torsk proteiner
Kosthold Oppskrifter

Proteinrik restitusjonsmiddag: Torsk med linser, spinat og sitrondressing

Denne retten kombinerer lett og mager fisk med fiberrike linser og…

Jun 10, 2025 Av Jennie Hjortland Jensen
Kosthold Oppskrifter

Denne retten kombinerer lett og mager fisk med fiberrike linser og grønne bladgrønnsaker, for å gi deg et balansert måltid som både styrker immunforsvaret og restitusjonen etter trening.

Torsk er en god kilde til fullverdig protein uten mye fett, mens linsene gir stabil energi og langvarig metthetfølelse. Grønnsakene tilfører i tillegg viktige mikronæringsstoffer som jern og magnesium. Sunn og enkel middag med gode smaker!

(Artikkelen fortsetter under annonsen) ad ad

Torsk med linser, spinat og sitrondressing

Næringsinnholdet for hele oppskriften finner du nederst i artikkelen, samt næringsinnholdet for matvarene, slik at du enkelt kan regne ut hvor mye du skal ha, i forhold til ditt energibehov.

(1 porsjon)

Ingredienser
  • 200 g torskefilet (gjerne torskeloin)
  • 1 ts olivenolje (til pensling)
  • 230 g kokte grønne linser (eller kikerter)
  • 1 ts olivenolje (til linsene)
  • 100 g fersk spinat
  • 1/2 liten rødløk (finhakket)
  • 1 ss fersk hakket persille
  • Salt og pepper
Sitrondressing
  • 10 g olivenolje
  • 1 skive sitron (saften)
  • 20 g pinjekjerner
  • 1 ts revet sitronskall
  • 1 ts grov sennep
  • Salt og pepper
  • 1 hvitløksfedd

Slik gjør du det

  1. Forvarm stekeovnen til 200 grader.
  2. Legg torskefileten i en ildfast form, pensle med olivenolje og dryss over litt salt og pepper.
  3. Stek midt i ovnen i 12-15 minutter, til fisken flaker seg lett.
  4. Sil av laken til linsene og skyll de godt i kaldt vann.
  5. Bland sammen linser, 1 ts olivenolje, finhakket rødløk og persille. Smak til med salt og pepper.
  6. Ha spinaten en stor panne med litt vann, og varm i 1-2 minutter den faller lett sammen.
  7. Bland alle ingrediensene til dressingen i en bolle og visp de godt sammen.
  8. Legg linsene i bunnen av tallerken, topp med dampet spinat og legg torskestykket oppå. Hell over sitrondressingen til slutt.

Helse og livsstil

Vann og ytelse: Slik påvirker væskebalanse treningen

Jun 10, 2025

Næringsinnhold i hele oppskriften

Kalorier: 725 kcal
Proteiner: 56 g
Karbohydrater: 39 g
Fett: 37 g

Næringsinnhold per 10 g matvare
Torskefilet: 14 kcal, P: 3,1 g
Olivenolje (1 g): 9 kcal, F: 0,9 g
Grønne linser(kokte): 9 kcal, K: 1,3 g, P: 0,6 g
Spinat: 2 kcal
Løk: 4 kcal, K: 1 g
Pinjekjerner: 67 kcal, K: 1,3 g, P: 1,4 g, F: 6,8 g
Sennep: 18 kcal, K: 0,6 g, P: 0,7 g, F: 1,1 g

Kcal= Kalorier
P= Proteiner
K= Karbohydrater
F= Fett

torsk proteiner

HOLD DEG OPPDATERT,

FÅ GRATIS TRENINGSPROGRAM OG KOSTHOLDSPLAN

Litt mer om deg

Få siste nytt innen trening, kosthold, helse 
og livsstil rett i innboksen din.

Registrer deg nå, og motta et gratis treningsprogram og kostholdsplan som nedlastbar PDF!

Ulmer