Salomon Sense Ride er «budsjett» varianten av skoene i den påkostede S-lab topplinjen. Det Salomon har gjort her, ligner i hvert fall ikke mye på noe budsjettmodell, for skoene er rett og slett helt fantastiske.

Her har de hentet mye av teknologien fra øverste rekke og redusert prisen betraktelig. Salomon er kjent for sin presise passform der de benytter Sensofit og Endofit for å låse foten på plass som en tight sokk uten at det trykker eller kjennes ubehagelig. I tillegg til lav vekt, har Sense Ride 3 plenty av demping. Denne skoen er en perfekt all-rounder som du lett kan benytte til lengre partier med asfalt. Sålen gir godt grep på sleipt og vått underlag, men er aller best på tørt og hardt. Når terrenget blir virkelig sleipt og løst, merker man forskjellen fra for eksempel Speedcross-skoene som har dette som hjemmebane.

Salomon Sense Ride ble sagt å være «90% av toppmodellen, men til en lavere pris». Sense Ride 3 har blitt en enda bedre sko med forbedret passform, mer fleksibel overdel, og den samme gode dempingen. Dette er skoen for deg som som ønsker kun et par terrengsko til alle forhold, og som ønsker en sikker og presis sko uten at det går ut over komforten på lange turer eller hardt underlag.

Skoen er normal til stor i størrelsen. Hælen er relativt smal, mens mellomfot og forfot er medium bred. Som S-lab modellene er denne skoen ganske lav over vristen, men ikke så tight som S-lab Sense 8.

Fakta:
Hæl/forfot: 27mm/19mm
Dropp: 8mm
Vekt: 280g

Konklusjon

Salomon Sense Ride 3

Product Name: Salomon Sense Ride 3

Brand: Salomon

MPN: 1450

Currency: NOK

 • Løpsfølelse - 85%
  85%
 • Stabilitet - 90%
  90%
 • Demping - 80%
  80%
 • Grep vått/sleipt - 80%
  80%
 • Grep tørt/fast - 90%
  90%
85%

Konklusjon

Skal du på ferie og liker å kombinere hverdagsliv med trening og løping i terrenget? Da fungerer denne skoen like godt til lange dager med asfalt-tråkking, som til timeslange turer i skog og fjell. Sense Ride 3 er kanskje den ultimate allround-skoen, og du kan virkelig ikke bomme.

Pros

 • Svært allsidig!
 • Meget god passform. Vil passe mange.
 • Godt grep på de fleste underlag.
 • Relativt god demping.
 • Hurtigsnøring fungerer supert.

Cons

 • Føles hardere/mindre demping enn forrige utgave (Sense Ride 2).

Torbjørn Høstmark Borge

Torbjørn Høstmark Borge var daglig leder og ansvarlig redaktør, samt produkttester for Hardworkout i perioden 2019 til 2021. Torbjørn har en lang erfaring fra trenings- og sportsbransjen som personlig trener og kostholdsveileder, har utdannelse innen idrett med en bachelorgrad i idrett og biologi. Han er ekspert på produkttesting, og er over gjennomsnittlig opptatt av å teste grundig! Alt for å hjelpe hver enkelt bruker til å finne det riktige produktet for hver enkelt.
Bekledning

Vektvester best i test 2022 – Topp 10 vektvester- Guide og anbefalinger

Vi har testet og sammenlignet noen av de beste vektvestene som…
Dato: Mai 04, 2022
Produkttest

Justerbare manualer best i test – Topp 10 justerbare treningsmanualer!

Vi gir deg en oversikt over de beste justerbare treningsmanualene på…
Dato: Mar 08, 2022
Produktomtaler

Test: VIVAGUN – PRIME 3.0 massasjepistol

De siste årene har salget av massasjepistoler skutt i været, og…
Dato: Feb 22, 2022