Bananene ligger der, på kjøkkenbenken, litt halv-brune og valget mellom å kaste dem eller spise dem er lett. De ser jo ikke så fristende ut når de er helt brune og litt vel bløte. Prøv istedenfor å kaste dem å lage et bananbrød av dem. Det fine med bananbrød er at desto mer sliten bananene som brukes er, desto diggere blir brødet! Her kommer en skikkelig enkel, saftig og nydelig oppskrift på verdens diggeste bananbrød. Ikke nok med at det er velsmakende: du reduserer også matavfall!
3-4 overmodne bananer (dersom du bare har ferske går det også fint, men brødet blir nok ikke så søtt da)
3 egg
150g havremel
50g valgfritt mel (for eksempel speltmel, grovt mel, mer havremel ++)
1ss bakepulver
3ts kanel (kan sløyfes dersom du ikke liker kanelsmaken)
Framgangsmåte:
Finn fram alle ingrediensene. I tillegg til ingrediensene er det greit å ha for hånd en håndmikser slik at du får en «smooth» konsistens på røren din.
Sett ovnen på 180 grader, over og undervarme
Tilsett bananene dine (skrellet så klart) og egg i en bolle. Mos det til en pure konsistens med håndmikseren
Rør deretter inn de resterende ingrediensene. Røren kan tynnes ut med vann og ekstra egg dersom behov, eller tykkes med litt mer mel dersom ønskelig
Tilsett røren i en kledd brødform og sett i ovnen
Stek brødet i ca 40 minutter eller til det er gjennomstekt. Dette kan enkelt testes underveis med en fyrstikk slik man ville gjort dersom det var en kake
For at bananbrødet ikke skal falle fra hverandre er det greit å avkjøle det litt før du starter å skjære i det!
Brødet kan nytes med alt slags pålegg siden det ikke er søtet med noe mer enn bananene. Holder seg fint i noen dager, men kan gjerne fryses dersom du ikke vil spise alt på en gang!