sei torsk fisk
Kosthold Oppskrifter

Protein- og fiberrik middag: Seibiff med løk og bønnesalat

Sei er en mager og god proteinkilde på lik linje med…

Mar 27, 2025 Av Jennie Hjortland Jensen
Kosthold Oppskrifter

Sei er en mager og god proteinkilde på lik linje med torsk og hyse. I tillegg er fisken en god kilde til vitamin D, omega-3 og vitamin B12. Seien er også fastere i fisken enn de andre hvite fisketypene og egner seg derfor godt til steking.

I denne retten er seien kombinert med en mettende og fiberrik bønnesalat, rik på vitaminer og mineraler og gode smaker. Bønner er i tillegg en god vegetabilsk proteinkilde, og gir en god og langvarig metthetsfølelse.

Seibiff med løk og bønnesalat

Næringsinnholdet for hele oppskriften finner du nederst i artikkelen, samt næringsinnholdet for matvarene, slik at du enkelt kan regne ut hvor mye du skal ha, i forhold til ditt energibehov.

(1 porsjon)

Ingredienser
  • 150 g seifilet
  • 1 gul løk
  • 10 g olivenolje (til steking)
Bønnesalat
  • 1 boks kidneybønner
  • 1/2 agurk
  • 100 g sukkererter
  • 1 gulrot
  • 1 ss dijonsennep
  • 100 g gresk naturell yoghurt (2%)
  • 1 sitronskive (saften)
  • 1 ts olivenolje
  • Salt og pepper
Slik gjør du det
  1. Strø salt og pepper på begge sider av fiskestykket.
  2. Skjær løken i skiver.
  3. Stek fisken og løken med litt olivenolje i panna, ett par minutter på hver side.
  4. Bland sammen sennep og yoghurt i en bolle.
  5. Skyll bønnene godt i kaldt vann.
  6. Skjær agurk, gulrot og sukkererter i tynne strimler og bland det godt sammen med sennep og yoghurt i bollen.
  7. Smak til med salt, pepper, sitronsaft og olivenolje.
  8. Ha bønnesalaten over på en tallerken med fisken og den stekte løken.

Kosthold

Enkle grep som får opp forbrenningen!

Mar 27, 2025

Næringsinnhold i hele oppskriften

Kalorier: 629 kcal
Proteiner: 58 g
Karbohydrater: 55 g
Fett: 17 g
Fiber: 22 g

Næringsinnhold per 10 g matvare
Seilfilet: 7 kcal, P: 1,6 g
Løk: 4 kcal, K: 0,6 g
Olivenolje(1 g): 9 kcal, F: 0,9 g
Kidneybønner: 10 kcal, K: 1,3 g, P: 0,8 g
Naturell yoghurt: 8 kcal, K: 0,5 g, P: 0,8 g
Agurk: 2 kcal
Sukkererter: 4 kcal, K: 0,4 g
Gulrot: 4 kcal, K: 0,7 g
Sennep: 10 kcal, K: 0,5 g, P: 0,6 g, F: 0,5 g

Kcal= Kalorier
P= Proteiner
K= Karbohydrater
F= Fett

sei torsk fisk

HOLD DEG OPPDATERT,

FÅ GRATIS TRENINGSPROGRAM OG KOSTHOLDSPLAN

Litt mer om deg

Få siste nytt innen trening, kosthold, helse 
og livsstil rett i innboksen din.

Registrer deg nå, og motta et gratis treningsprogram og kostholdsplan som nedlastbar PDF!

Ulmer