Den populære styrkecocahen for jenter er tilbake på sosiale medier igjen. Der skaper hun innhold som handler om hvordan man kan ta vare på både sin fysiske og psykiske helse.
Hovedfoto: Hilde Brevig

Comeback og veien videre

Hvis du har vært opptatt av trening, og særlig styrketrening i noen år, så har du helt sikkert hørt om eller sett innhold fra Silje Mariela Westby. Og så har du kanskje lagt merke til at hun «forsvant» fra sosiale medier en stund?

Hun er i dag 37 år og er utdannet personlig trener og er styrkecoach for jenter. Per dags dato studerer hun psykologi.

Du hadde så mye fornuftig å komme med og gjorde tilsynelatende stor suksess som styrkecoach for jenter. Hvor ble du av?

– Det er mye penger å hente i treningsbransjen, men jeg tror det er lett å selge sjelen sin for raske penger. Jeg følte til slutt at det hele er blitt en maskin hvor alle snakker om det samme, og de fleste kopierer hverandre. Det var en av grunnene til at jeg bare «måtte ut» av det en stund. Jeg skal ikke ta alle under en kam, men alt ga en slags bismak.

Hva er planen din nå når du er tilbake i treningsbransjen igjen?

– Veien videre handler for meg om å formidle informasjon som kan hjelpe jenter å få den fysikken de ønsker seg, men på en måte som ivaretar hodet, sex- og samliv i prosessen. Jeg tror mange disconnecter med grunnen til hvorfor de gjør som de gjør, og mange mister også seg selv i higen etter å bli «bedre».

– Etter to års pause fra sosiale medier kribler det i fingrene etter å ta tak i ting igjen. Jeg gleder meg sånn til å få mer kontakt med følgerne og kundene mine igjen, det har jeg savnet. Men jeg ble nødt til å ta en pause fordi jeg opplevde at jeg mistet meg selv i all støyen og higen etter å gjøre alt «riktig». Jeg mistet helt gnisten.

inspirasjon
Foto: Monika Broz

Hverdag med skole, trening og familie

I dag er Silje Mariela fulltidsstudent ved Oslo Nye Høyskole, og bruker stort sett dagene til lesing og forelesninger.

– I hele 17 år har jeg tenkt på å studere psykologi, så jeg følte at det var på høy tid å gå for det jeg har drømt om å gjøre så lenge. Utover det jobber jeg med å utvikle et par nye treningskonsepter. En vanlig dag for meg starter med å få guttungen på skolen. Så er det trening, noe som er en obligatorisk start på dagen for meg. Deretter følger skolearbeid og å lage videoer og innhold til sosiale medier.

Styrkecoach for jenter

Silje Mariale forteller at veien mot å bli styrkecoach for jenter startet med en fasinasjon for hvordan man kunne forme kroppen sin med styrketrening.

– Da jeg først startet var jeg en liten cardio rabbit, og trodde oppskriften på en veltrent kropp var lite mat og mye ellipsemaskin. Til min store skuffelse ble jeg mindre i størrelse, men verken sterkere eller mer På den tiden var det lite informasjon om jenter og styrketrening, og jeg gjorde det til mitt mission å få flere jenter til å trene styrke. Spesielt da jeg så på min egen fremgang hvor mye styrketrening hadde å si. Det ble hovedmotivasjonen bak bloggen min den gang.

inspirasjon
Foto: Monika Broz

Hektet på fitness

Etter hvert ble Silje Mariela hektet på fitness, og dro ifølge henne selv strikken litt for langt i den retningen.

– Formen var ikke bra nok hvis ikke fettprosenten var på 12-15 %. Kanskje ser man bra ut på bilder, men det å leve med trening som noe man MÅ gjøre, ha restriksjoner på mat og null sexlyst er ikke en måte å leve på. I alle fall ikke for meg.

Trening er målet i seg selv

I dag har den spreke 37-åringen en helt annen tilnærming til trening og kosthold.

– Akkurat nå er trening målet i seg selv. Men jeg liker jo å bygge muskler og føle meg sterk. Jeg skal være ærlig å si at jeg elsker å føle meg vel i kroppen min. Det gir meg en slags følelse av frihet å føle meg tilfreds. I tillegg bruker jeg treningen som en måte å kontrollere ADD-en min. Jeg vil bruke minst mulig medisiner for å holde fokus i studiehverdagen, så da hjelper treningen big time.

Hvordan trener du for tiden?

– Det er kun styrketrening akkurat nå for tiden. I gjennomsnitt trener jeg fire økter i uken, og trener igjennom hele kroppen hver gang. Jeg varierer minimalt på øvelsene, og øktene varer mellom 30 og 60 minutter. Hver økt består av 3-5 øvelser, og jeg holder det enkelt. Jeg har faktisk aldri hatt så bra fremgang på både muskelvekst og styrke som jeg har nå, og det liker jeg!

inspirasjon

Enkel og sunn mat

En typisk dagsmeny kan se slik ut for Silje Mariela:

  • Frokost: eggerøre og brød eller en smoothie
  • Lunsj: ferdig grillet eller stekt kylling, pasta og ris
  • Middag: karbonadedeig, kylling eller fisk med pasta eller ris
  • Kvelds: ruccolasalat med fetaost, oliven, avokado, serranoskinke eller kylling

– All mat smaksettes med aioli, soyasaus, shiracha, tomatsaus, hummus eller noe annet som får maten til å smake mer og bedre. Det går mye i det samme på matfronten av den enkle grunn at jeg ikke er veldig glad i å lage mat. Jeg bruker ingen kosttilskudd, men tar Omega 3 i periode.

Sunn livsstil for økt livskvalitet

Det Silje Mariela liker så godt med å ha en sunn og aktiv livsstil er at det gir henne fokus og energi, noe som får henne til å føle seg bra.

– Jeg liker også hvordan klærne sitter. Noen kaller det kanskje overfladisk, men for meg er det noe som er med på å øke livskvaliteten min.

Hvilke andre ting gjør du for å ivareta helsen din?

– Jeg trener regelmessig, og spiser relativt sunt både på hverdager og i helgene. Men jeg kan gjerne ta meg en øl på en onsdag og nekter meg ingenting.

Du kan følge Silje Mariela på Instagram: @siljemariela

Susanne Sommerseth

Susanne er utdannet personlig trener, gruppetreningsinstruktør, naprapat og sykepleier. I dag jobber hun som sykepleier i kommunen innen psykisk helse og rus, i tillegg til å ha gruppetimer på Actic. Susanne brenner for trening og kosthold for helse, og ønsker at så mange som mulig skal få oppleve de gunstige effektene av en sunn og aktiv livsstil.
Styrketrening

5 fordeler med egen kroppsvekttrening

Styrketrening kan gjøres på flere måter, og å trene med egen…
Dato: Jun 28, 2022
Ernæring

Gjør det enkelt – 3 kostholds tips som alltid vil være gjeldende!

Kosthold kan virke komplisert både i teori og praksis, men det…
Dato: Jun 26, 2022
Styrketrening

Spesialøvelser for sterkere benkpress!

Disse benkpressvariantene kan bidra til at du endelig bryter gjennom platåer…
Dato: Jun 24, 2022
Ernæring

Intuitiv spising for psykisk og fysisk velvære!

Intuitivt spisemønster er en kontrast til alle diettene der ute, og…
Dato: Jun 22, 2022
Ernæring

Hacks for å spise sunt i en hektisk hverdag!

Mange lever hektiske liv og legger skylden på det når de…
Dato: Jun 22, 2022
Styrketrening

Derfor er kroppsbygging funksjonell trening!

Kroppsbygging er faktisk ikke en treningsform som utvikler muskelgrupper hver for…
Dato: Jun 20, 2022
Kondisjon & løping

12 fordeler med svømming!

Svømming er en utrolig god alternativ treningsform som mange kanskje glemmer.…
Dato: Jun 18, 2022

HARDWORKOUT FITNESS CLUB

Meld deg på i dag og motta gratis treningsplaner, matplaner og mye mer helt gratis via e-post.

Ved å trykke “BLI MED” godkjenner du nyhetsbrev-vilkårene

Styrketrening

Slik trener du hamstrings optimalt!

Hamstrings er muskelgruppen på bakside lår, og er involvert i alt…
Dato: Jun 17, 2022
Styrketrening

Knebøyvariantene som gjør deg sterkere!

Disse knebøyvariantene kan bidra til at du bryter gjennom platåer og…
Dato: Jun 16, 2022
Styrketrening

Smertefri benkpress

Benkpress er en populær øvelse blant de fleste som trener styrketrening,…
Dato: Jun 15, 2022
Fysisk og psykisk helse

5 fordeler med å ha en sunn livsstil!

De aller fleste vet at det er smart å være i…
Dato: Jun 14, 2022
Fysisk og psykisk helse

Ny studie: Aktivitetsmålere og smartklokker kan hjelpe til med vektreduksjon

Aktivitetsmålere og smartklokker kan være effektive hjelpemidler for alle som ønsker…
Dato: Jun 13, 2022
Intervjuer

Lena: la om livsstilen og deler tipsene sine!

I dag er trening og fjellturer en naturlig del av hverdagen…
Dato: Jun 12, 2022
Sponset

Sunt og digg! Nå kan du spare opptil 1099 kr på 4 matkasser!

Intervjuer

«Finn den mest badass versjonen av deg selv!»

Det er ingen tvil om at Charlotte Moe brenner for trening,…
Dato: Jun 10, 2022
Ernæring

7 matvarer for god hjernehelse!

Hjernen er kontrollsenteret i kroppen din. Det er hjernen som gjør…
Dato: Jun 09, 2022