Fet fisk er ikke bare en god kilde til sunne omega-3 fettsyrer, men er også en god kilde proteiner, vitamin D, niacin og vitamin B12. Olivenolje og avokado er en god kilde til enumettet fett, i form av omega 9. Fett inneholder mer enn dobbelt så mye energi per gram, som proteiner og fett, så det er lurt å passe litt på den totale kalorimengden man spiser.
Spiser du mindre karbohydrater kan du fint spise mer fett, da fett bidrar til en langsommere blodsukkerstigning og lengre metthetsfølelse. I tillegg til andre gode helseeffekter av sunne omega 3-6-9 fettsyrer.
(Artikkelen fortsetter under annonsen)Næringsinnholdet for hele oppskriften finner du nederst i artikkelen, samt næringsinnholdet for matvarene, slik at du enkelt kan regne ut hvor mye du skal ha, i forhold til ditt energibehov.
(1 porsjon)
Dressing
Les også: Ernæring og hjernen – Mat som er viktig for god hjernehelse!
Næringsinnhold i hele oppskriften
Kalorier: 823 kcal
Proteiner: 34 g
Karbohydrater: 73 g
Fett: 49 g
Fiber: 20 g
Næringsinnhold per 10 g matvare
Ørretfilet: 17 kcal, P: 1,9 g, F: 1 g
Søtpotet: 8 kcal, K: 2 g
Reddik: 2 kcal
Fennikel: 4 kcal
Salat: 3 kcal
Avokado: 20 kcal, F: 2 g
Olivenolje: 9 kcal, F: 0,9 g
Kcal= Kalorier
P= Proteiner
K= Karbohydrater
F= Fett
Les også: Boost immunforsvaret med supermaten Acai!
Ved å trykke “BLI MED” godkjenner du nyhetsbrev-vilkårene