Paleo-dietten fokuserer på rene og naturlige matvarer, og ved å følge denne dietten vil man unngå prosesserte matvarer som ofte inneholder mye salt, usunt fett og sukker.
Ved å lage maten fra bunnen av vet man akkurat hva den inneholder, og kan bruke rene, gode råvarer som er bra for helsen. Prøv denne næringsrike og smakfulle kyllinggryten med søtpotet og kokosmelk!
(Artikkelen fortsetter under annonsen)

Kyllinggryte med kokosmelk og søtpotet
Næringsinnholdet for hele oppskriften finner du nederst i artikkelen, samt næringsinnholdet for matvarene, slik at du enkelt kan regne ut hvor mye du skal ha, i forhold til ditt energibehov.
(1 porsjon)
Ingredienser
- 150 g kyllingfilet
- 300 g søtpotet
- 1,5 dl lett kokosmelk
- 1,5 dl kyllingkraft
- 100 g aspargesbønner
- 100 g gulrot
- 2 ss tomatpure
- 1 ss Extra Virgin Olivenolje (15 g)
- 1 hvitløksfedd
- 1/2 rød chili
- 1/2 gul løk
- 20 g fersk ingefær
- 1/2 ts spisskummen
- 1/2 ts malt koriander
- 1/3 ts sort pepper
- 1/2 ts havsalt
Slik gjør du det
- Finhakk hvitløk, løk, chili og ingefær
- Bland det sammen med olivenolje, tomatpure, spisskummen og koriander med en stavmikser eller en liten foodprocessor, til en jevn fin masse
- Skjær kyllingfileten i tynne strimler
- Varm opp en stekepanne og tilsett krydderpastaen
- La det steke og varme seg opp et par minutter, under omrøring
- Tilsett kyllingstrimlene og stek det videre til kyllingen er gjennomstekt
- Tilsett kyllingkraft og kokosmelk
- Kok opp og skru ned temperaturen
- La det småkoke mens du kutter opp søtpotet og gulrot i små terninger
- Tilsett søtpotet og gulrot i panna med resten og la det småkoke i 10-15 minutter, til søtpotetbitene er møre
- Smak til med salt og pepper
- Tilsett aspargesbønnene på slutten av koketiden
- Ha eventuelt litt friske urter over (koriander, mynte)
Næringsinnhold i hele oppskriften
Kalorier: 826 kcal
Proteiner: 50 g
Karbohydrater: 92 g
Fett: 32 g
Fiber: 20 g
Næringsinnhold per 10 g matvare
Kyllingfilet: 11 kcal, P: 2,4 g
Søtpotet: 8 kcal, K: 2 g
Lett kokosmelk: 8 kcal, F: 0,7 g
Kyllingkraft: 4 kcal
Aspargesbønner: 3 kcal
Gulrot: 4 kcal
Tomatpure: 9 kcal, K: 1,9 g
Olivenolje (1 g): 9 kcal, F: 0,9 g
Gul løk: 4 kcal
Kcal= Kalorier
P= Proteiner
K= Karbohydrater
F= Fett
Les også: Er frokost viktig for vektnedgang og hva bør du spise?