Det er ingen tvil om at kostholdet er med på å påvirke helsen vår. Øker du inntaket av dette, kan du redusere risikoen for kreft.
Det kommer nok ikke som noen bombe at frukt og grønt er bra for deg, men det enda en ting som er gull for helsen. Gjetter du hva?
En ny studie fra Vanderbilt University Medical Centre, antyder at en diett rik på yoghurt, eller fiber (eller begge), kan redusere en persons risiko. for å utvikle lungekreft.
Funnene kom etter en analyse av flere studier som omfattet 1,44 millioner deltakere i hele USA, Europa og Asia. Resultatene viste at de som spiste yoghurt daglig hadde 20% lavere risiko for å få diagnosen enn de som ikke spiste yoghurt i det hele tatt. Personer som inntok en diett rik på fiber, redusert risikoen for lungekreft med omtrent 15%. Men, det aller mest interessante – de med det høyeste inntaket av både fiber og yoghurt, hadde hele 33% redusert risiko for å utvikle diagnosen!
Denne sammenhengen var konsistent uansett hvilken grupper mennesker som ble undersøkt. Verken kjønn, alder eller helsetilstand var relevant.
Er du usikker på hvilke matvarer som inneholder rikelig med fiber? Generelt kan vi si at de fleste frukt og grønnsaker inneholder bra med fiber, men det er så klart forskjell på hvor mye de ulike typene inneholder. Det samme gjelder brødmat, knekkebrød, ulike frokostblandinger, etc.. Under ser du en oversikt over noen gode fiberrike matvarer du kan inkludere i kostholdet ditt. Og ikke glem yoghurt…
Få også med deg: Fiber kan hjelpe deg ned i vekt!
[
Kilde
Vumc.org
Ved å trykke “BLI MED” godkjenner du nyhetsbrev-vilkårene