Å forebygge sykdom er mye bedre enn å behandle det. Spis dette 4 ganger i uken, og reduser risikoen for å dø av hjerteinfarkt med 40%!
Det virker kanskje ikke kjempe fristende å hive innpå noe så sterkt og brennende som chilli, men en ny studie forklarer hvorfor det faktisk er lurt å innta mer av denne grønnsaken.
I følge studien som ble publisert i tidsskriftet Journal of the American College of Cardiology, kan personer som inntar rød chili minst fire ganger i uken, redusere risikoen for å dø av et hjerteinfarkt med opptil 40%. I tillegg reduserer de risikoen for cerebrovaskulære dødsfall, f.eks. hjerneslag med mer enn 50%. Og de kanskje beste nyhetene er at disse fordelene gjelder uansett hva annet du måtte finne på å spise.
Forskerne mener de store fordelene skyldes det høye capsaicininnholdet (forbindelsen som gjør rød chili så sterk). Tidligere forskning antyder at capsaicin kan øke metabolismen ettersom den bidrar til økt kroppstemperatur, noe som igjen fører til økt forbrenning. Høyere forbrenning motvirker overvekt, og kan vær en effektiv metode for å bekjempe hjerte- og karsykdommer.
Paprika og chilli med capsaicin har vist seg å redusere kolesterol og triglyserider, og hjelper til med å forhindre celler i å feste seg sammen og danne blodpropp.
Til tross for de positive resultatene trengs det mer forskning for å fullstendig forstå hvorfor chili har en så kraftig forebyggende effekt. I mellomtiden kan du kanskje forsøke å øke inntaket av, ja, nettopp chilli…
Kilde
Sciencedirect.com
Ved å trykke “BLI MED” godkjenner du nyhetsbrev-vilkårene