Salget av massasjepistoler har i løpet av det siste året nærmest eksplodert. Vi har testet to av markedets mest populære modeller; Alpha Tech/Pressure Point og Trigger Point M16.

For få år siden var massasjepistoler noe som var forbeholdt fysioterapeuter og andre behandlingsinstutisjoner, men både pris, størrelse og funksjon gjør de nå godt egnet for hvermannsen. I løpet av kort tid har massasjepistoler vokst seg til en svært populært produkt, og det dukker stadig opp nye modeller.

Vi har tidligere testet en av de dyrere modellene på markedet, Hyperice Hypervolt Plus, men det finnes også mange alternativer som koster langt mindre. Nettbutikken «massasjepistoler.no» har som navnet indikerer spesialisert seg på å selge utelukkende massasjepistoler. De har et utvalg på åtte ulike modeller i forskjellige prisklasser – alt fra den rimeligste Booster A5 (2490,-) til den dyreste Trigger Point M16 (4990,-). Vi har testet den dyreste modellen, samt en annen modell som kanskje viser seg å være det beste valget for folk flest.

Og hvis du lurer på hvorfor du eventuelt skal bruke en massasjepistol? Her er noen fordeler du kan oppnå.

 • Forbedre bevegeligheten å fremme sirkulasjonen.
 • Korte ned restitusjonstiden etter trening og konkurranse.
 • Lindre støle/ømme muskler.
 • Fungere som oppvarming før trening og konkurranse.
 • Øke bevegeligheten.
 • Redusere arrdannelse

 

Alpha Tech (Pressure Point) Massasjepistol

Alpha Tech (Pressure Point) Massasjepistol leverer trolig en av de beste massasjepistolene dersom du er ute etter høy kvalitet, et stort bruksområde og dyp massasje.

Først og fremst, hvis du lurer på hvorfor vi skriver «Alpha Tech» med «Pressure Point» i parentes, så er det fordi dette er den samme massasjepistolen under to forskjellige navn. Produsenten har hatt utfordringer med leveransen fra fabrikken, og har tidvis endret navn på produktet på grunn av lisensrettigheter, etc.. Det har ingen betydning for produktet.

Alpha Tech har flere massasjepistoler i sortimentet, men det er Alpha Tech Massasjepistol som gjerne går igjen i tester og anbefalinger. Denne modellen gir deg grundig og dyp massasje og stor mulighet til individuell tilpasning.

Alpha Tech Massasjepistol lar deg stille frekvensen over 15 intervaller mellom 1600-3000 RPM. Det store intervallspennet gjør det enkelt å finne ene styrke som passer der du trenger behandling, og selv de ømmeste steder kan behandles uten at du føler deg fullstendig ødelagt etterpå. Amplituden på 12 mm er ikke blant de høyeste, men det er mer enn nok kraft til å nå relativt dypt ned i muskelvevet.

Alpha Tech hevder at behandlingen med Alpha tech oppleves som perkusiv behandling i motsetning til tradisjonell vibrasjons massasje. Perkusiv behandling fungerer på samme måte som vibrasjonsterapi ved at den bruker kraft på kroppsdelen som blir behandlet, men forskjellen er at perkusiv behandling når ca. 60% dypere inn i muskulaturen enn vibrasjonsmassasje. Når behandlingsformen når dypere inn i muskelvevet, bidrar det til å øke blodstrømmen og oksygenmengden som trengs for en effektiv behandling og gjenoppretting.

En av de store fordelene til Alpha Tech Massasjepistol er det lave støynivået på rundt 50 dB. Det gjør maskinen ypperlig dersom du ikke vil forstyrre andre i samme rom, eller slappe av foran Tv-en. Du blir trolig overrasket over hvor lite støy den lager, og det eneste som egentlig støyer, er slagene mot kroppene. Selve maskinen er nærmest lydløs.

Et oversiktlig LED-display viser info om hastighet og batteritid, og du får med 2 x batterier som til sammen sørger for opptil 6 timers driftstid. Vi setter pris på at det Alpha Tech massasjepistol leveres med to batterier fremfor ett batteri med lengre batteritid, ettersom dette gjør det lett å sørge for og alltid ha ett batteri liggende fulladet. En annen ting som er verdt å trekke frem er den korte ladetiden på kun 1 time.

Det medfølger totalt 6 utskiftbare massasjehoder, et oppbevaringsetui og en hurtiglader. Kombinasjonen av de ulike massasjehodene og de 15 hastighetsnivåene gir deg stor valgmulighet for å få best mulig massasje til de ulike muskelgruppene. Massasjehodene er enkle å skifte og dyttes raskt på plass.

Alpha Tech Massasjepistol gir deg uten tvil svært mye for pengene, og du er nærmest garantert å få dyp og god massasje uansett hvilken muskelgruppe du ønsker å massere. 

Alpha Tech
Alpha Tech Massasjepistol

Product Name: Alpha Tech

Brand: Alpha Tech

MPN: 2999

Currency: NOK

Konklusjon

Alpha Tech leverer en svært god totalpakke og gir uten tvil god valuta for pengene. Her får du dyp og god massasje, mange tilpasningsmuligheter, og god kvalitet til en meget god pris.

Pros

 • Smart design gir mange grepsmuligheter.
 • Stort frekvensområde over 15 intervaller.
 • LED-display som viser hastighet og batteritid.
 • 6 utskiftbare massasjehoder + etui
 • Lang batteritid + hurtiglader.
 • Lavt støynivå.

Cons

 • Amplituden kunne vært noe høyere.

 

Trigger Point M16

Trigger Point M16 er helt ny modell som retter seg mot deg som ønsker en virkelig kraftig massasjepistol for dyp og omfattende massasje.

Trigger Point M16 er en ny og kraftig modell fra Alpha Tech, og leverer et svært godt produkt. Den kraftige og relativt stillegående motoren leverer en amplitude på 16 mm over 5 ulike intervaller. Dette gjør at du enkelt vil kunne nå selv dypereliggende muskelvev. I likhet med Pressure Point massasjepistol vil også Alpha Tech Trigger Point M16 kunne oppleves som perkusiv behandling.

Det medfølger totalt 8 utskiftbare massasjehode slik at du kan gi hver enkelt muskelgruppe best mulig behandling. Du får også et praktisk oppbevaringsetui, og hurtigladeren bruker ca. 2,5 timer på å fullade batteriene for å gi deg kraft til opptil 6 timer massasje.

Trigger Point M16 har et praktisk design som gjør det enkelt å betjene fra ulike vinkler. Vekten på 1,5 kg er god for å få tilstrekkelig trykk mot musklene, men kan bli litt tung å betjene over tid. Vi opplever det dog ikke som noe negativt, og synes heller det er behagelig at maskinen er såpass kraftig.

Du får ikke det samme displayet som på Alpha Tech, men tre grønne dioder viser batteritiden, mens fem hvite dioder indikerer hastighet. Det høres kanskje simpelt ut, men det er enkelt å forstå, og du trenger strengt talt ikke mer.

Trigger Point M16 gir deg dyp og god massasje, og mange alternativer i de 8 ulike massasjehodene. Dette er en massasjepistol for deg som ønsker noe av det beste – uavhengig av pris.

Alpha Tech Trigger Point M16
Alpha Tech Trigger Point M16

Product Name: Tech Trigger Point M16

Brand: Tech Trigger

MPN: 4999

Offer price: 3499

Currency: NOK

Konklusjon

Trigger Point M16 er trolig et av de beste valgene for deg som ønsker dyp og grundig massasje. Designet gjør pistolen enkel å betjene, og den høye amplituden sørger for at du når det dypeste muskelvevet. Vi setter også pris på det store utvalget av massasjehoder.

Alt i alt en veldig god massasjepistol.

Pros

 • Smart design gir mange grepsmuligheter.
 • 16 mm amplitude gir dyp og god massasje.
 • 8 utskiftbare massasjehoder + etui + hurtiglader.
 • Indikator for batteritid og hastighet.
 • Relativt stillegående. Lang batteritid.

Cons

 • Litt få hastigheter.

Torbjørn Høstmark Borge

Torbjørn Høstmark Borge var daglig leder og ansvarlig redaktør, samt produkttester for Hardworkout i perioden 2019 til 2021. Torbjørn har en lang erfaring fra trenings- og sportsbransjen som personlig trener og kostholdsveileder, har utdannelse innen idrett med en bachelorgrad i idrett og biologi. Han er ekspert på produkttesting, og er over gjennomsnittlig opptatt av å teste grundig! Alt for å hjelpe hver enkelt bruker til å finne det riktige produktet for hver enkelt.
Bekledning

Vektvester best i test 2023 – Topp 10 vektvester- Guide og anbefalinger

Vi har testet og sammenlignet noen av de beste vektvestene som…
Dato: Mai 04, 2022
Produkttest

Justerbare manualer best i test – Topp 10 justerbare treningsmanualer!

Vi gir deg en oversikt over de beste justerbare treningsmanualene på…
Dato: Mar 08, 2022
Produktomtaler

Test: VIVAGUN – PRIME 3.0 massasjepistol

De siste årene har salget av massasjepistoler skutt i været, og…
Dato: Feb 22, 2022