Osprey Talon 11 er antageligvis en av de mest solgte sekkene på markedet, og nå er den tilbake i en ny og forbedret utgave.

Talon-sekkene har vært en eneste stor suksess for det amerikanske selskapet. Blant et stort utvalg modeller og størrelser, så er det Osprey Talon som har pekt seg ut som en klar favoritt for en rekke brukere – og det er kanskje ikke så rart. Sjelden har vi prøvd sekker som på en så elegant måte klarer å utnytte plassen så godt, med så mange smarte løsninger, og med så høy bærekomfort. Osprey Talon 11 er et resultatet av mange år med design, redesign og perfeksjon. Dette er en sekk som er skapt for allsidig bruk og nye eventyr, enten det er til fots, på sykkel eller ski – eller til og med på byen (hvis du som undertegnede i god norsk ånd går med sekk overalt).

Osprey Talon 11 – oppdatert 2021-modell

Lenge fantes Osprey Talon i tre ulike størrelser; 11L, 22L og 33L, men med årene har utvalget vokst, og i år er produktlinjen større og bedre enn noen gang. Den minste modellen er 6L, men vi finner også 11L, 22L, 26L, 33L, 36L, 44L og 55L. I tillegg har Osprey kommet med to helt nye modeller for 2021, Talon Pro 18 og Talon Pro 30. Hver modell kommer i en rekke ulike farger.

Talon 11 er den minste og letteste modellen, og er perfekt til løpeturer der du ønsker å pakke lite og lett, samtidig som du ønsker full bevegelsesfrihet og enkel tilgang til alt fra barer, drikke til kamera og klær. Talon 22L dobler volumet og er nok en bedre modell dersom du sikter deg inn mot en sekk som lar deg pakke for en flerdagers løpetur i fjellet, eller for eksempel å løpe/sykle til jobben.

Vi testet forrige generasjon Osprey Talon 11 i fjor, og den innfridde til de grader på alt vi tok den med på. I år har sekken blitt forbedret, og selv om det kanskje ikke er like synlig fra utsiden, så er det veldig merkbart at det har skjedd en forandring.

Bedre ryggpanel og hoftebelte

Modellen kommer som vanlig i to størrelser, S/M og M/L, og her er det hovedsaklig rygglengden som avgjør hvilken størrelse du bør gå for, selv om også størrelsen på hoftebelte og brystbelte også endres noe med størrelsen du velger. Osprey Talon 11 har alltid hatt en ganske myk og ubeskyttet rygg, men årets utgave har fått et helt nytt ryggpanel som er langt mer avstivet og beskyttet enn tidligere. Det nye AirScape-ryggsystemet sørger for å gi god beskyttelse mot ryggen, samtidig som det bidrar til en kroppsnær og pustende passform.

Hoftebeltet har også gjennomgått en oppgradering og har blitt litt kraftigere, spesielt de to lommene som er på hver sin side av beltet. Tidligere besto disse lommene av et tynt meshmateriale som raskt fikk juling dersom du var flittig bruker av å stappe ting ned i lommene, men nå er de laget i det samme kraftige nylonmaterialet som resten av sekken består av. Osprey har bestandig vært gode på å utnytte plassen, og vi setter stor pris på at lommene er store nok til å romme alt bra energibarer til et kamera eller en mobiltelefon.

Utsiden er produsert i resirkulert nylonmaterialet som også er Bluesign® sertifisert, og impregnert med PFC-fri DWR impregnering. Det er ikke bare slitestyrken som har fått seg et løft, men hele sekken tåler vann i langt høyere grad enn tidligere.

I tillegg til det komfortable hoftebelte, har Talon 11 en brystreim som kan justeres opp og ned (har også en nødfløyte). Hoftebeltet og brystreimen brukes til å stramme sekken slik and du får en god og tight passform uansett hva du må bedrive.

Sammenlignet med forrige utgave har Talon 11 «aka 2021» fått bedre polstring i skulderreimene, og meshlommen på venstre skulderrem har blitt forsterket med et mer holdbart materiale, samtidig som det er mulig å lukke den som en liten lomme. På begge sider av sekken er det en stor ekspandabel meshlomme som rommer en stor drikkeflaske, en tynn jakke, hansker/lue, etc..

Osprey Talon 11
På hver side er det en ekspanderende lomme som er stor nok til å romme en lue, et par votter, en stor drikkeflaske, etc.. Kompresjonsstroppene kan brukes til å komprimere sekken.

Mye plass og smarte løsninger

Hovedrommet er på 11L og rommer overraskende mye. Akkurat på dette området er det lite som skiller seg fra forrige generasjon Talon 11, og det er den samme gode plassutnyttelsen. Sekken er relativt smal og høy og former seg godt til ryggen, og hovedrommet er stort sett bare ett stort rom. Øverst i hovedrommet er det en liten glidelåslomme med plass til verdisaker etc., og helt på toppen (på utsiden, inn mot ryggen), er det en større glidelåslomme med hvor du kan oppbevare ting du ønsker lett tilgjengelig. Talon 11 er også kompatibel med 1.5L og 2L drikkeblærer som du plasserer mellom AirScape-ryggpanelet og selve hovedrommet.

Baksiden av rommer mange finurlige løsninger.  Her er det et eget hjelmfeste, lyktefeste, kompresjonsstrikker som også kan brukes til å feste en skjorte/jakke/etc., og ikke minst refleksdetaljer. En annen fordel med Osprey Talon 11 er at den har feste for staver som du enkelt kan feste/løsne i fart, eller isøks på vinteren.

Osprey Talon 11 har alltid vært god, og årets utgave har gjort en god sekk enda bedre. Det er vanskelig å gjøre noe bedre, så vi fortsetter å anbefale Osprey Talon 11 på det varmeste.

Konklusjon

Osprey Talon 11
Osprey Talon 11

Product Name: Osprey Talon 11

Brand: Osprey

MPN: 1200

Currency: NOK

 • Komfort - 95%
  95%
 • Tilpasningsmuligheter - 100% - 95%
  95%
 • Slitestyrke - 95%
  95%
 • Vekt - 90%
  90%
 • Allsidighet - 100%
  100%
 • Verdi for pengene - 95%
  95%
95%

Konklusjon

Osprey Talon 11 var i utgangspunktet vår favorittsekk og «go-to» sekk for alle mulig slags aktiviteter så lenge vi ikke trengte enn større sekk. Årets utgave av Osprey Talon er enda bedre, og er uten tvil vår nye favoritt. Det som «bare var bra» med forrige generasjon Talon 11, har nå blitt perfeksjonert og uten mangler. Dette blir enda en bestselger for California-selskapet som ikke ser ut til å være fornøyd før ting er 100% perfekt.

Pros

 • Utrolig allsidig!
 • Mange praktiske fester på utsiden.
 • Kraftig og godt hoftebelte med gode glidelåslommer.
 • Meget komfortabel bærekomfort.
 • Klargjort for drikkeblære.
 • Slitesterk. Tåler en del vann.
 • Bra med lommer og muligheter til å oppbevare energibarer/geler/etc.

Cons

Torbjørn Høstmark Borge

Torbjørn Høstmark Borge er daglig leder og ansvarlig redaktør, samt produkttester for Hardworkout. Torbjørn har en lang erfaring fra trenings- og sportsbransjen som personlig trener og kostholdsveileder, har utdannelse innen idrett med en bachelorgrad i idrett og biologi. Han er ekspert på produkttesting, og er over gjennomsnittlig opptatt av å teste grundig! Alt for å hjelpe hver enkelt bruker til å finne det riktige produktet for hver enkelt.

PRODUKTTESTER

Produkttest

Best i test trådløse ørepropper – Beste hodetelefoner

Vi gir deg oversikten over de beste trådløse øreproppene til trening…
Dato: Mai 07, 2021
Produkttest

Guide til pulsbelter og pulsmålere

Passer den nye pulsklokka med det gamle beltet ditt? Eller det nye…
Dato: Mai 05, 2021
Produkttest

Test: Salomon Predict MOD

Salomon Predict MOD er en lett og luftig  løpesko som også fungerer…
Dato: Mai 05, 2021