Polar har endelig lansert sin nye multisportklokke Polar Grit X. Dette er klokken som skal lede Polar inn i kampen om ultraløpere og outdoor-entusiaster.

Pulsklokke giganten Polar har nylig lansert sitt siste tilskudd til Polar-familien – Polar Grit X. Med over 40 års erfaring på feltet tar finnene nå i bruk all sin kunnskap for å lage klokker i et segment som hittil har vært fremmed grunn. Mens Polar tidligere har konsentrert seg som løp, sykkel, svømming, fitness og triatlon, har konkurrentene som Garmin, Suunto og Coros, vunnet markedsandeler gjennom den voksende interessen for ultraløp og fjellturer.

NB: Fullstendig test finner du her: Test: Polar Grit X

Laget for de tøffeste elementene

Men det er dette Polar nå vil endre på. Grit X er nemlig laget for deg som krever en klokke for de lange og tøffe dagene utendørs. Designet bryter med de tidligere plastikkaktige modellene Vantage M og Vantage V. Polar Grit X kombinerer robust design, lang holdbarhet og lav vekt, i en snerten og elegant innpakning. Klokken har bestått flere MIL-STD_810G-tester, blant annet for ekstreme temperaturer, fall og fukt. På tross av dette er vekten kun 64 gram, og er med det nesten 20 gram lettere enn Garmin Fenix 6 Pro og Suunto 9 Baro.

polar grit x Polar Grit X skal tåle det aller meste du tar den med på, enten det er høyt til fjells eller dypt under havoverflaten.

Polar har slanket bezelen (rammen rundt klokken), men har den samme 1.2″ berøringsskjermen med farger som Vantage V. Skjermen er også laminert med en gorillaglasslinse med antifingertrykksbelegg. Klokkehuset er laget i rustfritt stål og bakdekselet i glassfiberforsterket polymer. Knappene er av metall og mye mer solid enn tidligere.

Polar Vantage V er vanntett til 50 meter, mens Grit X tar det hakket lenger og kan brukes ned til 100 meter under havoverflaten.

 

Lang batteritid

Ultraløpere krever lang batteritid, og her har Polar sørget for å levere. Klokken kan brukes i fire ulike batterimoduser der de ulike innstillingene varierer mellom 40 timer i beste GPS-modus til 100 timer i utvidet modus.

  • Opptil 40 timer: 1-sekunders GPS-opptak, optisk HR aktivert, normal skjermoppdateringsfrekvens.
  • Opptil 60 timer: 1 minutt GPS-oppdateringsfrekvens, optisk HR aktivert, normal skjermoppdateringsfrekvens.
  • Opptil 65 timer: 2-minutters GPS-oppdateringsfrekvens, optisk HR-aktivert, normal skjermoppdateringsfrekvens.
  • Opptil 100 timer: 2-minutters GPS-oppdateringsfrekvens, optisk HR deaktivert (bruker pulsbelte i stedet), skjermsparermodus aktivert.

Dette er på nivå med konkurrentene Garmin, Suunto og Coros som alle har klokker med imponerende batteritid i sine produktlinjer. De færreste vil nok ha bruk for 100 timer sammenhengende batteritid, men det er godt å se at Polar tar de mest kravstore brukerne på alvor. Det gjenstår likevel å se hvor godt de har løst dette når nøyaktigheten på GPS-en skrues ned så drastisk. Jo sjeldnere klokken oppdaterer GPS-signalet, desto mer unøyaktig blir ruten. Med 40 timer i beste GPS-modus har de aller fleste likevel plenty av batteri til de fleste utfordringer.

 

Nye funksjoner

Polar Grit X kommer med nesten samtlige funksjoner du finner i toppmodellen Vantage V. Her får du avansert treningsanalyse, Smart Coaching-funksjoner, FitSpark, Nightly Recharge, Sleep Plus Stages, Training Load Pro og til og med Running Power (watt måling direkte på håndleddet)! Det som er spesielt interessant er de nye funksjonene som Polar har inkludert.

  • FuelWise
  • Energy Sources
  • Hill Splitter
  • Ruteplanlegging i Komoot
  • Forbedret Presicion Prime pulsmåler

 

FuelWise

FuelWise er en ny funksjon som skal gi deg påminnelser om når det er på tide å fylle opp energilagrene med næring og væske underveis i økta. Dette skal bidra til at du kan opprettholde energien som trengs for å presterer på topp, og at du ikke glemmer å innta næring underveis.

polar grit x
FuelWise skal minne deg på å drikke og spise nok under lange treningsøkter.

FuelWise skal minne deg på å drikke og spise nok under lange treningsøkter.

 

Energy Sources

Energy Sources kommer først og fremst til nytte etter at økta er avsluttet. Istedet for at du kun får oversikt over det totale kalori antallet du har forbrent, så vil Energy Sources dele opp dette til å vise hvor kaloriene kommer fra. Du får dermed oversikt over hvor mange kalorier som er forbrent fra karbohydrater, proteiner og fett.

polar grit x
Energy Sources gir deg detaljert oversikt over hvilke energikilder kroppen din henter energien fra.

Hill Splitter

Hill Splitter er finnenes svar på Garmin Climb Pro. Hill Splitter oppdager automatisk oppover- og nedoverbakker og gir deg detaljerte data om opp- og nedstigning etter hver økt. Hill Splitter teller enkelt og greit alle bakkene underveis på turen, registrerer lengde, stigning, tempo og tidsbruk, og gir deg en detaljert oversikt over prestasjonen når økta er over.

polar grit x
Hill Splitter er i stand til å gjenkjenne motbakker og nedoverbakker og gir deg detaljert over turen.

Ruteplanlegging med Komoot

Den kanskje mest spennende nyheten er støtten for ruteplanlegging med Komoot. Komoot er nok velkjent for mange heifer turgåere, og er en av de mest populære tjeneste for turplanlegging. Komoot lar deg enkelt opprette og planlegge ruter selv, eller oppdage ruter som andre har opprettet/gjennomført før deg. Du kan velge mellom både fotturer og sykkelturer, og det er svært enkelt å lage ettersom Komoot automatisk følger de nærmeste stiene i området. Etter at du har koblet Polar Flow-appen til Komoot, vil rutene du har opprettet automatisk synkroniseres til klokka som byr på detaljert ruteveiledning, turn-by-turn navigering.

polar grit x
Ruteplanlegging med Komoot gjør det enklere å følge stien og å planlegge ruter som du kan følge til fots eller sykkel.

 

Værmelding

Polar Grit X har også integrert 2 dagers værmelding som skal gjøre det lettere å holde deg oppdatert på værforholdene underveis på turen og å planlegge frem i tid. Værmeldingen hentes automatisk fra telefonen gjennom synkronisering med Polar Flow.

polar grit x test
Polar Grit X holder deg oppdatert på været med to dagers værmelding.

Ny optisk pulsmåler

Polar var de første til å lage pulsklokker, og de var tidlig ute med å integrere pulsmåler i selve klokken. Den siste generasjonen Polar Precision pulssensor som benyttes i Vantage V, Vantage M og Ignite, har vist seg å være en av de beste optiske pulsmålerne på markedet, og nok en gang har Polar gjort endringer som skal bidra til mer nøyaktige pulsmålinger.

Polar Grit X har fått en ny pulssensor som ser identisk ut med forrige generasjon, men benytter LED-dioder med andre farger – Polar Precision 2.0. De ulike fagene er valgt for at sensoren best mulig skal kunne registrere pulsen gjennom ulike hudfarger og dybder. Dette skal blant annet bidra til å eliminere feilkilder som risting og lysintrenging.

polar grit x
Den nye og forbedrede Polar Precision 2.0 sensoren skal gi enda bedre pulsmålinger direkte på håndleddet.

Tilgjengelighet

Polar Grit X er i salg nå og selges i første omgang eksklusivt på Polar sin egen hjemmeside, men blir tilgjengelig hos forhandlere i mai (altså veldig snart). Foreløpig finnes klokken i fargene svart, hvit og grønn/sølv. Grit X benytter standard 22mm reimer og det er derfor enkelt å skifte reim dersom du ønsker en annen farge. Polar tilbyr foreløpig tre ulike typer reimer; silikon, lær og parachord. Alle de tre typene kommer i flere ulike farger.

Prisen er på meget akseptable 4599kr, altså 700kr rimeligere enn toppmodellen Vantage V. I en tid der prisene på alt av elektronikk bare går oppover, er det gledelig å se at Polar ikke priser nykommeren høyere. Grit X har tross alt alle funksjonene fra Vantage V bortsett fra Recovery Pro og den ortostatiske testen. I tillegg har den flere funksjoner som Vantage V ikke har.

Polar Grit X kan bestiller HER.

Torbjørn Høstmark Borge

Torbjørn Høstmark Borge er daglig leder og ansvarlig redaktør, samt produkttester for Hardworkout. Torbjørn har en lang erfaring fra trenings- og sportsbransjen som personlig trener og kostholdsveileder, har utdannelse innen idrett med en bachelorgrad i idrett og biologi. Han er ekspert på produkttesting, og er over gjennomsnittlig opptatt av å teste grundig! Alt for å hjelpe hver enkelt bruker til å finne det riktige produktet for hver enkelt.
Produkttest

Test: Skullcandy Push Ultra In-ear True Wireless

Skullcandy Push Ultra er øreproppene for deg som ønsker propper dedikert…
Dato: Okt 26, 2020
Produkttest

Test: Osprey Archeon 30

Osprey Archeon tar historien, kulturen og kvaliteten som Osprey står for,…
Dato: Okt 21, 2020
Produkttest

Test: Hyperice Vyper 2.0

Hyperice Vyper 2.0 er verdens kraftigste foam roller. Her kombineres avansert…
Dato: Okt 19, 2020