Når du skal spise kjøtt bør du velge magert kjøtt fra storfe, svin og lam, i tillegg til kylling, kalkun og viltkjøtt. Storfekjøtt er en næringsrik proteinkilde og er spesielt rik på på jern, sink og B-vitaminer.
I denne retten er biffkjøttet kombinert med fiberrik ris, masse ulike grønnsaker, som gir god metthetsfølelse og viktige næringsstoffer, i tillegg til kokosmelk, som ofte er karakteristisk for den asiatiske maten.
(Artikkelen fortsetter under annonsen)

Red curry gryte med kjøtt og kokosmelk
Næringsinnholdet for hele oppskriften finner du nederst i artikkelen, samt næringsinnholdet for matvarene, slik at du enkelt kan regne ut hvor mye du skal ha, i forhold til ditt energibehov.
(1 porsjon)
Ingredienser
- 150 g mørbrad/ ytrefilet av storfe
- 100 g gul løk
- 1 hvitløksfedd
- 10 g olivenolje
- 2 dl lett kokosmelk
- 1 ts red curry paste
- En boks babymais
- 1 gulrot
- 1 stk grønn paprika
- En håndfull fersk spinat
- 1 skive lime (saften)
- 1 ts soyasaus
- 1/2 dl vann
- 50 g fullkornsris/ brun basmatiris
Slik gjør du det
- Brun kjøttet i panna med litt olje til det er gjennomstekt. Sett det til side.
- Rens hvitløk og løk og skjær det opp i små biter.
- Fres løken med litt vann i en gryte, til den er blank. Tilsett curry paste og la det frese ett par minutter til, under omrøring.
- Tilsett vann og kokosmelk og la det småkoke i ca. 10 minutter.
- Kok risen etter anvisning på pakken.
- Del babymais i to og skjær gulroten i strimler på langs, før det tilsettes i gryten.
- Tilsett kjøttet i gryten sammen med strimlet paprika og limesaft.
- Vend inn spinaten til slutt og smak til med soyasaus.
- Ha gryteretten over på en tallerken sammen med den ferdigkokte risen.
Kan gjerne toppes med litt finhakket fersk koriander.
Proteinrike rundstykker med cottage cheese – lavkarbo
Mar 28, 2025
Næringsinnhold i hele oppskriften
Kalorier: 720 kcal
Proteiner: 46 g
Karbohydrater: 65 g
Fett: 29 g
Fiber: 9 g
Næringsinnhold per 10 g matvare
Ytrefilet storfe: 11 kcal, P: 2,2 g
Løk: 4 kcal, K: 0,6 g
Olivenolje(1 g): 9 kcal, F: 0,9 g
Red curry paste: 10 kcal, K: 1,3 g, P: 0,4 g, F: 0,3 g
Babymais: 3 kcal, K: 0,4 g
Gulrot: 4 kcal, K: 0,7 g
Lett kokosmelk: 7 kcal, F: 0,7 g
Paprika: 3 kcal, K: 0,5 g
Spinat: 3 kcal,
Soyasaus: 6 kcal, K: 0,7 g, P: 0,7 g
Fullkornsris: 35 kcal, K: 7,2 g, P: 0,7 g, F: 0,3 g
Kcal= Kalorier
P= Proteiner
K= Karbohydrater
F= Fett