On Cloudboom Echo er skoen som skal gjøre deg raskere enn ditt eget ekko, og som skal hjelpe deg å sette ny PB på ditt neste langløp.

On Cloudboom Echo er resultatet av en 2-årig prosess der utøvere har kommet med tilbakemeldinger på hva de liker/ikke liker når de ser etter «den perfekte løpesko». Etter mye testing kom en ekstern studie frem til at Cloudboom Echo var den optimale skoen for å oppnå høyest mulig løpsøkonomi (energien som kreves for å løpe på et konstant tempo på submaksimal hastighet tilsvarende en løpshastighet du holder i et maraton) og best mulig prestasjoner i jakten på en sko for lengre løp fra 10km og opp til maraton.

Laget for fart og komfort

On Cloudboom Echo baserer seg på den velkjente CloudTec-teknologien, men kommer med en helt ny rockerformet Speedboard produsert i karbon for bedre respons i frasparket. Et dobbelt lag med skyer/puter i det superlette Heloin-materialet sørger for god demping, samtidig som de beskytter foten under landing.

Overdelen er laget i 100% resirkulert mesh, er tynn, lett og puster godt, samtidig som de nøye plasserte forsterkningsbåndene sørger for at foten holdes trygt på plass. Tungen er løs i skoen og gjør en god jobb med å beskytte vristen fra trykket fra lissene. Det er dog nesten uvant å se denne type sko med tunger som ikke er sydd inn i sidene på skoen ettersom det kan bidra til å hindre friksjon. Den lette og luftige passformen gjør likevel sitt til at skoen føles rask.

On Cloudboom Echo er utvilsomt en god sko, og vil nok appellere til mange løpere som ønsker en rask sko med bra demping og følelsen av god kontakt med underlaget. Den gir ikke den samme kraftige sprett-effekten som vi opplever med Asics Metaspeed Sky, eller forsovet med Asics Novablast, men fremstår kanskje derfor også som en mer «ærlig sko». Du får ikke like mye push i frasparket, men desto bedre kontakt med underlaget.

On Cloudboom Echo
Sålen består av en blanding av de karakteristiske skyene, og en mer tradisjonell såle.

Yttersåle og passform

Yttersålen er litt utradisjonell for On som gjerne benytter skyer i hele sålens lengde. Cloudboom Echo benytter skyer på 2/3 av sålen fra hæl til forfot, mens en mer tradisjonell såle dekker forfoten. Skyene er med på å gi maksimal komfort (demping) og tilpasser seg i større grad hver enkelt løper sin løpeteknikk, mens det flate frontpartiet som er forsterket med gummi, skal bidra til bedre respons i frasparket.

Sålehøyden er relativt lav, mens droppet er på generøse 9 mm. On Cloudboom Echo er dermed et ypperlig valg for alle som foretrekker god føling med underlaget, men som ikke tåler å løpe lange distanser i lavdroppsko. Kun de bakerste skyene og fronten er forsterket med gummi som øker slitestyrken, men også bidrar til bedre grep. På grunn av den dype midtranden anbefales det ikke å bruke disse skoene på grus ettersom det lett kan feste seg steiner i sålen.

On Cloudboom Echo er normale i størrelsen, har et smalt/medium hælparti som sørger for å holde foten godt på plass, og en middels bred mellomfot/forfot. Skoen sitter ikke like tight som typiske racingsko som gjerne har en soklkelignende passform, men føles likevel i «ett med foten».

Selv om denne skoen først og fremst ble laget for distanser som halvmaraton og maraton, så fungerer den minst like godt til vanlige treningsturer og raske 5-10 km.

Fakta:
Dropp: 9mm
Vekt: 220g

Konklusjon

On Cloudboom Echo
On Cloudboom Echo

Product Name: On Cloudboom Echo

Brand: On

MPN: 2899

Currency: NOK

 • Løpsfølelse - 96%
  96%
 • Respons - 96%
  96%
 • Stabilitet - 80%
  80%
 • Demping - 84%
  84%
89%

Konklusjon

On Cloudboom Echo et en spennende og moro sko å løpe i. Den gjør lite ut av seg, men gjør seg likevel bemerket med sine unike egenskaper. Dersom du ønsker en lett og rask sko som ikke ofrer den gode løpsfølelsen til fordel for tykke såler og overdrevent mye demping, så er On Cloudboom Echo et meget godt alternativ.

Pros

 • Lett og responsiv.
 • God demping og høy komfort.
 • Holder foten godt på plass.
 • Meget god løpsfølelse (kontakt med underlaget).
 • Allsidig bruksområde.

Cons

 • Steiner kan feste seg i midtranden.
 • Savner at tungen er innsydd i siden.

Torbjørn Høstmark Borge

Torbjørn Høstmark Borge var daglig leder og ansvarlig redaktør, samt produkttester for Hardworkout i perioden 2019 til 2021. Torbjørn har en lang erfaring fra trenings- og sportsbransjen som personlig trener og kostholdsveileder, har utdannelse innen idrett med en bachelorgrad i idrett og biologi. Han er ekspert på produkttesting, og er over gjennomsnittlig opptatt av å teste grundig! Alt for å hjelpe hver enkelt bruker til å finne det riktige produktet for hver enkelt.
Bekledning

Vektvester best i test 2022 – Topp 10 vektvester- Guide og anbefalinger

Vi har testet og sammenlignet noen av de beste vektvestene som…
Dato: Mai 04, 2022
Produkttest

Justerbare manualer best i test – Topp 10 justerbare treningsmanualer!

Vi gir deg en oversikt over de beste justerbare treningsmanualene på…
Dato: Mar 08, 2022
Produktomtaler

Test: VIVAGUN – PRIME 3.0 massasjepistol

De siste årene har salget av massasjepistoler skutt i været, og…
Dato: Feb 22, 2022