Kanskje du har hørt om kosttilskuddet Raspberry ketones og påstandene som skal ha det til at det brenner bort fett og forhindre vektøkning – selv om kostholdet ditt består av mye fett og karbohydrater. Men hva er Raspberry ketones, og fungerer det virkelig så bra?

Raspberry ketoner er naturlige kjemikalier som gir bringebær sin fristende aroma. Når ketoner tas fra bringebær, kan de brukes til å legge til duft og smak til ting som cola, is og kosmetikk. Men eksperter sier at det har langt flere bruksområder enn som så.

Hva er Raspberry Ketones?Raspberry keton

Raspberry keton er et naturlig stoff som gir bringebær sin kraftige aroma. Dette stoffet finner man også i små mengder i bjørnebær, tranebær og kiwi. Ketoner har en lang brukstid i kosmetikk og har blitt tilsatt i brus, iskrem og andre bearbeidede matvarer som smaksstoff. Så de fleste spiser allerede små mengder bringebærketoner, enten fra fruktene selv eller på grunn av deres popularitet som smaksstoff (1).

Nylig ble det også populært som slankepiller. Selv om ordet «bringebær» kan appellere til mennesker, er supplementet egentlig ikke fremstilt fra bringebær.

Fremstilling av bringebær ketoner fra bringebær er latterlig dyrt fordi du trenger 41 kg bringebær for å få mengden som trengs for en enkelt dose! Faktisk inneholder en kilo bringebær bare 1-4 mg bringebærketoner. Det er 0.0001-0.0004% av totalvekten.

Raspberry ketoner du finner i kosttilskudd, er syntetisk laget via en industriell prosess.

Oppsummering:
Bringebær keton er forbindelsen som gir bringebærene sin sterke aroma og smak. En syntetisk versjon av den brukes i kosmetikk, bearbeidede matvarer og vekttaptilskudd.

 

Hvordan fungerer Raspberry Ketoner?

37

Forskere ble interessert i bringebær ketoner på grunn av den molekylære strukturen. De la merke til at det så veldig ut som to andre molekyler, capsaicin (funnet i chili pepper) og synefrin (er stimulant).
Flere studier har vist at disse to molekylene kan øke stoffskiftet (2, 3), så det ble spekulert om at bringebær ketoner kunne ha samme effekt.

Forskerne tok isolerte fettceller fra rotter, fikk dem til å vokse i et reagensrør og tilsatte raspberry ketoner. Det ga to effekter (4):

  • Det økte lipolysen (nedbrytning av fett), først og fremst ved å gjøre cellene mer følsomme overfor effekten av fettforbrenningshormonet norepinefrin. Det gjorde at fettcellene frigjorde mer av hormonadiponektinet.
  • Adiponectin er et hormon som frigjøres av fettceller og antas å spille en rolle i regulering av metabolisme og blodsukker.

Slanke mennesker har mye høyere nivåer av adiponektin enn personer som er overvektige og nivået av hormonet øker når folk går ned i vekt (5, 6).

Studier har vist at personer med lavt adiponektinnivå har høyere risiko for fedme, type 2 diabetes, fettlever og hjertesykdom (7, 8). Derfor står det grunnen til at økning av adiponektinnivåer med naturlige midler kan hjelpe folk til å gå ned i vekt og redusere risikoen for mange sykdommer.

Oppsummering:
Raspberry ketoner har en lignende molekylær struktur som to kjente fettforbrenningsmidler. De kan gjøre slik at isolerte fettceller ødelegger fett og slipper ut et hormon som kalles adiponektin.

 

Fungerer Raspberry Ketoner som slankemiddel?

Et studie som beviste betydelig reduksjon av fettprosenten, brukte en kombinasjon av koffein og bringebær ketoner (9).

I denne 8 ukers studien mistet deltakerne 7,8% av sin fettmasse sammenlignet med placebo-gruppen som bare tapte 2,8% (begge gruppene hadde et moderat treningsopplegg). Så kombinasjonen av koffein og raspberry ketoner øker fettforbrenningen din betydelig og dermed kan kategoriseres som et effektivt slankemiddel.

 

Har Raspberry Ketones noen andre fordeler?

En studie har vist at bringebær ketoner har kosmetiske fordeler. Når det inntas har det vist seg å øke hårveksten hos personer med hårtap, i tillegg til å forbedre hudens elastisitet hos friske kvinner (10).

Skal du prøve Raspberry Ketones?

Av alle de vekttapstilskuddene vi har vurdert, er bringebær ketoner i kombinasjon med koffien et lovende slankemiddel som har bevist god effekt. For å oppnå riktig dosering i forhold til forskningen kan produktene du finner under benyttes.

Raspberry Ketone

Raspberry Ketone er blitt et populært slankeprodukt i blant annet USA, Sverige og Tyskland. Ketoneeffekten er basert på samme substans som leveren utskiller ved slankekurer og lavkarbodietter. Du vil oppleve raskeste vektnedgangen om du kombinerer dette med trening og koffein.

 

Raspberry Ketones

Raspberry Ketones er spesielt utviklet for deg som er klar for å fokusere ekstra mye på trening og kosthold og å få kontroll på vekta. Ketoner fra bringebær er veldig populære blant mange som vil gå ned noen kilo. Mange rapporterer om gode resultater når de kombinerer det med trening og et balansert kosthold! Laboratorieforsøk har vist at disse ketonene kan øke metabolismen (forbrenningen). Det er også gjort funn som tyder på at raspberry ketone kan øke nivåene av et hormon som heter adiponectin – et hormon som er med på å regulere forbrenningen vår.

Kr 249,-          –        Bestill her

 

 

Bodylab Caffeine

Koffein er et stimulerende middel med oppkvikkende effekt. Koffeinpillene basert på syntetisk koffein. Hver koffeintablett inneholder 200 mg ren koffein.

Kr 109,-          –        Bestill her 

 

André M. Hefner

André Hefner startet opp Hardworkout i 2013 under sine Personlig trener studier hos Actvie Education. Han begynte å trene vekter allerede som 15 åring og har vært stamgjest på treningsstudioet siden den gang. I tilegg til PT utdannelsen har han også kostholdsveiledningsstudier bak seg. André har et glødende engasjasment for trening og ønsker å kunne videre formidle sin kunnskap til andre.
Ernæring

Kornvarer – hvorfor det er bra for helsen!

Til tross for at kornvarer er den største kilden til energi…
Dato: Sep 14, 2022
Oppskrifter

Enkel, sunn og digg iskrem!

Iskrem kan spises og nytes hele året, enten det er jul…
Dato: Aug 29, 2022
Ernæring

En viktig sideeffekt av å spise hardkokte egg

En ny studie kan legge til enda i grunn i den…
Dato: Aug 25, 2022
Ernæring

Denne ene forandringen kan gjøre enormt mye for vektreduksjon

Går du med et ønske om å gå ned noen kilo…
Dato: Aug 24, 2022
Kosttilskudd

«En stor helseeffekt av å ta kollagen», i følge en ekspert

Kollagen er i vinden som aldri før, og det er alltid…
Dato: Aug 22, 2022
Ernæring

Spiser du på dette tidspunktet reduserer du risikoen for type 2 diabetes

Ta kontroll over blodsukkeret, reduser vekten å unngå stoffskiftesykdommer ved å…
Dato: Aug 15, 2022
Kosttilskudd

Kosttilskuddene som fungerer!

Det er mange kosttilskudd på markedet med tvilsom effekt. Men det…
Dato: Jul 30, 2022

HARDWORKOUT FITNESS CLUB

Meld deg på i dag og motta gratis treningsplaner, matplaner og mye mer helt gratis via e-post.

Ved å trykke “BLI MED” godkjenner du nyhetsbrev-vilkårene

Ernæring

Ultraprosessert mat – dette må du vite!

Matvarene prosesseres for at de skal være mer holdbare og smakfulle,…
Dato: Jul 25, 2022
Ernæring

6 tips for et sunt kosthold

Disse praktiske tipsene kan hjelpe deg til å gjøre sunne valg…
Dato: Jul 22, 2022
Ernæring

Bli sunnere med disse matbyttene!

Mange matvarer passer til samme bruk, men har helt ulikt næringsinnhold.…
Dato: Jul 20, 2022
Ernæring

5 matvarer for muskelbygging!

For å bygge en atletisk og sterk kropp trenger du et…
Dato: Jul 14, 2022
Ernæring

11 kostholdtips som er vitenskapelig dokumentert!

Det kan være vanskelig å skille på myter og fakta når…
Dato: Jul 07, 2022
Ernæring

Gjør det enkelt – 3 kostholds tips som alltid vil være gjeldende!

Kosthold kan virke komplisert både i teori og praksis, men det…
Dato: Jun 26, 2022
Sponset

Nå kan du gjøre et treningskupp på treningsutstyr!

Ernæring

Hacks for å spise sunt i en hektisk hverdag!

Mange lever hektiske liv og legger skylden på det når de…
Dato: Jun 22, 2022
Ernæring

7 matvarer for god hjernehelse!

Hjernen er kontrollsenteret i kroppen din. Det er hjernen som gjør…
Dato: Jun 09, 2022