Salomon Trailblazer 20L er liten og lett, men rommer overraskende mye. Dette er sekken som kan bli med deg på alt fra løpeturer, sykkelturer, pendlerturer til jobb, eller som håndbagasje på reise.

La det være sagt med en gang, Salomon er gode på alt som har med terrengløping å gjøre. Det er allerede godt kjent. Det som er mindre kjent, er at franskmennene også har en rekke gode produkter for deg som er glad i generelt friluftsliv og turer enten det er på fjellet eller i skog og mark. Trailblazer 20 hører til en den mer generelle kategorien, og er ikke så spesifikt utformet for terrengløp og konkurranse som en del av de rene drikke- og løpesekkene til Salomon.

Salomon Trailblazer 20L sitter mer avslappet, og egner seg best til deg som ønsker en allsidig sekk som dekker et større behov. Modellene finnes i tre ulike størrelser; 10L, 20L og 30L, og 20 sliteren som vi har testet er kanskje den mest anvendelige størrelsen for folk flest. Du får også kjøpt sekkene i flere forskjellige farger.

Salomon Trailblazer 20L – design

Salomon Trailblazer 20L er ingen teknologisk revolusjon, men Salomon har gjort svært mye riktig med denne sekken. Hovedrommet på 20L er romslig og gir god plass til å pakke nok til en lett dagstur eller for pendlerturen til jobben. På innsiden er det også en egen lomme som lar deg oppbevare PC-en tett inntil ryggen, eller en kompatible drikkeblære som festes i en opphengingskrok. Ellers er det ingen innvendig inndeling i hovedrommet, men øverst på sekken er det en praktisk glidelåslomme med plass til f.eks. solbriller, kamera, energibarer, etc.. Det har også et eget nøkkelfeste slik at nøklene til bilen kan oppbevares trygt mens du bestiger Mount Everest.

Helt i front er det en glidelåslomme med sideåpning – perfekt for å oppbevare ting du ønsker å ha enkel tilgang til. Salomon har også klargjort sekken med ekstra hemper på utsiden av sekken slik at du kan feste alt fra et liggeunderlag, sykkelhjelm, en jakke, etc., ved å tre gjennom en reim eller et tynt tau.

På hver side finnes en stor meshlomme som passer perfekt til en drikkeflaske eller til å oppbevare mindre gjenstander som en lue, hansker eller t-skjorte. På venstre side finnes også et dedikert feste for staver som gjør at du får de bort fra kroppen når du bærer de på sekken.

Gode tilpasningsmuligheter

Til tross for den lave vekten på 414 gram har sekken fått et skikkelig hoftebelte med god polstring og bra med lommer. Venstre side av hoftebelte har en godt beskyttet glidelåslomme som er perfekt til å oppbevare mobilen. På høyre side er det en meshlomme hvor du kan putte energibarer eller andre småting du ønsker lett tilgjengelig, men ikke trenger å sitte like trygt som mobilen. Vi kunne heller tenkt oss en glidelåslomme tilsvarende den på venstre siden slik som Osprey Talon-sekkene har, men det er ikke veldig viktig.

Brystbeltet er enkelt, men gjør en god jobb med å holde sekken tett inntil ryggen. Høyden på brystbelte er justerbart over fire ulike posisjoner, og er enkelt å justere via noen festeklips. Skulderreimene er relativt tynne, men godt nok polstret til og kjennes komfortable selv med litt oppakning.

Det eneste du må være klar over med Salomon Trailblazer 20L er at ryggen er relativt myk. Den delen som hviler mot ryggen din er godt polstret og føles komfortabel når du har den på ryggen, men det er ikke noe dedikert luftesystem som gjør at sekken kommer ut fra ryggen slik at du får luftsirkulasjon. Det er heller ingen avstiving fra innsiden, slik at harde gjenstander kjennes godt mot ryggen dersom de ligger fritt i sekken. I utgangspunktet tenkte vi at dette var negativt, men tipset er å alltid oppbevare en liten avstivet sitteplate innerst mot m ryggen slik at du unngår gjenstander som stikker deg ubehagelig i ryggen.

Fordelen med løsningen som Salomon har gått for, er at du kan krølle sammen sekken til en liten ball dersom den er helt tom. Dette gjør Salomon Trailblazer 20L perfekt for å ta med på reise, eller å ta med som ekstra dagstursekk i en større sekk dersom du skal på flerdagers tur å må pakke en større sekk.

Ytterstoff og material

Ytterstoffet består av ripstop polyester materiale og fremstår som relativt slitesterkt. De eneste utsatte punktene på sekken er meshlommene som kan ta skade av skarpe gjenstander, så vær litt forsiktig med hva du oppbevarer i disse. Salomon Trailblazer 20L er ikke vanntett, så dersom du planlegger å bruke sekken i all slags vær, bør du investere et par hundrelapper i et regntrekk. I motsetning til flere og flere sekker som produseres i resirkulert materiale, har ikke Salomon oppgitt noe informasjon om hvorvidt dette er tilfellet med Salomon Trailblazer 20L.

Konklusjon

Salomon Trailblazer 20L
Salomon Trailblazer 20L

Product Name: Salomon Trailblazer 20L

Brand: Salomon

MPN: 700

Currency: NOK

 • Komfort - 80%
  80%
 • Tilpasningsmuligheter - 80%
  80%
 • Slitestyrke - 85%
  85%
 • Vekt - 95%
  95%
 • Allsidighet - 90%
  90%
 • Verdi for pengene - 95%
  95%
88%

Konklusjon

Salomon Trailblazer 20 er enkelt og greit en super sekk til det aller meste. Det er kanskje ikke den den sekken du dedikerer til terrengløping, men den lave vekten, gode  plassutnyttelsen, høye komforten og imponerende evnen til og komprimeres til en liten ball, gjør den velegnet til alle som ønsker en sekk til lette dagsturer, pendling, reise og mye annet. Og ikke minst, prisen er nesten uforståelig lav.

Pros

 • Lett, solid og god plassutnyttelse.
 • Svært allsidig!
 • Veldig kompakt. Kan rulles sammen til en klump.
 • Mange praktiske fester på utsiden.
 • Klargjort for drikkeblære.
 • Lomme for en bærbar PC.
 • Godt hoftebelte med sidelommer.
 • Perfekt som pendlersekk eller håndbagasje på reise.

Cons

 • Ikke-avstivet rygg krever at du har en sitteplater e.l. i ryggen.
 • Ingen kompresjonsreimer.

Torbjørn Høstmark Borge

Torbjørn Høstmark Borge var daglig leder og ansvarlig redaktør, samt produkttester for Hardworkout i perioden 2019 til 2021. Torbjørn har en lang erfaring fra trenings- og sportsbransjen som personlig trener og kostholdsveileder, har utdannelse innen idrett med en bachelorgrad i idrett og biologi. Han er ekspert på produkttesting, og er over gjennomsnittlig opptatt av å teste grundig! Alt for å hjelpe hver enkelt bruker til å finne det riktige produktet for hver enkelt.
Produkttest

Tredemølle – Best i test tredemølle 2024!

Er du på jakt etter en god tredemølle til hjemmebruk? Vi…
Dato: Jun 12, 2024
Produkttest

Spinningsykkel topp 10 – Best i test 2024!

Vi gir deg oversikten over de beste spinningsyklene på markedet i…
Dato: Jun 07, 2024
Best i test - kosttilskudd

BCAA kosttilskudd – Best i test 2024!

Vi gir deg den beste oversikten over markedets beste og mest…
Dato: Mai 28, 2024