Havregryn er rik på blant annet B-vitaminer og mineraler som jern, sink, magnesium og kalium. De inneholder i tillegg et type kostfiber som kalles betaglukan, som er bra for fordøyelsen, blodsukkeret, kolesterolet og gjør at du holder deg mett lenger.
Havregryn passer godt til frokost, men kan også være et fint alternativ til lunsj eller mellommåltider. Havregrøt i ulike former er populært da det smaker godt og er enkelt å lage. Prøv for eksempel denne oppskriften på kjøleskapsgrøt, som kan gjøres klar kvelden i forveien. Pannekakene i denne oppskriften er et godt alternativ til lunsjen og de er enkle å gjøre klar på forhånd.
Proteinpannekaker med havregryn og cottage cheese
1 porsjon
Ingredienser
- 100 g havregryn
- 1/2 moden banan
- 100 g mager cottage cheese
- 1 egg
- 1/2 bakepulver
- 100 g jordbærsyltetøy u/sukker


Slik gjør du det
- Bruk en stavmikser eller blender til å mikse sammen alle ingrediensene til en fin og fyldig røre uten klumper
- Tilsett litt vann om røren blir for tykk
- Pensle på litt smør og stek de som små pannekaker i panna eller ha røren i vaffeljernet
- Toppes med sukkerfritt syltetøy
Spis de med en gang, eller ta de med i matpakken til lunsj!
Næringsinnhold
Kalorier: 666 kcal
Proteiner: 33 g
Fett: 15 g
Karbohydrater: 97 g
Fiber: 10 g
Oppskrift på søtpotetpannekaker finner du her.