On Cloudventure Waterproof er vår nye favoritt vanntette sko for tur, hverdag og allsidig bruk. Sveitserne har laget en nærmest perfekt sko for norske forhold.

Det dukker stadig opp nye og spennende produkter i det sveitsiske selskapets produktlinje, og gjennom 2020 fikk vi testet en rekke produkter som imponerte på mange plan. On Cloudventure Waterproof er selskapets vanntette utgave av en allerede testede terrengskoen On Cloudventure Peak, og ordet «vanntett» klinger som regel godt i norske ører.

Å løpe i vanntette sko er litt todelt. Det er en fantastisk følelse å vite at beina er tørre og varme når du løper gjennom fuktig gress, våte myrer, vinterlandskap med is og snø, eller andre forhold der beina utsettes for fukt, men samtidig fører den vanntette membranen med seg noen ulemper som er vanskelig å komme unna.

Vanntette sko er som regel stivere, tyngre, varmere og puster dårligere. Og ja, slik er det også for Cloudventure Waterproof ,men det trenger ikke nødvendigvis å være så dumt.

Perfekt for høst og vinter

Skulle vi valgt en vanntett løpesko for sommerhalvåret hadde vi nok valgt en lettere og mykere sko, men sett i lys av månedene der vår, høst og vinte gjør sin inntreden her i landet, og med fokus på bruksområder som tur, hverdagsbruk og allroundsko, så er On Cloudventure Waterproof en sterk kandidat til å bli en ny favorittsko.

On har laget en solid sko med fantastisk grep og god beskyttelse. Med sine 295 gram og kun 6 mm dropp, så kjennes også On Cloudventure Waterproof både lett og rask. Designet er rent og enkelt, og det er en sko som like gjerne kan brukes som vintersko på byen. Herremodeller kommer i fire ulike farger, mens damemodellen leveres i fem farger. Her er du nærmest garantert å finne en farge som passer deg.

On Cloudventure Waterproof
Det strømlinjeformede designet gjør On Cloudventure Waterproof ypperlig til både by-bruk og fjellturer.

Kraftig og vanntett overdel

Overdelen består av et sterkt ripstop-material med innslag av tverrbånd som som sørger for å holde foten på plass. On benytter ikke Gore-Tex, men sin egen vanntette membran i hele skoens overdel, og den gjør absolutt jobben. Rundt hele skoen går det en kraftig gummikant som bidrar til en stødigere sko, samtidig som den beskytter både skoen og foten mot skarpe steiner og slag. I front er gummikanten ekstra høy og fungerer som en tåkappe, og er forhøyet på begge sider av hælen for å gi bedre støtte.

Hælen er også godt polstret på innsiden, og sørger for å holde foten godt på plass. For deg som har ømme akillessener, eller sliter med ømme ankler, så kan det være at denne skoen ikke er den beste matchen for deg. On Cloudventure Waterproof er kanskje noen millimeter høyere rundt anklene enn tradisjonelle løpesko/lave tursko, og i hvert fall stivere, og kan oppleves som trykkende mot området rundt isettet dersom du allerede er følsom for dette.

Det er også greit å være klar over at skoen er varm. I motsetning til Cloudventure Peak er denne skoen langt bedre isolert, og holder beina varm på godt og vondt. Dette er også grunnen til at vi mener skoen egner seg best til høst/vinter/vår, og ikke like godt på varme sommerdager. Den blir rett og slett både varm og tett.

On Cloudventure Waterproof
Overdelen er laget i kraftig ripstop-membran og er 100% vanntett.

 

God passform. Supert grep.

På samme måte som for Cloudventure Peak har On droppet den tradisjonelle tungen og gjort hele skoen til en slags sokk som omslutter foten trygt og behagelig. Lissene er tynne og nærmest elastiske slik at det er lettere å få en optimal passform gjennom hele stegavviklingen.

 

On Cloudventure Waterproof
Sålen er virkelig grov og biter svært godt fra seg på nesten alle typer underlag.

Sålen er noe av det som skiller seg mest fra Cloudventure Peak, og har blitt fornyet fra den første generasjonen av denne skoen. On kaller sålen for «Missiongrip», og når du studerer sålen fra undersiden så ser den nærmest ut som om den er todelt. Hælen har innslag av de velkjente «skyene» som On bruker i asfaltskoene. Mellomfoten er nærmest fri for knaster før den raskt går over i mer aggressive knaster i ulike størrelser fremover mot tærne. Midt under sålen, fra hælen til mellomfoten, går en dyp renne som deler seg i to og forsetter på hver sin side helt frem til tærne. Dette gjør skoen mer fleksibel.

On har også integrert det de kaller et «Speedboard». Dette er en forsterket og avstivet kjerne/såle som gir støtte til foten og som hjelper til med å motvirke avlaste fotsålen over lengre turer, samt gi støtte til foten i ulendt terreng. Dette fungerer utmerket, men er nok også med på å gjøre skoen noe stivere, og dermed mindre egnet til deg som liker å ha 100% føling med underlaget.

 

Trygg og stødig

On har valgt å gå for et relativt lavt dropp på 6 mm, noe som bidrar til at skoen kjennes trygg og stødig ettersom du får god føling med underlaget. Det lavet droppet hjelper også til at skoen oppleves rask og responsiv når du løper med den. Det (ekstremt) grove sålen biter fra seg på nesten alle typer underlag, og på gjørme og snø sitter den som støpt. On har gjort en god jobb når de designet putene under sålen, for selv om man skulle tro at sålen ville fungere som et samlebånd for småstein, kvist og gjørme, så har vi fremdeles til gode å oppleve at noe som helst fester seg mellom «skyene».

En kombinasjon av EVA-materiale og de store putene bidrar til meget god demping, og knastene sitter såpass tett at de kjennes mindre fremtredende enn de gjorde på Cloudventure Peak der vi stadig hadde en opplevelse av at knastene ble trykt inn mot underfoten når vi løp på asfalt.

On Cloudventure Waterproof oppleves normale i størrelsen og har en ganske romslig tåboks. Skoen er en god del stivere enn Cloudventure Peak, så dersom du har prøvd den modellen tidligere og tror du skal få den nøyaktig samme passformen på On Cloudventure Waterproof, så må du tro om igjen. Du vil nok gli rett inn i den samme størrelsen, men det er mer volum, og en stivere sko. Hælen er smal til medium, mellomfoten medium bred, og forfoten medium til smal.

 

Konklusjon

On Cloudventure Waterproof
On Cloudventure Waterproof

Product Name: On Cloudventure Waterproof

Brand: On

MPN: 1999

Currency: NOK

 • Løpsfølelse - 70%
  70%
 • Stabilitet - 90%
  90%
 • Demping - 85%
  85%
 • Grep vått/sleipt - 95%
  95%
 • Grep tørt/fast - 90%
  90%
86%

Konklusjon

On Cloudventure Waterproof er ikke førstevalget blant vanntette løpesko, men den er et soleklart førstevalg for lette tursko/allroundsko eller som en erstatning for fjellskoen når du skal på turer høst, vinter og vår. Er du på jakt etter en «traktorsko» som kan ta deg gjennom Norgesferien i året som kommer? Da er On Cloudventure Waterproof et godt valg.

Pros

 • Glimrende allroundsko!
 • Svært godt grep.
 • God demping.
 • Vanntett, varme og godt beskyttet.
 • Slitesterk.
 • Pent og rent design.

Cons

 • Litt stiv for løping.
 • For varme og tette for varme sommerdager.

Torbjørn Høstmark Borge

Torbjørn Høstmark Borge var daglig leder og ansvarlig redaktør, samt produkttester for Hardworkout i perioden 2019 til 2021. Torbjørn har en lang erfaring fra trenings- og sportsbransjen som personlig trener og kostholdsveileder, har utdannelse innen idrett med en bachelorgrad i idrett og biologi. Han er ekspert på produkttesting, og er over gjennomsnittlig opptatt av å teste grundig! Alt for å hjelpe hver enkelt bruker til å finne det riktige produktet for hver enkelt.
Bekledning

Vektvester best i test 2023 – Topp 10 vektvester- Guide og anbefalinger

Vi har testet og sammenlignet noen av de beste vektvestene som…
Dato: Mai 04, 2022
Produkttest

Justerbare manualer best i test – Topp 10 justerbare treningsmanualer!

Vi gir deg en oversikt over de beste justerbare treningsmanualene på…
Dato: Mar 08, 2022
Produktomtaler

Test: VIVAGUN – PRIME 3.0 massasjepistol

De siste årene har salget av massasjepistoler skutt i været, og…
Dato: Feb 22, 2022