Små, lette, diskré, men likevel så pene at de blir lagt merke til. Samsung Galaxy Buds 2 gir deg mye i lite, og er en solid oppgradering fra sin forgjenger.

Samsung har de siste årene lansert en helt drøss med trådløse ørepropper, og for mange har en form for Galaxy Buds vært like selvskrevne som AirPods er for iPhone-brukere. Nyeste Samsung Galaxy Buds 2 er selskapets minste og letteste ørepropper til nå, og pakker inn en rekke velkomne funksjoner i en elegant og pen innpakning. Tilgjengelig i fire ulike farger (Olive, Graphite, Lavender, White), et langt mer kompakt design enn storebroren Samsung Galaxy Buds Pro, og i tillegg noe bedre passform, aktiv støydemping (ANC), Ambient Mode (slipper inn lyd fra omgivelsene) og god samtalekvalitet, er noen av høydepunktene som Samsung Galaxy Buds 2 kan by på.

Forsvinnende små – Superkompakt ladeetui

Med en vekt på kun 5 gram per ørepropp, og et mer tradisjonelt, ovalt design, enn de «bønne-formede» Galaxy Buds Pro, sitter Samsung Galaxy Buds 2 meget godt i ørene. Det er ingen ekstra vinger som holder de på plass, men det medfølger silikonpropper i tre ulike størrelser, samt en egen «Earbud fit test» i Galaxy Wearable appen som hjelper deg til å finne best mulig passform. I vår testperiode har vi ikke opplevd problemer med passformen en eneste gang, selv ikke under aktivt bruk som løping utendørs i terrenget.

Det superkompakte og lommevennlige ladeetuiet er blant de minste i klassen, og klarer i tillegg til selve øreproppenes 5 timer batteritid med ANC aktivert, å levere ytterligere tre ekstra ladinger (totalt 20 timer ANC aktivert, 29 timer med ANC deaktivert). USB-C hurtiglading gir rundt 1 times bruk etter kun 5 minutter i laderen, og øreproppene kan lades trådløst enten med en trådløs lader (Qi-standard), eller via reversibel lading på telefonen dersom telefonen din støtter det. Verken etuiet eller proppene er helt værtette, men IPX2-sertifiseringen sørger for at de er beskyttet mot svette og lett nedbør.

Samsung Galaxy Buds 2 benytter Bluetooth 5.2 og kobles raskt til nye enheter uavhengig av OS. Har du flere Samsung-enheter vil Auto Switch gjøre det enda enklere å bytte frem-tilbake mellom for eksempel en mobil og et nettbrett. Øreproppene støtter lydkodekene AAC, SBC og Samsung Scalable kodek.

ANC og lydkvalitet

Samsung Galaxy Buds 2 kommer nå med aktiv støydemping og Ambient Mode som gjør det mulig å slippe inn lyder fra omgivelsene samtidig som du lytter til musikk. Sistnevnte er en svært nyttig funksjon når du ønsker å få med deg det som foregår rundt deg, spesielt når du ferdes i trafikken, eller for eksempel benytter øreproppene i nærvær av andre mennesker. Vi har aldri testet storebroren Galaxy Buds Pro, men kan skrive under på at Samsung Galaxy Buds 2 på imponerende vis klarer å skjerme ute de mest forstyrrende lydene og mere til. Den aktive støydempingen er virkelige imponerende, og kombinert med den tette forseglingen mellom øreproppene og øregangen, så leverer Buds 2 noe av det bedre vi har testet.

Med Ambient Mode kan du lytte til musikk samtidig som du får med deg hva som foregår rundt deg, og også denne funksjonen imponerer oss på Galaxy Buds 2. I Galaxy Wearable appen kan du justere nivået på Ambient Mode slik å tilpasse det til situasjonen du er i. ANC kan ikke justeres, så her er det enten «av eller på».

Når det gjelder lydkvaliteten er det god lyd tatt øreproppenes størrelse i betraktning. Du får ikke 360 Audio slik som på versting-modellen, men de færreste vil nok legge merke til dette. Galaxy Buds 2 er likevel i stand til å gjengi de fleste toner på en god og engasjerende måte. Den tette forseglingen mot øregangen forsterker bassen, og det er kun de aller lyseste tonene og dypeste basstonene som uteblir. I Galaxy Buds appen kan du justere lydbildet ved hjelp av en enkel equalizer som lar deg velge mellom seks ulike lydmoduser. Undertegnede merket ikke stor forskjell mellom de ulike modusene, men den som har fått navnet «Dynamisk» låter nok både litt fyldigere og bedre enn de andre. Merk dog at Galaxy Wearable appen ikke er tilgjengelig på iOS, så du får verken mulighet til å tilpasse øreproppene eller oppdatere programvare. Her er du helt avhenging av en Android-enhet.

På så små propper er det begrenset hvor mye som lar seg kontrollere fra selve proppene, men du kan både pause/starte, skifte spor frem/tilbake å bytte mellom ANC og Ambient Mode fra en og samme propp. Dette er egentlig ganske imponerende, og touchkontrollen på proppene fungerer meget godt. I Galaxy Wearable appen kan du til dels justere hvilke funksjoner du ønsker å benytte. I en egen valgmenn for «Experimental labs», kan du faktisk aktivere en funksjon som lar deg justere lydnivået opp/ned ved å dobbeltappe på ytterkanten av henholdsvis høyre/venstre ørepropp.

Flere smarte funksjoner

Samsung Galaxy Buds 2 mangler funksjonen som automatisk pauser/starter musikken når du tar de ut/inn av øret, men kommer likevel med noen smarte funksjoner. I det du tar den ene proppen ut av øret, så deaktiveres ANC automatisk på den andre øreproppen, og Ambient Sound aktiveres. Når du setter proppen tilbake i øret slik at du har begge to på plass, så aktiveres ANC på nytt.

Samsung har også gjort en god jobb for å optimalisere samtalekvaliteten. Galaxy Buds 2 benytter tre mikrofoner og en innebygd stemmeforsterker i tillegg til maskinlæringsbasert løsning for å filtrere bort uønsket lyd under en samtale. En annen fin funksjon er muligheten til å høre din egen stemme mens du prater i telefonen slik at du unngår å rope ut til motparten fordi du tror de ikke hører deg. Samtalekvaliteten har imponert oss med tanke på proppenes størrelse, og det er null problem å bruke proppene til en lengre samtale. Du kan også bruke en propp uavhengig av den andre dersom du ønsker det.

Har du mistet øreproppene kan benytte funksjonen «Finn ørepluggene mine» for å få øreproppene til å spille av en høy tone som kan høres et stykke unna så fremt de er i kontakt med mobilen. Galaxy Buds 2 støtter taleassistenten Bixby, men du kan se langt etter Google Assistant. I appen kan du aktivere en funksjon som gjør at øreproppene automatisk leser opp meldinger som plinger inn på telefonen.

Hvis du fremdeles skulle være i tvil om dette er de riktige trådløse øreproppene for deg, kan du sjekke vår guide Best i test trådløse ørepropper – Beste hodetelefoner.

 

Konkurrenter

Den åpenbare konkurrenten for Apple-brukere er AirPods eller AirPods Pro. Her får du litt bedre kontroll over øreproppene, bedre støydemping og samtalekvalitet, samt automatisk pause når du tar ut en propp fra øret.

På generelt grunnlag, altså uavhengig av om du benytter iPhone eller Android, vil vi anbefale Jabra Active Elite 75t dersom du først og fremst er ute etter et sett ørepropper som skal bruke mye til trening. Designmessig ligner de Galaxy Buds 2, har lengre batteritid, leverer slående god lydkvalitet, har bedre værtetting, og en god innebygd equalizer.

Likevel, startprisen på begge disse modellene var langt høyere enn for Galaxy Buds 2 den gang de ble lansert, så når vi sammenligner øreproppene ut i fra veiledende pris, er det liten tvil om at Samsung har klart å pakke inn svært mye i disse øreproppene, og det eneste vi savner er bedre værtetting. Til tross for dette hadde vi ikke hatt noe problem med å velge disse som våre «go-to ørepropper».

Konklusjon

Samsung Galaxy Buds 2
Samsung Galaxy Buds 2

Product Name: Samsung Galaxy Buds 2

Brand: Samsung

MPN: 1590

Currency: NOK

 • Passform - 90%
  90%
 • Lydkvalitet - 85%
  85%
 • Støydemping - 80%
  80%
 • Samtalekvalitet - 80%
  80%
 • Batteritid - 85%
  85%
 • Verdi for pengene - 90%
  90%
85%

Konklusjon

Samsung Galaxy Buds 2 leverer et sett trådløse ørepropper som tilfredsstiller på svært mange områder, spesielt når vi tar størrelsen i betraktning, og ikke minst prisen som er ganske så ok. Øreproppene egner seg definitivt best for deg som eier en Samsung- eller Android enhet i dag, og iPhone-brukere bør se seg om etter alternativer ettersom Samsung ikke støtter iOS med deres nyeste partnerapp Galaxy Wearable.

Er du på jakt etter et sett trådløse ørepropper som gjør minst mulig ut av seg, sitter godt i øret, byr på både god lydkvalitet, støydemping og samtalekvalitet? Og ikke minst smarte funksjoner som Ambient Mode, enkel betjening og trådløs lading? Da kan vi trygt anbefale Samsung Galaxy Buds 2. Og ikke minst, de ser virkelig bra ut!

Pros

 • Små og diskre´. Pent design.
 • God støydemping.
 • God lydkvalitet. EQ funksjon i Galaxy Wearable appen.
 • Enkel betjening.
 • Trådløs lading + hurtiglading.
 • God samtalekvalitet.

 

Cons

 • Savner bedre værtetting.
 • Ingen auto-pause når du fjerner proppene.
 • En del av funksjonene er begrenset til Android.

Torbjørn Høstmark Borge

Torbjørn Høstmark Borge var daglig leder og ansvarlig redaktør, samt produkttester for Hardworkout i perioden 2019 til 2021. Torbjørn har en lang erfaring fra trenings- og sportsbransjen som personlig trener og kostholdsveileder, har utdannelse innen idrett med en bachelorgrad i idrett og biologi. Han er ekspert på produkttesting, og er over gjennomsnittlig opptatt av å teste grundig! Alt for å hjelpe hver enkelt bruker til å finne det riktige produktet for hver enkelt.
Bekledning

Vektvester best i test 2023 – Topp 10 vektvester- Guide og anbefalinger

Vi har testet og sammenlignet noen av de beste vektvestene som…
Dato: Mai 04, 2022
Produkttest

Justerbare manualer best i test – Topp 10 justerbare treningsmanualer!

Vi gir deg en oversikt over de beste justerbare treningsmanualene på…
Dato: Mar 08, 2022
Produktomtaler

Test: VIVAGUN – PRIME 3.0 massasjepistol

De siste årene har salget av massasjepistoler skutt i været, og…
Dato: Feb 22, 2022