«Maksimal demping, maksimal komfort». On Cloudstratus er laget for deg som ønsker å løpe langt i godt dempede sko uten å måtte gi avkall på den gode løpsfølelse.

On Cloudstratus er selskapets mest dempede sko, og tar sikte på å tilfredsstille selv de mest kravstore løpere. Dette er ikke skoen du bruker du intervaller i bakkene bak huset, eller på løpebanen i nabolaget. Dette er skoen du tar frem på dager der beina dine trenger ekstra komfort, eller du vet at du skal løpe lengre distanser som for eksempel en halv- eller helmaraton.

On Cloudstratus – Luftig og komfortabel

On fortsetter tradisjonen med å produsere miljøvennlige sko, og den tynne og luftige meshoverdelen på On Cloudstratus består av 75% resirkulert polyester, mens hele skoen i seg selv består av 20% resirkulert materialet. Forfoten er relativt bred slik at skoen skal kunne passe flest mulig, mens det spesielle «Star-lissesystemet» skal bidra til at skoene enkelt lar seg forme etter foten som sitter i skoen. Disse lissene danner et slags stjerneformet mønster i motsetning til tradisjonelle horisontalt design. Vi merker ingen stor effekt av dette, men det er vanskelig å si hvordan skoen ville føltes ut med vanlig lisser. Overdelen er uansett svært komfortabel, holder foten godt på plass, og fordeler trykket jevnt over vristen.

På innsiden sørger en «innvendig sokk» for at foten sitter som støpt i skoen og reduserer samtidig potensiell gnissing og irritasjon. Den nye hælkappen er lavere og snillere mot akilles, samtidig som en ekstra TPU-kappe på utsiden og innsiden av hælen bidrar til ekstra støtte på lange turer når føttene begynner å bli slitne.

Nytt for On Cloudstratus er det doble laget CloudTec i mellomsålen. Kombinert med det superlette og responsive materialet Helion, sørger dette for at On Cloudstratus klarer å by på egenskaper som i utgangspunktet er vanskelig å få til. (CloudTec består at individuelle skyer/puter som beveger seg uavhengig av hverandre). I motsetning til forrige generasjon Cloudstratus som kun benyttet et dobbelt lag CloudTec i hælen og frem til forfoten, har den siste generasjonen to lag i hele sålens lengde. Mellom lagene sitter et speedboard som skal hindre at du synker for langt ned i skoen ved landing, samtidig som det gir deg et ekstra «kick» i frasparket.

Kombinasjonen gir absolutt effekt. On Cloudstratus er en veldig godt dempet sko som tar være på føttene fine uten å overdrive det. Sammenligner vi med andre mengdetreningssko som Asics Nimbus/Kayano, eller Saucony Triumph, så føles On Cloudstratus både raskere og mer leken samtidig som den bevarer den gode dempingen. Du unngå å «synke ned i skoen», og du får mer følelsen av å bruke en raskere mellomdistansesko.

Yttersåle og passform

Yttersålen ligner den vi tradisjonelt har sett på On løpesko. Her er det skyene som utgjør selve sålen, og skyene som er mest eksponert for slitasje er forsterket med ekstra gummi. Hver av skyene har et karakteristisk mønster som skal sørge for bedre grep på alle typer underlag.

On Cloudstratus
Yttersålen på On Cloudstratus består av de karakteristiske skyene som er forsterket med ekstra gummi på eksponerte områder.

Sålehøyden er høyere enn tidligere On sko vi har testet, men er ikke spesielt høy sammenlignet med vanlige mengdetreningssko. Droppet på 8 mm gir en god kombinasjon av nok hjelp i frasparket, samtidig som det ikke er så mye at du føler skoen gjør all jobben for deg.

On Cloudstratus er normale i størrelsen, har et medium hælparti som sørger for å holde foten godt på plass, og en relativt bred mellomfot/forfot. Takket være den innvendige sokken er det lett å få skoen til å sitte godt enten du har smale, eller brede føtter.

Skoen passer definitivt best for deg som ønsker en sko som kan brukes til lengre turer, og på dager der du ønsker høy komfort etter f.eks. en lang konkurransedag eller treningsløp. Til tross for den god dempingen er skoen leken nok til å kunne brukes på noen raske 5 km løp, eller intervaller dersom du ønsker det.

Fakta:
Sålehøyde: 36mm/28mm
Dropp: 8mm
Vekt: 310g

Se også vår toppliste for Best i test joggesko 2021 – Joggesko for asfalt/mølle

Konklusjon

On Cloudstratus
On Cloudstratus

Product Name: On Cloudstratus

Brand: On

MPN: 1999

Currency: NOK

 • Løpsfølelse - 92%
  92%
 • Respons - 88%
  88%
 • Stabilitet - 92%
  92%
 • Demping - 96%
  96%
92%

Konklusjon

On Cloudstratus er en ypperlig mengdetreningssko eller langdistansesko for deg som er på utkikk etter en komfortabel sko som tar vare på beina dine for hvert eneste steg, men samtidig ikke «dreper» den gode løpsfølelsen. Cloudstratus klarer å levere meget god demping, samtidig som den gir god respons i hvert fraspark.

Skoen egnet seg nok best for tyngre løpere, og helst til lengre distanser – gjerne fra 10 km og oppover, men er også leken nok til å kunne brukes på kortere distanser.

 

Pros

 • Meget god demping og høy komfort.
 • Holder foten godt på plass.
 • God løpsfølelse (kontakt med underlaget).
 • Luftig og fleksibel overdel.
 • God støtte i hælpartiet.
 • Passer mange fottyper (også brede).

Cons

 • Litt tung.

 

Torbjørn Høstmark Borge

Torbjørn Høstmark Borge var daglig leder og ansvarlig redaktør, samt produkttester for Hardworkout i perioden 2019 til 2021. Torbjørn har en lang erfaring fra trenings- og sportsbransjen som personlig trener og kostholdsveileder, har utdannelse innen idrett med en bachelorgrad i idrett og biologi. Han er ekspert på produkttesting, og er over gjennomsnittlig opptatt av å teste grundig! Alt for å hjelpe hver enkelt bruker til å finne det riktige produktet for hver enkelt.
Bekledning

Vektvester best i test 2022 – Topp 10 vektvester- Guide og anbefalinger

Vi har testet og sammenlignet noen av de beste vektvestene som…
Dato: Mai 04, 2022
Produkttest

Justerbare manualer best i test – Topp 10 justerbare treningsmanualer!

Vi gir deg en oversikt over de beste justerbare treningsmanualene på…
Dato: Mar 08, 2022
Produktomtaler

Test: VIVAGUN – PRIME 3.0 massasjepistol

De siste årene har salget av massasjepistoler skutt i været, og…
Dato: Feb 22, 2022