For å gå ned i fettprosent og samtidig bevare muskelmasse er det viktig å få i seg tilstrekkelig med proteiner. Da er det lurt å prioritere matvarer med høy proteinkvalitet som egg, kylling, annet magert kjøtt, magre meieriprodukter og fisk.
Egg er ikke bare en god og billig proteinkilde, men inneholder en rekke vitaminer og mineraler kroppen trenger og er dermed svært næringsrikt. Egg er svært anvendelig og kan brukes til alle dagens måltider. Prøv denne enkle og næringsrike bondeomletten, rik på proteiner og næringsstoffer!
Næringsinnholdet for hele oppskriften finner du nederst i artikkelen, samt næringsinnholdet for matvarene, slik at du enkelt kan regne ut hvor mye du skal ha, i forhold til ditt energibehov.
(1 porsjon)
Næringsinnhold i hele oppskriften
Kalorier: 702 kcal
Proteiner: 61 g
Karbohydrater: 34 g
Fett: 35 g
Fiber: 4 g
Næringsinnhold per 10 g matvare
Egg(1 stk): 81 kcal, K: 0,4 g, P: 7 g, F: 5,6 g
Kokt skinke: 12 kcal, P: 1,9 g, F: 0,4 g
Lettost: 22 kcal, P: 3,2 g, F: 1 g
Lettmelk: 4 kcal, K: 0,5 g, P: 0,3 g
Potet: 9 kcal, K: 1,9 g
Purreløk: 3 kcal, K: 0,4 g
Tomat: 2 kcal
Olivenolje(1 g): 9 kcal, F: 0,9 g
Kcal= Kalorier
P= Proteiner
K= Karbohydrater
F= Fett
Les også: Blandingsprotein med whey og kasein – Best i test
Ved å trykke “BLI MED” godkjenner du nyhetsbrev-vilkårene