Lavkarbo forbindes gjerne med et kjøttrikt og fettrikt kosthold uten rom for kaker og kos. Her får du en super oppskrift på lavkarbo brownies.
Det er tid for Halloween og butikkene bugner av gresskar. I tillegg er dagene kortere og tiden som tilbringes innendørs er gjerne desto lengre. Hva er vel bedre enn å koble av fra treningen med å bake noen sunne og gode bakevarer?
Gresskar er en grønnsak vi som regel forbinder med pyntefigurer til Halloween, men gresskaret har en lang historie som en populær mat-grønnsak, og kan brukes til langt mer enn du tror. Den finnes i flere varianter, og den som kanskje er lettest å bruke til matlaging er butternut gresskar. Danne har en mer avlang pæreform enn det store og oransje gresskaret vi kjenner fra Halloween. Til tross for at ferske gresskar ikke alltid er like lett tilgjengelig, så finnes det syltet gresskar på glass i butikken. Syltet gresskar egner seg ypperlig til både supper og desserter. I tillegg har gresskaret en rekke andre fordeler:
Her er en nydelig oppskrift på sunne brownies nesten fri for karbohydrater, og der syltede gresskar er en viktig ingrediens!
Dersom du ikke finner gresskarpure i butikken så kan du enkelt lage dette selv. Del et butternut gresskar på langs og skrap ut frøene. Legg de to halvdelene med bunnen ned i en ildfast form med litt vann i. Stek midt i ovnen i 20-25 minutter på 175 grader. Skrap ut innmaten og ha det i en blender eller foodprosessor. Kjør til en jevn masse.
Les også: Oppskrift- Trippel sjokolade energibiter
Ved å trykke “BLI MED” godkjenner du nyhetsbrev-vilkårene