Denne retten kombinerer lett og mager fisk med fiberrike linser og grønne bladgrønnsaker, for å gi deg et balansert måltid som både styrker immunforsvaret og restitusjonen etter trening.
Torsk er en god kilde til fullverdig protein uten mye fett, mens linsene gir stabil energi og langvarig metthetfølelse. Grønnsakene tilfører i tillegg viktige mikronæringsstoffer som jern og magnesium. Sunn og enkel middag med gode smaker!
(Artikkelen fortsetter under annonsen)

Torsk med linser, spinat og sitrondressing
Næringsinnholdet for hele oppskriften finner du nederst i artikkelen, samt næringsinnholdet for matvarene, slik at du enkelt kan regne ut hvor mye du skal ha, i forhold til ditt energibehov.
(1 porsjon)
Ingredienser
- 200 g torskefilet (gjerne torskeloin)
- 1 ts olivenolje (til pensling)
- 230 g kokte grønne linser (eller kikerter)
- 1 ts olivenolje (til linsene)
- 100 g fersk spinat
- 1/2 liten rødløk (finhakket)
- 1 ss fersk hakket persille
- Salt og pepper
Sitrondressing
- 10 g olivenolje
- 1 skive sitron (saften)
- 20 g pinjekjerner
- 1 ts revet sitronskall
- 1 ts grov sennep
- Salt og pepper
- 1 hvitløksfedd
Slik gjør du det
- Forvarm stekeovnen til 200 grader.
- Legg torskefileten i en ildfast form, pensle med olivenolje og dryss over litt salt og pepper.
- Stek midt i ovnen i 12-15 minutter, til fisken flaker seg lett.
- Sil av laken til linsene og skyll de godt i kaldt vann.
- Bland sammen linser, 1 ts olivenolje, finhakket rødløk og persille. Smak til med salt og pepper.
- Ha spinaten en stor panne med litt vann, og varm i 1-2 minutter den faller lett sammen.
- Bland alle ingrediensene til dressingen i en bolle og visp de godt sammen.
- Legg linsene i bunnen av tallerken, topp med dampet spinat og legg torskestykket oppå. Hell over sitrondressingen til slutt.
Vann og ytelse: Slik påvirker væskebalanse treningen
Jun 10, 2025
Næringsinnhold i hele oppskriften
Kalorier: 725 kcal
Proteiner: 56 g
Karbohydrater: 39 g
Fett: 37 g
Næringsinnhold per 10 g matvare
Torskefilet: 14 kcal, P: 3,1 g
Olivenolje (1 g): 9 kcal, F: 0,9 g
Grønne linser(kokte): 9 kcal, K: 1,3 g, P: 0,6 g
Spinat: 2 kcal
Løk: 4 kcal, K: 1 g
Pinjekjerner: 67 kcal, K: 1,3 g, P: 1,4 g, F: 6,8 g
Sennep: 18 kcal, K: 0,6 g, P: 0,7 g, F: 1,1 g
Kcal= Kalorier
P= Proteiner
K= Karbohydrater
F= Fett