Denne smakfulle vegetarretten gir et komplett måltid med både plantebasert protein, langsomme karbohydrater og sunne fettsyrer. Kikerter og røde linser bidrar med proteiner og fiber, men olivenolje og kokosmelk gir energi og betennelsesdempende fett.
Med grønnsaker og krydder som paprika, ingefær og gurkemeie støtter retten både fordøyelse, immunforsvar og restitusjon. Ideell middag for deg som vil spise sunt og holde kroppen i balanse – uten å bruke lang tid på kjøkkenet.
Vegetargryte med kikerter, røde linser og kokosmelk
Næringsinnholdet for hele oppskriften finner du nederst i artikkelen, samt næringsinnholdet for matvarene, slik at du enkelt kan regne ut hvor mye du skal ha, i forhold til ditt energibehov.
(1 porsjon)
Ingredienser
- 100 g søtpotet (i terninger)
- 100 g kikerter (ferdigkokt)
- 50 g røde linser
- 1 gulrot (i skiver)
- 100 g rød paprika (i biter)
- 10 g olivenolje
- 1/2 gul løk
- 1 hvitløksfedd
- 100 ml lett kokosmelk
- 100 g lett creme fraiche
- En håndfull fersk spinat
Krydder og smak
- 1/2 ts fersk ingefær (eller tørket)
- 1/2 ts gurkemeie
- Saften fra en halv lime
- 1/2 ts spisskummen
- 1/2 ts paprikapulver
- Salt og pepper
- Eventuelt 1 ts finhakket koriander
Slik gjør du det
- Ha olivenolje i en gryte og sett på middels varme.
- Fres løk, hvitløk og ingefær i 2-3 min til det er mykt.
- Rør inn krydder (paprikapulver, spisskummen, gurkemeie) og la det surre i ett minutt.
- Skyll av laken på kikertene i kaldt vann og tilsett de i gryten sammen med røde linser og oppskåret søtpotet, gulrot og paprika. Bland det godt sammen.
- Hell over kokosmelk og la det småkoke i 12-15 minutter, til grønnsakene er møre.
- Rør inn spinat og la det falle sammen. Smak til med salt, pepper og limesaft.
- Toppes gjerne med noe ferske urter til slutt.
Vann og ytelse: Slik påvirker væskebalanse treningen
Jun 06, 2025
Næringsinnhold i hele oppskriften
Kalorier: 833 kcal
Proteiner: 28 g
Karbohydrater: 83 g
Fett: 38 g
Næringsinnhold per 10 g matvare
Olivenolje (1 g): 9 kcal, F: 0,9 g
Kikerter (kokt): 23 kcal, K: 2,8 g, P: 1,3 g, F: 0,4 g
Røde linser (ukokt):
Gulrot: 4 kcal, K: 0,7 g
Paprika: 3 kcal, K: 0,5 g
Spinat: 2 kcal
Lett kokosmelk: 8 kcal, K: 0,3 g, P: 0,2 g, F: 0,7 g
Lett creme fraiche: 19 kcal, K: 0,5 g, P: 0,3 g, F: 1,8 g
Søtpotet: 8 kcal, K: 2 g
Løk: 3 kcal, K: 0,6 g
Kcal= Kalorier
P= Proteiner
K= Karbohydrater
F= Fett