Havregryn er rik på blant annet B-vitaminer og mineraler som jern, sink, magnesium og kalium. De inneholder i tillegg et type kostfiber som kalles betaglukan, som er bra for fordøyelsen, blodsukkeret, kolesterolet og gjør at du holder deg mett lenger.
Havregryn passer godt til frokost, men kan også være et fint alternativ til lunsj eller mellommåltider. Havregrøt i ulike former er populært da det smaker godt og er enkelt å lage. Prøv for eksempel denne oppskriften på kjøleskapsgrøt, som kan gjøres klar kvelden i forveien. Pannekakene i denne oppskriften er et godt alternativ til lunsjen og de er enkle å gjøre klar på forhånd.
(Artikkelen fortsetter under annonsen)1 porsjon
Spis de med en gang, eller ta de med i matpakken til lunsj!
Næringsinnhold
Kalorier: 666 kcal
Proteiner: 33 g
Fett: 15 g
Karbohydrater: 97 g
Fiber: 10 g
Oppskrift på søtpotetpannekaker finner du her.
Ved å trykke “BLI MED” godkjenner du nyhetsbrev-vilkårene