Rundt nyttår er mange ekstra motivert for å nå målene sine. Da er det gjerne snakk om mål som omhandler helse, trening og kosthold. Vanligvis er det allerede rundt februar og mars at de som var mest motiverte i januar faller fra.

Alt eller ingenting

Det er mange som setter seg høye mål for det nye året. Dermed blir fallhøyden desto større. Når ting ikke går helt som planlagt er det ikke uvanlig å ha en alt eller ingenting-innstilling. Hvis du er en av de som opplever at du like gjerne bare kan slutte å trene eller spise sunt hvis det skjedde noe som ikke var en del av planen bør du lese videre!

motivasjon

Tips 1

Se over målene dine

Det er en kjent sak at å sette konkrete målsettinger er viktig for å oppnå mål. Men det er også viktig at du setter deg riktig type mål, og at de er oppnåelige for deg. Når du merker at målene du har satt deg blir i overkant ambisiøse trenger ikke responsen bli at du bare dropper helt ut. Ta en gjennomgang av målsettingene dine, gjør endringer og modifiseringer til det mer realistiske, slik at du har større sannsynlighet for å oppnå dem.

La målene bli tilpasset hverdagen din og hvor mye kapasitet du har til å jobbe mot å nå dem. Kanskje ser du at du har noen mål som egentlig ikke stemmer overens med verdiene dine i det hele tatt, og at det er mål du egentlig ikke har interesse av å jobbe mot? Da er det ingen skam i å bare stryke dem!

Tips 2!

Å droppe trening skal være en bevisst avgjørelse

Det er enkelt å droppe en treningsøkt når det frister mer å sove lenge eller sette seg ned i sofaen i stedet. Det er sjeldent at det å skulke trening faktisk er en overveid avgjørelse. Hvis du vil få bedre treningsrutiner kan du gjøre bevisste valg, både når du går på trening og når du velger å ikke trene. Ved å ta aktive valg lærer du at det er noe du har kontroll over, og at det bare ikke er «noe som skjer». Det gjelder å holde seg selv ansvarlig for at den planlagte treningen blir noe av.

Bonustips!

Hvis du er en av de som synker ned i sofaen når du egentlig har planlagt å trene kan du legge gymbagen og treningstøyet ditt i sofaen. På den måten må du gjøre et helt bevisst valg når du flytter tingene for å sette deg ned i sofaen for å se på TV etter jobb, i stedet for å trene. Eller så kan du sette frem treningstøyet ditt et annet sted som gjør det nødvendig å ta et helt bevisst valg om å trene, eller ikke trene.

Tips 3!

Gjør det du liker

Kanskje et mål du hadde satt deg innebar å trene noe du egentlig ikke liker? Hvis du for eksempel vil bli bedre i rykk og støt, men faktisk ikke trives med vektløfting som treningsform, er det bedre å gjøre noe annet som du liker bedre. Ikke dropp trening helt fordi du ikke er motivert til å gjøre det du egentlig «burde» gjøre. Og ikke prøv å presse deg inn i en treningsplan som du egentlig ikke trives med. Kroppen og helsen din har mye større nytte av at du trener det du elsker å trene, fremfor å ha det «perfekte» treningsprogrammet som du hater liggende ubrukt i gymbagen.

motivasjon

Tips 4!

Plan B

Dropper du trening helt og holdent hvis du ikke får plass på den gruppetimen du tenkte, eller hvis treningspartneren ikke kan møte til dagens økt? Hvis det er tilfelle bør du ha en god plan B, og kanskje en plan C og D også.

Rekker du ikke gruppetimen bør du ha et alternativt treningsopplegg du kan gjøre på egenhånd. Hvis treningspartneren avlyser bør du ha et treningsprogram for hånden med øvelser du er trygg på og som du ikke trenger hjelp til å gjennomføre. Gjør det beste ut av situasjonen – all trening er bedre enn ingen trening!

Tips 5!

Noen ganger må man bare ta seg sammen

All trening er ikke alltid like gøy, sånn er det for alle. Men hvis du ender opp med å trene bare en gang hver fjortende dag, eller en gang i måneden er det kanskje på tide å presse seg litt. Trening er investering for fremtiden. For å opprettholde god helse, og forebygge uhelse, trenger kroppen fysisk aktivitet.

Selv om du ikke alltid har lyst, så vet du at trening er viktig, og det føles jo alltid deilig etterpå. Så noen ganger må man rett og slett ta seg sammen, og bare gjøre det. Trening for helse er ikke komplisert, og en liten økt på en halvtime alle de gangene du egentlig ikke orket å trene kan potensielt sett høste enorme helsegevinster!

Susanne Soydan

Susanne er utdannet personlig trener, gruppetreningsinstruktør, naprapat og sykepleier. I dag jobber hun som sykepleier i kommunen innen psykisk helse og rus, i tillegg til å ha gruppetimer på Actic. Susanne brenner for trening og kosthold for helse, og ønsker at så mange som mulig skal få oppleve de gunstige effektene av en sunn og aktiv livsstil.
Produkttest

Best i test trådløse ørepropper – Beste hodetelefoner

Vi gir deg oversikten over de beste trådløse øreproppene til trening…
Dato: Mai 07, 2021
Styrketrening

5 rå øvelser for den brede ryggmuskelen

Den brede ryggmuskelen som heter latissimus dorsi, ofte forkortet som lats,…
Dato: Mai 07, 2021
Oppskrifter

Sunne og gode desserter med MYE proteiner!

Ingenting er så godt som en velsmakende dessert, og når den…
Dato: Mai 06, 2021
Styrketrening

Hvordan trene for å utvikle maksimal styrke?

Å bli skikkelig sterk, og å øke sin maksimale styrke, krever…
Dato: Mai 06, 2021
Intervjuer

Eirik: daglig leder og CrossFit Games-atlet!

Eirik Solen er aktiv CrossFit-atlet i masterklassen, og han eier og…
Dato: Mai 05, 2021
Produkttest

Guide til pulsbelter og pulsmålere

Passer den nye pulsklokka med det gamle beltet ditt? Eller det nye…
Dato: Mai 05, 2021
Produkttest

Test: Salomon Predict MOD

Salomon Predict MOD er en lett og luftig  løpesko som også fungerer…
Dato: Mai 05, 2021

HARDWORKOUT FITNESS CLUB

Meld deg på i dag og motta gratis treningsplaner, matplaner og mye mer helt gratis via e-post.

Ved å trykke “BLI MED” godkjenner du nyhetsbrev-vilkårene

Fysisk og psykisk helse

Nye anbefalinger om fysisk aktivitet fra WHO!

I 2020 kom det nye globale retningslinjer for fysisk aktivitet og…
Dato: Mai 04, 2021
Sponset

Slik holder du huden sunn og vakker året rundt!

"Overflaten på huden gjenspeiler det som skjer på innsiden"! Det er…
Dato: Apr 26, 2021
Gratis Treningsprogram

Treningsprogram: Sterkere overkropp

Dette treningsprogrammet passer deg som ønsker å trene hele overkroppen for både…
Dato: Mai 03, 2021
Produkttest

Test: Saucony Triumph 18

Saucony Triumph 18 tar komfort og begrepet "mengdetreningssko" til nye høyder.…
Dato: Mai 02, 2021
Styrketrening

Dette er sporten styrkeløft!

De aller fleste som trener på treningssenter er kjent med at…
Dato: Apr 30, 2021
Ernæring

Enkle triks for vektreduksjon!

Glem å telle kalorier, slutt å bruke tiden på å veie…
Dato: Apr 30, 2021
Sponset

Denne maskinen kan gi deg fritert mat - uten fett!

Sunt, lettvint og uendelige muligheter. Det er det du får med…
Dato: Apr 20, 2021
Produkttest

Test: Skullcandy Jib True Wireless ørepropper

Trådløs lyd trenger ikke å koste all verden. Det beviser Skullcandy…
Dato: Apr 30, 2021
Ernæring

Guide: Slik påvirker alkohol deg på lavkarbo-/keto diett

Et strengt lavkarbo kosthold eller en ketonisk diett, har ikke mye…
Dato: Apr 29, 2021