On Cloudultra er skoen for deg som elsker å løpe lange turer i terrenget, eller som bare ønsker en god door-to-trail sko som fungerer til alt.

Det sveitsiske selskapet On har opplevd en formidabel suksess siden oppstarten for drøye ti år siden, og med de nye skomodellene som stadig dukker opp, virker det ikke som at suksessen skal ta slutt.

On lager alle typer løpesko for alle typer underlag, og felles for samtlige modeller er den karakteristiske CloudTec-sålen bestående av 18 skyer, eller puter, som sørger for en unik løpsfølelse uansett løpesteg. Faktisk har On flere hikingsko også som benytter den samme såleteknologien.

For å gi skoene best mulig egenskaper, er både mellomsåle, yttersåle og valg av materialer tilpasset de forholdene skoen er laget for. Likevel, veldig mye er likt, og det er lett å kjenne igjen en On-sko på løpsfølelsen.

On Cloudultra – design og funksjon

On Cloudultra fremstår som en relativt minimalistisk sko, og har et rent og pent ytre. Overdelen består av en to-lags mesh som omslutter fotbladet og sørger for en komfortabel og trygg passform. Overdelen er relativt luftig, noe som gjør den behagelig på varme dager, men samtidig bidrar til at sand kan trenge inn dersom det er veldig tørt og støvete. Tungen er sydd inn i sidene på skoen slik at den holder seg på plass og hindrer irritasjon mot vristen. Det bidrar også til at skoen nærmest får en sokkelignende passform.

Rundt hele den nedre delen av skoen er det TPU-forsterkninger som beskytter mot skarpe steiner og gjenstander samtidig som det bidrar til bedre støtte i skrått og teknisk terreng, og ikke minst hjelper til å holde fukt ute. Bak mot hælen er TPU-forsterkningen noe høyere for å gi hæl/ankler enda bedre støtte.

Mellomsålen består av et dobbelt lag CloudTec (se for deg to lag skyer/puter og hverandre) i det nye «superskummet» Helion. Helion byr på svært gode dempeegenskaper samtidig som det veier lite og er meget responsivt. For å få til det doble laget har hver enkelt pute blitt mindre, noe som igjen reduserer risikoen for at steiner og uønskede gjenstander skal feste seg i sålen. Den doble CloudTec-sålen gjør Cloudultra til den mest dempende terrengskoen vi har testet, og skoen fungerer ypperlig til lange partier på grus og asfalt. Her er det virkelig høy komfort når føttene begynner å bli mørbanket og slitne.

Genialt løsning for optimal passform

Noe av det som virkelig er genialt med Cloudultra, er det unike FlipRelease-systemet som gjør det lekende lett å tilpasse strammingen på skoen uten å måtte løsne på lissene. FlipRelease er en liten plastikk-sak som er festet på hver side av lissene på den nederste delen av skoen. Ved å flippe/vende plastikkdelen 180 grader, så løsner du lissene noen millimetre slik at det blir mer plass til tærne når de er hovne og slitne etter mange timer i skoen.

On Cloudultra
FlipRelease-låsen gjør det enkelt å tilpasse skoen til både smale og brede føtter. Det er også supert når føttene begynner å hovne etter mange timer i skoen.

FlipRelease gjør det svært lett å få skoen til å passe perfekt, enten du har smale eller brede føtter.

Yttersåle og bruk

I yttersålen har On brukt sin velutprøvde Missiongrip gummiblanding og et mønster bestående av relativt små knaster jevnt fordelt fra hæl til forfot. Den bakerste delen av skoen har de laveste knastene, men de blir både dypere og grovere jo lengre frem på skoen vi kommer. Denne fordelingen sørger for at Cloudultra har ideelle klatreegenskaper, samtidig som sålen egner seg for mer hardpakket underlag som tørre stier og veier. Det er ingen steinplate for å beskytte mot skarpe steiner, men det er det heller ikke behov for. Kombinasjonen av CloudTec mellomsålen og yttersålen er mer enn god nok beskyttelse.

On Cloudultra

Missiongrip-sålen har tidligere gjort en god jobb på sko vi har testet fra On, men grepet er faktisk det eneste som skuffer på Cloudultra. Skoen sitter greit på tørt underlag, men langt i fra så godt som en god terrengsko bør være. På vått og sleipt underlag er det såpeglatt, og det er vanskelig å før seg trygg når mang løper i høy hastighet på fuktig underlag og partier med mye stein og røtter.

Sålen har ellers en liten rockerform (avrunding oppover mot tuppen) som gjør stegavviklingen enda lettere.

Cloudultra er normale i størrelsen og passformen er svært lik andre løpesko fra On. På dette området er On imponerende gode når det kommer til å være konsekvent på størrelsene og passform. Hæl og mellomfot er medium bred, og den unike FlipRelease-låsen gjør at bredden og volumet i forfoten vil passe både smale og brede føtter.

Fakta:
Hæl/forfot: 32mm/24mm
Dropp: 8mm
Vekt: 295g

Konklusjon

On Cloudultra
On Cloudultra

Product Name: On Cloudultra

Brand: On

MPN: 2199

Currency: NOK

 • Løpsfølelse - 95%
  95%
 • Stabilitet - 90%
  90%
 • Demping - 85%
  85%
 • Grep vått/sleip - 70%
  70%
 • Grep tørt/fast - 80%
  80%
84%

Konklusjon

On Cloudultra er en svært allsidig sko med fantastisk høy komfort. Skoen ble laget for lange dager ute på stier og grusveier både høyt og lavt, og ikke minst som en sko du kan ta på deg hjemme å løpe med på asfalt før du kommer til den lokale stien. Cloudultra innfrir på nesten alle forhold, men skuffer med dårlig grep på våte/sleipe overflater. Dette er til gjengjeld en så god sko at vi gjerne velger den dersom vi skal ha «en sko til alt» – glatte til tross – og det er utvilsomt den mest dempende og komfortable terrengskoen vi har testet.

Pros

 • Høy komfort og god passform.
 • Luftig og lett overdel.
 • FlipRelease-systemet gjør det lekende lett å tilpasse skoen til foten.
 • God beskyttelse rundt hele skoen.
 • Meget god løpsfølelse.

Cons

 • Dårlig grep på vått og sleipt underlag.

Torbjørn Høstmark Borge

Torbjørn Høstmark Borge var daglig leder og ansvarlig redaktør, samt produkttester for Hardworkout i perioden 2019 til 2021. Torbjørn har en lang erfaring fra trenings- og sportsbransjen som personlig trener og kostholdsveileder, har utdannelse innen idrett med en bachelorgrad i idrett og biologi. Han er ekspert på produkttesting, og er over gjennomsnittlig opptatt av å teste grundig! Alt for å hjelpe hver enkelt bruker til å finne det riktige produktet for hver enkelt.
Bekledning

Vektvester best i test 2023 – Topp 10 vektvester- Guide og anbefalinger

Vi har testet og sammenlignet noen av de beste vektvestene som…
Dato: Mai 04, 2022
Produkttest

Justerbare manualer best i test – Topp 10 justerbare treningsmanualer!

Vi gir deg en oversikt over de beste justerbare treningsmanualene på…
Dato: Mar 08, 2022
Produktomtaler

Test: VIVAGUN – PRIME 3.0 massasjepistol

De siste årene har salget av massasjepistoler skutt i været, og…
Dato: Feb 22, 2022