Dette er en balansert og fargerik middag som kombinerer næring, smak og enkelhet – perfekt for deg som vil spise sunt uten å bruke for mye tid på kjøkkenet.
Fisken er rik på omega-3 og proteiner, mens fullkornsris og grønnsaker bidrar med vitaminer, fiber og langsom energi. Denne retten støtter både restitusjon og generell helse – og den lager seg nesten selv i ovnen.
(Artikkelen fortsetter under annonsen)Ørret med fullkornsris og ovnsbakte grønnsaker
Næringsinnholdet for hele oppskriften finner du nederst i artikkelen, samt næringsinnholdet for matvarene, slik at du enkelt kan regne ut hvor mye du skal ha, i forhold til ditt energibehov.
(1 porsjon)
Ingredienser
- 150 g ørretfilet
- 80 g fullkornsris
- 100 g brokkoli
- 1 gulrot
- 100 g paprika
- 1/2 liten rødløk
- 5 g olivenolje (til grønnsakene)
- Salt og pepper etter smak
Persilledressing
- 10 g olivenolje
- 1 skive sitron (saften)
- 1 ts finhakket fersk persille
Slik gjør du det
- Kok risen etter anvisning på pakken.
- Forvarm stekeovnen til 200 grader.
- Kutt grønnsakene i passe store biter og fordel de på et stekebrett med bakepapir.
- Bland sammen olivenolje, salt, pepper og eventuelt urter og vend det sammen med grønnsakene.
- Bak grønnsakene midt i ovnen i ca.20 minutter, til de er møre.
- Krydre fiskestykket med litt salt og pepper.
- Stek det i stekepannen med litt olje på middels varme, i 3-4 minutter på hver side. Eller bak fisken i ovnen de siste 10 minuttene med grønnsakene.
- Bland ammen ingrediensene til dressingen.
- Fordel risen på en tallerken, legg over grønnsaker og topp den med den stekte ørreten. Ha persilledressingen over til slutt.
Sommerens mest effektive treningsprogram: Gå ned i fettprosent uten å miste muskler
Jun 11, 2025
Næringsinnhold i hele oppskriften
Kalorier: 755 kcal
Proteiner: 40 g
Karbohydrater: 73 g
Fett: 32 g
Næringsinnhold per 10 g matvare
Ørretfilet: 17 kcal, P: 1,9 g, F: 1 g
Fullkornsris: 35 kcal, K: 7,3 g, P: 0,8 g
Brokkoli: 3 kcal, K: 0,3 g, P: 0,3 g
Gulrot: 4 kcal, K: 0,7 g
Paprika: 3 kcal, K: 0,5 g
Løk: 3 kcal, K: 0,6 g
Olivenolje (1 g): 9 kcal, F: 0,9 g
Kcal= Kalorier
P= Proteiner
K= Karbohydrater
F= Fett