On Cloudventure er en allsidig og god sko for deg som like gjerne bruker terrengløpeskoen på gåtur som på løpetur.

Cloudventure kommer i to utgaver; vanlig Cloudventure og Cloudventure Peak, hvorav «Peak» modellen er en mer aggressiv modell enn dagenes testsko. Begge modellene har i løpet av 2021 blitt oppgradert, og selv om vi aldri prøvde den originale Cloudventure, så kan vi gå god for at den tredje utgaven av denne er en fin sko som egner seg til flere ulike formål. Den forrige utgaven av Cloudventure Peak har vi testet her.

 

Allsidig og «snill» terrengløpesko

On Cloudventure er først og fremst en sko for deg som ønsker en allsidig terrengløpesko som kan brukes til både skogstier og fjellturer, og som ikke er så aggressive og minimalistiske at 14 meter med grusvei er nok til at du får vondt under fotsålen. Dette er en sko som egner seg mer som en «door-to-trail» sko, altså en ok dempet sko som også gjør en god jobb på stien.

On Cloudventure er er en relativt luftig sko, men det pustende meshmateriale i overdelen er beskyttet av et syntetisk overlegg som både beskytter skoen og hindrer virker støttene for føttene. Den nederste kanten består av en kraftige TPU-kappe som gradvis øker i høyde bakover mot hælen og til slutt danner en kraftig hælkappe. Denne bidrar både til å beskytte skoen og føttene mot skarpe steiner, samtidig som det gir god støtte i ulendt terreng. Fremst på skoen er tærne godt beskyttet av en kraftig tåkappe.

Innsiden av skoen er myk og komfortabel ettersom du setter foten ned i en slags «sokk» som omslutter foten din og hindrer unødvendig gnissing og irritasjonsmomenter. Tungen er sydd fast i sidene, og hindrer rusk i å trenge inn i skoen. De elastiske lissene tillater foten å utvide seg underveis på turen, og det hindrer samtidig at lissene blir presset til å løsne/skli opp.

Mellomsåle og yttersåle

Mellomsålen består av en kombinasjon av de hule CloudTec skyene, Helion skummateriale og en stiv Speedboard plastikkplate. Skyene er karakteristiske for On, og har den effekten at hver sky beveger seg uavhengig av hverandre, og dermed gjør det mulig for skoen å tilpasse seg hver enkelt løper. Helion-materiale er en superlett skum som kombinerer god demping og respons i ett og samme materiale, mens Speedboard-platen sørger for å gi en liten «sprettert effekt» for hver gang du sparker fra underlaget. Speedboard-platen bidrar til at skoen trengs å gåes/løpes inn før den blir helt optimal. I starten kjennes nemlig alt litt stivt og er ikke så komfortabelt som du ønsker når du skal bruke en sko over lengre tid.

On Cloudventure
On Cloudventure sitter godt på de fleste underlag, men V-randen under framfoten kan samle noe småstein.

Yttersålen har et snillere mønster enn On Cloudventure Peak, og kjennes bedre ut enn på nevnte modell. Der skyene på Peak var så kraftige at de kunne kjennes gjennom sålen på hardt underlag, er ikke dette like fremtredende på On Cloudventure. Her er det heller en følelse av en mer dempet sko som kan brukes på lengre distanser på grus, selv om det finnes alternativer som er mye mer dempet enn Cloudventure.

Missiongrip gummiblandingen som dekker skyene og yttersålen sørger for godt grep på de fleste underlag, og er noe helt annet enn det vi erfarte med Cloudultra-skoen som vi ellers likte veldig godt. Det eneste vi kan utsette på sålen, er at det kan feste seg steiner i V-randen på forfoten. Samtidig kan de grove knastene gjøre det utfordrende å føle seg trygg dersom man liker å hoppe fra stein til stein både på stier og i ur. Cloudventure er med andre ord ingen sko for teknisk krevende terreng. Her blir sålen så grov at kontaktflaten mot underlaget blir for liten.

Vekten på 310 gram er ikke den letteste, og du kjenner at On Cloudventure er en kraftig sko. Dette er med andre ord ikke en sko du bruker til de raske turene der du jobber mot en ny FTK (fastest known time) eller jager et Strava-segment, men til turene der du ønsker å beskytte beina, roligere turer på grus og fine stier, eller som en ren tursko de dagene du ikke engang har planer om å løpe. Det lave droppet på 6mm sørger for god kontakt med underlaget og minimerer risikoen for å tråkke over i ulendt terreng.

On Cloudventure finnes også i en vanntett utgave, On Cloudventure Waterproof, og det er så langt en av våre favoritt Gore-Tex sko på markedet.

Fakta:
Sålehøyde: 34mm/28mm
Dropp: 6mm
Vekt: 310g

Konklusjon

On Cloudventure
on cloudventure

Product Name: On Cloudventure

Brand: On

MPN: 1799

Currency: NOK

 • Løpsfølelse - 75%
  75%
 • Stabilitet - 80%
  80%
 • Demping - 75%
  75%
 • Grep vått/sleipt - 90%
  90%
 • Grep tørt/fast - 90%
  90%
82%

Konklusjon

On Cloudventure er en flott terrengløpesko som egner seg til mer enn bare løping. Cloudventure er en relativt kraftig sko, og passer best til rolige løpeturer og turer der du prioriterer demping og beskyttelse for beina foran vekt og snert. Skoen leverer godt med støtte, godt grep, og puster godt. Om du like gjerne ønsker en sko du kan bruke på gåturer i skog og fjell, som en løpesko du kan løpe med hjemmefra og ut på stien, så er On Cloudventure er godt alternativ.

 

Pros

 • Relativt godt dempet og allsidig bruksområde.
 • Pustende og komfortabel overdel.
 • Godt grep på yttersålen.
 • TPU-forsterkningene gir gode støtte og beskyttelse.

Cons

 • Ikke skoene for de raske løpeturene.
 • Litt stiv.

 

 

Torbjørn Høstmark Borge

Torbjørn Høstmark Borge var daglig leder og ansvarlig redaktør, samt produkttester for Hardworkout i perioden 2019 til 2021. Torbjørn har en lang erfaring fra trenings- og sportsbransjen som personlig trener og kostholdsveileder, har utdannelse innen idrett med en bachelorgrad i idrett og biologi. Han er ekspert på produkttesting, og er over gjennomsnittlig opptatt av å teste grundig! Alt for å hjelpe hver enkelt bruker til å finne det riktige produktet for hver enkelt.
Bekledning

Vektvester best i test 2023 – Topp 10 vektvester- Guide og anbefalinger

Vi har testet og sammenlignet noen av de beste vektvestene som…
Dato: Mai 04, 2022
Produkttest

Justerbare manualer best i test – Topp 10 justerbare treningsmanualer!

Vi gir deg en oversikt over de beste justerbare treningsmanualene på…
Dato: Mar 08, 2022
Produktomtaler

Test: VIVAGUN – PRIME 3.0 massasjepistol

De siste årene har salget av massasjepistoler skutt i været, og…
Dato: Feb 22, 2022