On Cloudswift er skoen som kan frembringe løpegleden selv i de mest motvillige.

On er kjent for å være innovative og fremtidsorientert i både design og teknologi, og Cloudswift kommer nå i sin andre utgave. Skoen har gått gjennom noen forandringer, men er fremdeles den samme lette og livlige løpeskoen den alltid har vært. Og ikke minst – skoen ser utrolig bra ut.

Forbedret demping og overdel

On Cloudswift benytter On sin nye CloudTec dempeteknologi der mellomsålen har blitt oppgradert med mer av «superskummet» Helion i både hæl og forfot. Helion byr på svært gode dempeegenskaper samtidig som det veier lite og er meget responsivt. I tillegg har On inkludert et speedboard som skal hindre at du synker for langt ned i skoen ved landing, samtidig som det gir deg et ekstra «kick» i frasparket.

On har høyt fokus på miljøet, og meshmaterialet i overdelen er laget i 100% resirkulert materiale. På sidene er Cloudswift forsterket med sidevegger i et kraftigere nylonmateriale. Disse bidrar også til en god og støttende effekt på foten, samt fungerer som en liten lomme for lissene. Tungen er integrert i skoen og sørger for at skoen føles nesten som en sokk når du tar den på. Den er myk og godt polstret, og hviler godt mot lesten.

Sålen som driver deg fremover 

I likhet med flere og flere produsenter har On valgt å gå for en rockersåle der sålen har en mer avrundet form både i hæl og forfot. Rockersålen gjør at skoen hjelper deg til et mer «rullende» og naturlig fraspark, og ikke minst vil skoen sørge for å «guide» deg gjennom hele landingsfasen til et nytt fraspark. Det er lett å kjenne hvordan dette faktisk hjelper deg til å drives fremover for hvert steg du tar. Her har On gjort noe virkelig bra. Droppet på kun 7 mm gjør også sitt til at skoen kommer til å passe mange ulike løpere.

Hælen har passe godt med polstring, og et støttebånd strekker seg hele veien rundt hælen og fester seg i sidebåndene. Utformingen sørger for at skoen sitter svært godt på foten.

Sålen består som vanlig av de 18 klassiske putene som har vist seg å være slitesterke, samtidig som de gir godt grep på nesten alle typer underlag. Sålen er forsterket med ekstra slitesterk gummi både i hæl og front på de områdene der sålen er mest utsatt for slitasje, men et lite parti midt under foten er eksponert for småstein som kan trenge seg inn i skummet. Vi ville derfor vært forsiktig med å løpe for mye opp grus med Cloudswift. Når det gjelder dempingen så er Cloudswift ganske fast, noe som bidrar til den gode responsen. For de lengste distansene ville vi valgt On Cloudflow, mens Cloudswift egner seg bedre for opp til 20 km.

On Cloudswift
Sålen består som vanlig av de 18 klassiske putene som gjør On løpesko lett å kjenne igjen.

Allsidig passform og bruk

Skoen er normal i størrelsen. Både hæl, mellomfot og forfot er middels bred, mens volumet er relativt lite. Skoen tilpasser seg til fotbladet, og vil nok passe mange fottyper.

Med en vekt på 290 gram ligger On Cloudswift midt på treet når det gjelder vekt, men skoen føles mye lettere enn det vekten tilsier. Mye skyldes nok også den gode luftingen som skoen innehar, og den tighte og komfortable passformen.

Konklusjon

On Cloudswift
On Cloudswift

Product Name: On Cloudswift

Brand: On

MPN: 1799

Currency: NOK

 • Løpsfølelse - 88%
  88%
 • Respons - 92%
  92%
 • Stabiltitet - 88%
  88%
 • Demping - 84%
  84%
88%

Konklusjon

On Cloudswift er en drøm å løpe i. Den byr på komfort, stil og inspirasjon. Cloudswift har et bredt bruksområde, og balanserer perfekt kombinasjonen av lav vekt, god respons, og passe mye demping. Dette kan godt bli en ny favoritt til varierte løpeturer i året som kommer.

Pros

 • Utrolig komfortabel på foten.
 • Føles lett. Gode pusteegenskaper.
 • God demping, samtidig som det er god snert i frasparket.
 • Rockersålen nærmest driver deg fremover.
 • Godt grep på alle underlag.
 • Pent design.
 • God støtte fra sidebåndene + fungerer som lomme for lissene.

Cons

 • En liten del av sålen er eksponert for småstein og slitasje.

Torbjørn Høstmark Borge

Torbjørn Høstmark Borge er daglig leder og ansvarlig redaktør, samt produkttester for Hardworkout. Torbjørn har en lang erfaring fra trenings- og sportsbransjen som personlig trener og kostholdsveileder, har utdannelse innen idrett med en bachelorgrad i idrett og biologi. Han er ekspert på produkttesting, og er over gjennomsnittlig opptatt av å teste grundig! Alt for å hjelpe hver enkelt bruker til å finne det riktige produktet for hver enkelt.

PRODUKTTESTER

Produkttest

Best i test trådløse ørepropper – Beste hodetelefoner

Vi gir deg oversikten over de beste trådløse øreproppene til trening…
Dato: Mai 07, 2021
Produkttest

Guide til pulsbelter og pulsmålere

Passer den nye pulsklokka med det gamle beltet ditt? Eller det nye…
Dato: Mai 05, 2021
Produkttest

Test: Salomon Predict MOD

Salomon Predict MOD er en lett og luftig  løpesko som også fungerer…
Dato: Mai 05, 2021