Elsket for sitt brede bruksområde, sin lave vekt, gode løpsfølelse og passe demping – Saucony Kinvara 12 er tilbake i sin 12.utgave!

Saucony Kinvara så sitt lys første gang  i 2010, og siden har den gjennomgår flere små forandringer før den har kommet dit den er i dag. Men Kinvara har alltid vært tro mot seg selv, og det er den også denne gangen – kanskje mer enn den har vært på et par år. Kinvara 11 var ingen dårlig sko, men modellen gikk noe bort fra Kinvara sitt kjennemerke, og var både tyngre og fastere enn sine forgjengere. Kinvara 12 tar nå skoen tilbake til røttene, og har blitt både lettere, luftigere, raskere, og mer fleksibel.

Saucony Kinvara 12 blir markedsført som en sko for raske tempoøkter, men denne skoen kan langt mer enn «bare» det. For den drevne løper vil Saucony Kinvara 12 kunne være en god sko for lange turer og løp, mens den heller ikke er fremmed for å ta deg gjennom noen raske intervaller. Nybegynnere vil nok søke mer demping for de lengste løpene som halvmaraton og maraton, men Saucony Kinvara 12 fungerer ypperlig som en treningssko til varierte turer i det daglige.

Saucony Kinvara 12 – luftigere, lettere og mer fleksibel

Nytt for året er den lavere vekten, en tynnere og mer pustende overdel, mindre polstret hælparti, ny yttersåle med bedre grep og en designendring på PWRRUN midsålen. For deg som løp i Kinvara 11 vil du merke hvor mye mer luftig og komfortabel meshoverdelen kjennes. Saucony har spart på materialet og gjort skoen både mer luftig og lettere.

Overedelen består av meshmateriale som sørger for en myk og god passform med gode pusteegenskaper. Saucony Kinvara 11 var nærmest «over-polstret», og Kinvara 12 har en mye bedre overdel som prydes av den velkjente Saucony-logoen langs siden. Tungen er også fornyet, har blitt noe tynnere, og er delvis sydd inn i sidene på skoen. Kombinert med de flate lissene gjør dette at overdelen kjennes behagelig mot vristen selv om du tighter skoen stramt. Hælpartiet er mindre polstret enn tidligere uten at det går utover komforten, og forsterkningene på utsiden bidrar til at skoen føles stødig og trygg å løpe i.

I mellomsålen har Saucony Kinvara 12 fått det samme PWRRUN materiale som ble introdusert i forgjengeren, og på toppen av dette ligger en tynnere plate med PWRRUN+. Førstnevnte sørger for å å gi deg høy komfort og god respons under hele løpeturen, samtidig som det er slitesterkt. PWRRUN+ gir skoen mer snert og respons, og er med på å gjøre Kinvara til «det som er Kinvara» – en allsidig, men leken sko. Droppet på 4mm gjør også at skoen vil appellere til alle som liker å ha god kontakt med skoen og underlaget, og som jakter den gode løpsfølelsen.

Saucony Kinvara 12
Yttersålen har forsterkninger i slitesterk gummi ytterst på hæl og helt fremme under tærne. Sålen er relativt eksponert mot steiner og skarpe gjenstander, så du bør holde deg unna for mye grus.

Yttersålen er ikke veldig endret fra Kinvara 11, men den har gjennomgått en designendring som lar en større del av yttersålen være i kontakt med underlaget, som igjen skal bidra til bedre grep på variert underlag. Saucony Kinvara 12 sparer vekt på å minimere bruken av gummiforsterkninger, og det finnes kun på en liten del ytterst på sålen og helt fremme under tærne. Skoen har også fått en litt dypere fleks-kanal som skal hjelpe til med stegavviklingen.

På grunn av den begrensede bruken av forsterkningsgummi anbefaler vi å holde deg unna for mye grus ettersom dette kan trenge inn i sålen. Kinvara 12 trives uten tvil best på asfalt og fast underlag.

Passform og bruk

Skoen er normal i størrelsen. Hæl, mellomfot og forfot er medium bred. Forfoten har noe bedre plass enn tidligere utgaver, men er ikke direkte bred.

Vekten på 213 gram gjør at skoen legger seg i det lavere sjiktet, og er uten tvil en sko som for de fleste vil oppleves som rask. For deg som er ny innen løping vil skoen kunne være perfekt for intervaller, tempoøkter og alt opp til 10km, mens for mer erfarne løpere vil Saucony Kinvara 12 kunne fungere som «daglig treningssko».

Konklusjon

Saucony Kinvara 12
Saucony Kinvara 12

Product Name: Saucony Kinvara 12

Brand: Saucony

MPN: 1499

Currency: NOK

 • Løpsfølelse - 92%
  92%
 • Respons - 92%
  92%
 • Stabilitet - 84%
  84%
 • Demping - 80%
  80%
87%

Konklusjon

Saucony Kinvara 12 tar det beste fra sine forgjengere, men er lettere, mer fleksibel og føles raskere. Dette er skoen for deg som ønsker en rask, responsiv, lett og fleksibel sko som samtidig gir relativt bra med demping.

Pros

 • Allsidig bruksområde.
 • Lett, responsiv og fleksibel.
 • Pent design.
 • Meget god løpsfølelse.
 • God passform.

Cons

 • Sålen er noe eksponert for grus/skarpe steiner.

Torbjørn Høstmark Borge

Torbjørn Høstmark Borge er daglig leder og ansvarlig redaktør, samt produkttester for Hardworkout. Torbjørn har en lang erfaring fra trenings- og sportsbransjen som personlig trener og kostholdsveileder, har utdannelse innen idrett med en bachelorgrad i idrett og biologi. Han er ekspert på produkttesting, og er over gjennomsnittlig opptatt av å teste grundig! Alt for å hjelpe hver enkelt bruker til å finne det riktige produktet for hver enkelt.

PRODUKTTESTER

Produkttest

Test: Salomon Predict 2

Salomon Predict 2 er en oppdatert versjon av den originale Predict-skoen,…
Dato: Sep 13, 2021
Produkttest

Test: Salomon Sense Ride 4

Salomon Sense Ride 4 viderefører alt det vi likte så godt…
Dato: Sep 09, 2021
Produkttest

Test: Salomon Sense Pro 5 og Sense Pro 10

Salomon Sense Pro 5 og Sense Pro 10 har store sko…
Dato: Sep 08, 2021