Paleo-dietten ekskluderer matvarer som meieri- og kornprodukter, og man må derfor være litt mer kreativ i matlagingen om man ønsker å følge dietten.
I denne oppskriften byttes melk, ost og kavring ut med kokosmelk, mandelmel og kokosmasse, som gir en proteinrik og næringsrik versjon av den tradisjonelle fiskegratengen. Og så smaker den veldig godt!
(Artikkelen fortsetter under annonsen)
Fiskegrateng med kokosmelk og blomkål
Næringsinnholdet for hele oppskriften finner du nederst i artikkelen, samt næringsinnholdet for matvarene, slik at du enkelt kan regne ut hvor mye du skal ha, i forhold til ditt energibehov.
(1 porsjon)
Ingredienser
200 g hvit fisk (torsk eller hyse)
1 gul løk
1 blomkål (300 g)
2 egg
2 dl lett kokosmelk
1 stor gulrot
1 ss kokosmasse
En ts Extra virgin olivenolje (5 g)
1 ss mandelmel
1/2 ts malt muskatnøtt
Salt og pepper
1 håndfull fersk persille
Slik gjør du det
Sett ovnen på 200 grader
Stek fisken med halvparten av oljen i panna, til den flaker seg lett. Sett fisken til side
Finhakk løken og stek den med resten av olje, til løken er blank
Del blomkålen i mindre biter
Varm opp kokosmelken i en kjele
Rør inn eggeplommene og tilsett krydderet
Bland sausen, fisk, blomkål og løk sammen
Stivpisk eggehvitene og vend til forsiktig inn i blandingen
Hell hele blandingen over i en ildfast form
Bland sammen kokosmasse og mandelmel og strø det over blandingen
Stek fiskegratengen i ovnen i ca 30 minutter
Dryss over fersk persille når gratengen er ferdigstekt
Rasp opp gulroten med et rivjern og ha den ved siden av fiskegratengen
Næringsinnhold i hele oppskriften Kalorier: 762 kcal Proteiner: 74 g Karbohydrater: 35 g Fett: 34 g Fiber: 17 g
Næringsinnhold per 10 g matvare Hvit fisk(torsk): 11 kcal, P: 2,3 g Gul løk: 4 kcal Blomkål: 3 kcal 1 egg: 81 kcal, P: 7 g, K: 0,4 g, F: 5,6 g Lett kokosmelk: 8 kcal, F: 0,7 g Gulrot: 4 kcal Olivenolje(1 g): Mandelmel: 37 kcal, P: 5 g, K: 1,1 g, F: 1 g Kokosmasse: 67 kcal, P: 0,6 g, K: 0,6 g, F: 6,6 g