Havregrynsgrøt er en klassiker til frokost hos mange som liker å trene, men noen ganger kjører man seg inn i samme spor og går litt lei.
Les videre for tips til hvordan du kan variere og gjøre havregrøten mer spennende!
Det er ikke så rart at havregrynsgrøt er en favoritt hos så mange. Havregryn inneholder mye fiber og protein, og vil derfor holde deg mett lenge og holde blodsukkeret stabilt.
Det inneholder også mye vitaminer og mineraler, som jern, sink, vitamin E, vitamin B og magnesium. Generelt har stoffene som havregryn består av god effekt på kolesterol, blodtrykk og fordøyelse.
Les også: Så mye bør du spise til frokost!
En variant av havregrøt som har blitt populær de siste årene er kjøleskapsgrøt. Den er perfekt for deg som ikke vil bruke mye tid på matlaging på morgenen fordi den lager seg selv mens du sover.
En vanlig basisoppskrift er:
Dette røres sammen og fordeles i boller eller glass dekket med plast, eller i lufttett boks med lokk, og settes i kjøleskapet kvelden før.
Denne grunnoppskriften kan varieres på alle mulige måter. Prøv for eksempel med kokosmelk i stedet for vanlig melk, rør inn chiafrø, bruk skyr med forskjellige smaker i stedet for yoghurt, tilsett kanel, vanilje eller honning for å variere smaken.
Topp kjøleskapgrøten med bær, frukt og hakkete nøtter.
I stedet for å koke opp havregryn til grøt kan du steke en blanding av havregryn og egg i stedet. Det kan være så enkelt som å blande havregryn, egg og litt salt til en konsistens som en tykk pannekakerøre.
Lag små lapper som du fordeler på et stekebrett og stek i ovnen til de er gylne. Fordi disse er nøytrale på smak kan du spise de med alle slags typer pålegg.
Varianten med banan er populær hos mange:
Mos bananen med gaffel og rør sammen de andre ingrediensene. Stek på cirka 200 grader i 10 minutter til de er gylne.
Les også: Matvarer for sunn vektoppgang!
Noen kan synes det blir mye oppvask og styr å bare lage havregrøt til seg selv. Da kan du i stedet bare lage den i mikrobølgeovn!
Bland havregryn og vann, og sett i mikrobølgeovnen på full effekt i 2-3 minutter. Følg med så det ikke renner over underveis.
Topp grøten med for eksempel banan i skiver, peanøttsmør, et dryss kanel og bringebær.
Ved å trykke “BLI MED” godkjenner du nyhetsbrev-vilkårene