De fleste som har trent styrketrening i noen år begynner å bruke treningsutstyr som kan være med på å forbedre prestasjonen.

Ikke must, men kan være nyttig

For å drive med styrketrening for å bli sterkere eller få større muskler trenger man i utgangspunktet bare å trene hardt og kontinuerlig over en viss tid. Men det kan være litt lettere å løfte tyngre og kanskje unngå skader og smerter med noen typer treningstilbehør.

Løftebelte

Et bredt og ganske stivt løftebelte kan gjøre det enklere å løfte tyngre vekter hvis det blir brukt fornuftig. Noen kan oppleve at de føler seg mer stabile i knebøy og markløft, og at de derfor også tør å løfte mer. Løftebelte kan bidra til å redusere belastningen noe i korsryggen ved disse løftene, som på sikt kan forebygge overbelastningsskader.

Du kan trene ganske tungt uten å bruke løftebelte, så spar bruken av belte til du kjenner at du ikke har så mye mer å gå på uten belte. Det finnes belter i ulik tykkelse, bredde, låsmekanisme og materialer. Prøv deg fram og finn den typen som passer best til ditt bruk.

styrketrening

Løftesko

Når man har løftet knebøy en stund i vanlige treningssko vil mange prøve seg på en annen type sko å løfte i. Det finnes egne sko som er laget for styrkeløft og vektløfting, og hybridsko som kan brukes i crossfit. Noen liker å løfte i helt flate sportssko.

Det vanligste er å bruke løftesko med en liten hæl. Den kan hjelpe deg med å komme noe dypere i knebøyen og skape gunstige vinkler for effektive løft. De er også helt harde slik at du ikke vingler og mister stabilitet og energi i løftet ditt.

styrketrening

Knevarmere

For noen kan bruk av knevarmere gi en skikkelig boost til knebøystyrken. Varmen kan bidra til å redusere smerte og ubehag i kneet, og gjøre at man derfor føler seg tryggere i løft som knebøy, rykk, frivending og støt.

Utover å varme kneleddet vil knevarmerne også bidra med kompresjon, i tillegg til å begrense bevegelsesutslaget noe fordi de ofte er ganske tykke. Sistnevnte er en fordel fordi du da slipper å bruke mye energi på å bremse og snu bevegelsen. Det kan oppleves at det nesten går litt av seg selv.

Kompresjonen kan gjøre at kneleddet oppleves mer stabilt. Knevarmere kan også begrense bevegelse av kneskålen, og kan forbedre kroppens evne til å oppfatte sanseinntrykk fra kneleddet.

styrketrening

Magnesium

Flytende eller fast kalk eller magnesium er et billig og smart triks for å få progresjon dersom du ikke har brukt det før. I flere øvelser kan det være grepet som er den begrensende faktoren, og ved å ha kalk på hendene vil du ofte kunne løfte både mer vekt og flere repetisjoner.

Ved å bruke kalk i øvelser som pull ups, nedtrekk, roing, markløft, frivending og rykk kommer du til å merke at det er stor forskjell fra å ikke bruke det. Du kan også oppleve at det er tryggere å løfte benkpress, brystpress og skulderpress med kalk fordi det ikke er like stor risiko for at du skal bli glatt på hendene underveis og at vektene derfor kan gli ut av hendene dine.

Løftereimer

Når man trener styrketrening på et avansert nivå, er det ikke uvanlig å ha et stort ukentlig treningsvolum. Det blir mange sett og repetisjoner på de samme muskelgruppene hver uke, og da får naturlig nok også grepet gjennomgå.

Det er smart å trene så mye som mulig uten løftereimer for å styrke og opprettholde grepsstyrken, men i noen øvelser kan det være en fordel å benytte seg av det.

Skal du for eksempel trene tunge markløft med dobbelt overhåndsgrep, tunge roøvelser med manual eller stang kan du vurdere å bruke løftereimer for å klare å fokusere skikkelig på øvelsen og muskelgruppene du trener, fremfor å streve med å gjennomføre fordi du glipper vektene.

styrketrening

Håndleddstøtte

Elastiske bånd for håndleddene, også omtalt som wrist wraps kan være nyttig når du begynner å løfte tunge vekter i benkpress, militærpress, brystpress og skulderpress for å forhindre at håndleddene belastes tungt i for stor ekstensjon.

Med håndleddstøttene på vil du merke at håndleddene føles mye mer stabile og mindre skjøre, og det er derfor mye enklere å overføre kraft rett i vekten. Når du trener et stort volum pressøvelser per uke kan håndleddene være utsatt for overbelastning, og med håndleddstøtte kan du redusere risikoen for skade og smerte.

Noen bruker også håndleddstøtte i knebøy, rykk og støt for å stive av og beskytte håndleddene.

Styrketrening

Derfor er markløft en øvelse for alle!

Markløft er ofte omtalt som kongen av styrkeøvelser, og det er…
Dato: Nov 25, 2021
Styrketrening

Øk armstyrken ved å trene 21´s!

Bicepscurls og benkpress er fint og flott, men denne treningsmetoden gir…
Dato: Nov 24, 2021
Styrketrening

Tren magemusklene fra alle vinkler!

Det finnes utallige øvelser å velge mellom når det kommer til…
Dato: Nov 17, 2021
Styrketrening

Hvordan vet du når du trenger hviledag fra trening?

Vi blir stadig påminnet om at vi trener for lite og…
Dato: Nov 17, 2021
Styrketrening

Slik trener du gluteusmusklene optimalt!

De siste årene har flere og flere kvinner fått øynene opp…
Dato: Nov 10, 2021
Styrketrening

Trening for muskelvekst versus styrke!

Muskelvekst og styrketrening er populære målsettinger mange har, og fremgangsmåten kan…
Dato: Nov 05, 2021
Styrketrening

Nybegynnere – slik blir du sterkere!

Hvis du aldri har trent med vekter før og er klar…
Dato: Okt 18, 2021

HARDWORKOUT FITNESS CLUB

Meld deg på i dag og motta gratis treningsplaner, matplaner og mye mer helt gratis via e-post.

Ved å trykke “BLI MED” godkjenner du nyhetsbrev-vilkårene

Styrketrening

Tips: 60 sekunder SuperSlow trening

Hvis du synes treningen kan bli kjedelig innimellom, så kan du…
Dato: Okt 15, 2021
Styrketrening

Styrketrening for markerte magemuskler!

Stramme og definerte magemuskler er et ideal for mange som trener,…
Dato: Okt 15, 2021
Treningsøkter

Treningsøkt: 5 minutter som fyrer opp beina

Sett fyr på beinmuskulaturen, få opp pulsen og og forbrenn kalorier…
Dato: Okt 14, 2021
Styrketrening

Tren både biceps og triceps med Crucifix Flex!

Du bygger neppe like store armmuskler ved å knele foran et…
Dato: Okt 13, 2021
Treningsøkter

Treningsøkt – Fullkropps HIIT-økt med manualer

Instagram-stjerne og anerkjent trener - Josh Webb deler en av sine…
Dato: Okt 11, 2021
Kondisjon & løping

8 ting vi elsker med morgentrening!

Den beste tiden å trene på i løpet av døgnets 24…
Dato: Okt 11, 2021
Sponset

Styrk og bevar sommerfargen samtidig som du tar vare på hud, hår og negler

Styrketrening

Tips: En superøvelse for de skrå magemusklene

De fleste trener magen, men veldig mange terner den feil. Her…
Dato: Okt 07, 2021
Styrketrening

Pull-aparts med motstandsbånd – en undervudert øvelse

Uansett om du er en erfaren løfter eller nybegynner - pull-aparts…
Dato: Okt 05, 2021