Fisk er svært næringsrikt og inneholder proteiner av høy kvalitet, sunne fettsyrer, vitaminer og mineraler. Kveite er en halvfet fisk som er fast i konsistensen og god på smak, den er i tillegg en god kilde til omega-3, selv om det er en hvit fisketype.
Kombinert med fiberrik fullkorns-couscous, grønne grønnsaker og sunt fett fra olivenolje, gjør dette måltidet mettende, rik på gode smaker og svært sunt. Kveite kan også byttes ut med torskeloin, laks eller annen fisketype.
(Artikkelen fortsetter under annonsen)Ovnsbakt kveite med couscoussalat
Næringsinnholdet for hele oppskriften finner du nederst i artikkelen, samt næringsinnholdet for matvarene, slik at du enkelt kan regne ut hvor mye du skal ha, i forhold til ditt energibehov.
(1 porsjon)
Ingredienser
- 200 g kveitefilet (eller torskeloin)
- 80 g fullkorns-couscous
- 100 g grønne erter
- 100 g aspargesbønner
- En håndfull spinat
- 1 ss olivenolje (Extra virgin)
- 1/2 sitron
- 20 g lett majones
- 1/2 ts chilipaste
- Salt og pepper
Slik gjør du det
- Krydre fiskestykket med salt og pepper og stek det i ovnen på 180 grader i ca. 15 minutter
- Kok couscous etter anvisning på pakken
- Bland inn erter, aspargesbønner, spinat, olivenolje, sitronskall og sitronsaft med couscous’en. Smak til med salt og pepper
- Bland sammen majones og chilipaste
- Ha fiskestykket over på en tallerken med couscous-salaten og chilimajonesen
Næringsinnhold i hele oppskriften
Kalorier: 818 kcal
Proteiner: 64 g
Karbohydrater: 64 g
Fett: 31 g
Fiber: 13 g
Næringsinnhold per 10 g matvare
Kveite: 12 kcal, P: 2,2 g, F: 0,3 g
Fullkorns-couscous: 36 kcal, K: 6,2 g, P: 1,5 g, F: 0,3 g
Grønne erter: 7 kcal, K: 0,9 g, P: 0,5 g
Aspargesbønner: 3 kcal
Spinat: 3 kcal
Olivenolje (1 g): 9 kcal, F: 0,9 g
Lett majones: 40 kcal, K: 0,6 g, F: 4,1 g
Chilipaste: 14 kcal, K: 2,9 g
Kcal= Kalorier
P= Proteiner
K= Karbohydrater
F= Fett
Les også: Omega-3 kosttilskudd – Best i test