Er du glad i brødmat men vil redusere karbohydratinntaket? Ved å bytte ut noen ingredienser kan du enkelt lage smakfulle rundstykker, som har samme konsistens og minst like god smak som vanlige rundstykker – men med lavt innhold av karbohydrater!
Cottage cheese er rik på proteiner, kalsium og vitaminer, og gir en luftig og god tekstur på rundstykkene. Disse smaker like godt til frokost som til lunsj og du kan fint lage opp større porsjoner og fryse de ned.
Proteinrike rundstykker med cottage cheese – lavkarbo
Ingredienser:
- 200 g cottage cheese
- 2 egg
- 50 g mandelmel
- 2 ss havrefiber
- 1 ss bakepulver
- 1/2 ts salt
- 10 g valmuefrø/sesamfrø
Slik gjør du det:
- Sett stekeovnen på 200 grader
- Bland sammen cottage cheese og egg i en blender eller med en stavmikser
- Bland sammen de tørre ingrediensene (minus valmuefrøene) og tilsett blandingen med cottage cheese og egg
- La deigen stå i 10-15 minutter, slik at den blir mer fast i konsistensen
- Deigen vil være klissete, så når du skal forme rundstykkene bør du fukte hendene med litt vann eller benytte hansker
- Rull sammen rundstykkene og ha de over på et stekeark med bakepapir
- Pensle på litt vann på toppen og strø over valmuefrøene (eller sesamfrø)
- Stek de midt i ovnen i 20-25 minutter
Rundstykkene er gode som de er, eller de kan toppes med noe godt og magert pålegg.
Næringsinnhold:
Kalorier: 602 kcal
Proteiner: 47 g
Karbohydrater: 10 g
Fett: 41 g
Fiber: 12 g
Les også: Vil du øke muskelmasse og gå ned i fettprosent? Da bør du følge en kostholdsplan!