Denne oppskriften startet i utganspunktet i det veldig enkle, men kan utvides til å bli så avansert som du selv ønsker det. Skal vi være helt ærlige kan retten lages både sunt, raskt og billig ved å bruke tre poser med frosne grønnsaker eller wokblanding, for så å tilsette eggene før du steiker retten i en halvtimes tid, men her tar vi en litt mer «fra bunnen oppskrift».
Ingredienser
Her kan du egentlig benytte de grønnsakene du liker best, men et forslag er som følger:
2 stk paprika
1 brokkoli
2 bokser champignon, eventuelt 5-6 store friske champignon
2 bokser ananas
1 boks bønnespirer
1 boks vannkastanjer
3 store gulrøtter
1 purreløk
1 løk
12 egg
(Eventuelt ost til gratinering).
Retten er enkel å lage, og kan varieres i det uendelige. Følg oppskriften over, eller bruk dine egne favorittgrønnsaker.
Fremgangsmåte
Sett ovnen på 220 grader. Gi gulrøttene og brokkolien en oppkok. Kutt resten av grønnsakene i biter.
Bland alle grønnsakene i en stor smurt form og stek det i ovnen i 15 minutter.
Knus eggene i en bolle. Ha i 1 ss vann per egg. Krydre med salt, pepper og eventuelt andre krydre etter eget ønske. Vårt tips er basilikum. Pisk eggene godt sammen med en gaffel.
Hell eggeblandingen over grønnsakene og stek i ytterligere 15-20 minutter. Dersom du ønsker å gratinere med ost anbefales det å ta ut gratengen å strø over revet ost når retten har stekt i 15 minutter. Deretter lar du den stå i ytterligere 10 minutter.
Som tilbehør anbefales grovt brød og en god salat!