme, i 3-4 minutter på hver side. Eller bak fisken i ovnen de siste 10 minuttene med grønnsakene.
  8. Bland ammen ingrediensene til dressingen.
  9. Fordel risen på en tallerken, legg over grønnsaker og topp den med den stekte ørreten. Ha persilledressingen over til slutt.

Trening

Sommerens mest effektive treningsprogram: Gå ned i fettprosent uten å miste muskler

Jun 11, 2025

Næringsinnhold i hele oppskriften

Kalorier: 755 kcal
Proteiner: 40 g
Karbohydrater: 73 g
Fett: 32 g

Næringsinnhold per 10 g matvare
Ørretfilet: 17 kcal, P: 1,9 g, F: 1 g
Fullkornsris: 35 kcal, K: 7,3 g, P: 0,8 g
Brokkoli: 3 kcal, K: 0,3 g, P: 0,3 g
Gulrot: 4 kcal, K: 0,7 g
Paprika: 3 kcal, K: 0,5 g
Løk: 3 kcal, K: 0,6 g
Olivenolje (1 g): 9 kcal, F: 0,9 g

Kcal= Kalorier
P= Proteiner
K= Karbohydrater
F= Fett

ørret fisk omega-3 proteiner

HOLD DEG OPPDATERT,

FÅ GRATIS TRENINGSPROGRAM OG KOSTHOLDSPLAN

Litt mer om deg

Få siste nytt innen trening, kosthold, helse 
og livsstil rett i innboksen din.

Registrer deg nå, og motta et gratis treningsprogram og kostholdsplan som nedlastbar PDF!

Ulmer