Sei er en mager og god proteinkilde på lik linje med torsk og hyse. I tillegg er fisken en god kilde til vitamin D, omega-3 og vitamin B12. Seien er også fastere i fisken enn de andre hvite fisketypene og egner seg derfor godt til steking.
I denne retten er seien kombinert med en mettende og fiberrik bønnesalat, rik på vitaminer og mineraler og gode smaker. Bønner er i tillegg en god vegetabilsk proteinkilde, og gir en god og langvarig metthetsfølelse.
Seibiff med løk og bønnesalat
Næringsinnholdet for hele oppskriften finner du nederst i artikkelen, samt næringsinnholdet for matvarene, slik at du enkelt kan regne ut hvor mye du skal ha, i forhold til ditt energibehov.
(1 porsjon)
Ingredienser
- 150 g seifilet
- 1 gul løk
- 10 g olivenolje (til steking)
Bønnesalat
- 1 boks kidneybønner
- 1/2 agurk
- 100 g sukkererter
- 1 gulrot
- 1 ss dijonsennep
- 100 g gresk naturell yoghurt (2%)
- 1 sitronskive (saften)
- 1 ts olivenolje
- Salt og pepper
Slik gjør du det
- Strø salt og pepper på begge sider av fiskestykket.
- Skjær løken i skiver.
- Stek fisken og løken med litt olivenolje i panna, ett par minutter på hver side.
- Bland sammen sennep og yoghurt i en bolle.
- Skyll bønnene godt i kaldt vann.
- Skjær agurk, gulrot og sukkererter i tynne strimler og bland det godt sammen med sennep og yoghurt i bollen.
- Smak til med salt, pepper, sitronsaft og olivenolje.
- Ha bønnesalaten over på en tallerken med fisken og den stekte løken.
Enkle grep som får opp forbrenningen!
Mar 27, 2025
Næringsinnhold i hele oppskriften
Kalorier: 629 kcal
Proteiner: 58 g
Karbohydrater: 55 g
Fett: 17 g
Fiber: 22 g
Næringsinnhold per 10 g matvare
Seilfilet: 7 kcal, P: 1,6 g
Løk: 4 kcal, K: 0,6 g
Olivenolje(1 g): 9 kcal, F: 0,9 g
Kidneybønner: 10 kcal, K: 1,3 g, P: 0,8 g
Naturell yoghurt: 8 kcal, K: 0,5 g, P: 0,8 g
Agurk: 2 kcal
Sukkererter: 4 kcal, K: 0,4 g
Gulrot: 4 kcal, K: 0,7 g
Sennep: 10 kcal, K: 0,5 g, P: 0,6 g, F: 0,5 g
Kcal= Kalorier
P= Proteiner
K= Karbohydrater
F= Fett