Salomon Predict 2 er en oppdatert versjon av den originale Predict-skoen, og retter seg mot deg som ønsker en lett og komfortabel mengdetreningssko med god løpsfølelse.

Salomon Predict 2 skiller seg fra Sonic 4 Balance skoen (tidligere testet) ved å bruke en slags todelt såle som skal sørge for en mer dynamisk stegavvikling og dermed gjøre det lettere for foten din å bøye seg naturlig. Sålen består av to uavhengige plattformer som Salomon kaller «Anatomic Decoupling», og konstruksjonen skal bidra to at skoen tilpasser hver løper sin unike løpestil for optimal passform, komfort og stabilitet.

Overdelen består av et ettlags lett og slitesterkt meshmateriale med høy pusteevne og fleksibilitet. På innsiden finner vi Salomon sin EndoFit-teknologi som omslutter foten som en slags sokk støpt inn i skoen og gjør skoen fri for sømmer som ellers kunne irritert foten. OrthoLite liner hindrer bakerikultur og fukt. Den sokkelignende passformen bidrar også til at skoen lett tilpasser seg både smale og brede føtter, og kjennes svært komfortable bruk.

Mellomsåle og yttersåle

I motsetning til Salomon Sonic-skoene som bruker Optivibe i mellomsålen, benytter Predict 2 et nytt Infiniride-skummateriale bestående av TPU-basert skum som er tilsatt nitrogen for å gi skoene en kombinasjon av god demping og høy slitestyrke. Vi likte veldig godt Optibive-sålen i Sonic 4 Balance som effektivt klarte å balansere god demping og bra respons i ett og samme material. Den nye Infiniride-sålen er merkbart annerledes, og den gir ikke den samme myke dempingen som vi opplever med Optivive-sålen, og heller ikke like mye snert. Likevel er det en moro sko å løpe med. Den komfortable og tighte passformen, lave vekten og pustende overdelen, bidrar til at skoen kjennes rask ut.

Du kjøper ikke Predict 2 fordi du ønsker en sko som tar vare på føttene dine over et langt maraton, men som en allsidig treningssko som egner seg til raske 10 kilometer og alt fra korte til mellomlange distanser. Skoen er «ærlig» i den forstand at den ikke gir deg mye ekstra, men akkurat nok til at du kan løpe uten å tenke på at skoen er der.

Salomon Predict 2
Sålen på Salomon Predict 2 består av relativt slitesterk Contagrip MA gummiblanding, og gir godt grep på de fleste underalg.

I yttersålen bruker Predict 2 slitesterk Contagrip FA gummi. Denne gummiblandingen gir godt grep på både tørr og våt asfalt, samtidig som den er slitesterk. Ettersom hele sålen er dekket av gummi, egner skoen seg også til bruk på grusveier og fine stier.

Skoene er normale i størrelsen. Hælen og mellomfoten er medium bred, mens tåboksen er relativt romslig. Volumet er lavt, men det elastiske meshmateriale gjør at skoen vil tilpasse seg også personer med en høy vrist.

Salomon Predict 2 egner seg best til turer i middels- til raskt tempo, og korte til mellomlange distanser. Vi anbefaler skoen først og fremst til lettere løpere.

Fakta:
Hæl/forfot: 33mm/25mm
Dropp: 8mm
Vekt: 275g

Konklusjon

Salomon Predict 2
Salomon Predict 2

Product Name: Salomon Predict 2

Brand: Salomon

MPN: 1700

Currency: NOK

 • Løpsfølelse - 84%
  84%
 • Respons - 80%
  80%
 • Stabilitet - 80%
  80%
 • Demping - 84%
  84%
82%

Konklusjon

Salomon Predict 2 er en fin og lett løpesko som passer best til korte til middels lange turer, og gjerne i høyt tempo. Den gir ikke veldig mye demping, og heller ikke mye respons, men den er «ærlig», og sørger for å ta vare på beina dine takket være den komfortable passformen.

Pros

 • God og tight passform med romslig tåboksen.
 • Fleksibel og pustende overdel.
 • Godt grep på ulike underlag.

 

Cons

 • Litt hard.

Torbjørn Høstmark Borge

Torbjørn Høstmark Borge var daglig leder og ansvarlig redaktør, samt produkttester for Hardworkout i perioden 2019 til 2021. Torbjørn har en lang erfaring fra trenings- og sportsbransjen som personlig trener og kostholdsveileder, har utdannelse innen idrett med en bachelorgrad i idrett og biologi. Han er ekspert på produkttesting, og er over gjennomsnittlig opptatt av å teste grundig! Alt for å hjelpe hver enkelt bruker til å finne det riktige produktet for hver enkelt.
Bekledning

Vektvester best i test 2023 – Topp 10 vektvester- Guide og anbefalinger

Vi har testet og sammenlignet noen av de beste vektvestene som…
Dato: Mai 04, 2022
Produkttest

Justerbare manualer best i test – Topp 10 justerbare treningsmanualer!

Vi gir deg en oversikt over de beste justerbare treningsmanualene på…
Dato: Mar 08, 2022
Produktomtaler

Test: VIVAGUN – PRIME 3.0 massasjepistol

De siste årene har salget av massasjepistoler skutt i været, og…
Dato: Feb 22, 2022