Egg inneholder mange gode næringsstoffer og er en god kilde til vitamin B-, D- og E, samt selen, A-vitamin, jod og jern. I tillegg er egg rik på proteiner og inneholder alle aminosyrene som kroppen trenger.
Egg kan brukes til alt fra bakevarer til middagsretter, og kan tilberedes på mange ulike måter. Omelett er en rask og enkel eggerett, hvor man kan tilsette det man måtte ha tilgjengelig. Prøv denne smakfulle og gresk-inspirerte omeletten med masse gode smaker!
(Artikkelen fortsetter under annonsen)
Omelett med feta og oliven
Ingredienser:
3 egg
1/2 dl lettmelk
50 g fetaost (naturell)
6 sorte oliven uten stein
6 soltørkede tomater
1 håndfull spinat eller ruccula
1/2 avokado (60 g)
1/3 liten rød løk
Oregano
Salt og pepper
Slik gjør du det:
Pisk sammen egg og melk
Varm opp en stekepanne og tilsett litt smør
Ha eggeblandingen over i stekepannen og sett på middels temperatur med lokk på
Kutt opp oliven, fetaost og soltørkede tomater i små biter og dryss det over omeletten mens den stekes
Tilsett ønsket mengde oregano, salt og pepper
Kutt opp spinatbladene i tynne strimler
Del avokadoen i to og legg den halvdelen med stein i, tilbake i kjøleskapet til senere
Ta den andre halvdelen og skrap ut innholdet med en skje
Kutt opp avokado i små biter
Skjær rødløk i tynne strimler
Bland sammen spinat, avokado og rødløk
Ha den ferdigstekte omeletten over på en tallerken sammen med salaten (eller over i en matboks om den skal nytes til lunsj)
Næringsinnhold: Kalorier: 541 kcal Proteiner: 34 g Karbohydrater: 8 g Fett: 40 g Fiber: 6 g