Trener du regelmessig og ønsker å gå ned i fettprosent, bør du passe på å ligge i et lite kaloriunderskudd på rundt 300-500 kalorier under ditt daglige energibehov. I tillegg bør du passe på å spise nok proteiner, og moderate mengder karbohydrater og fett.
Skal du begrense karbohydratene kan det være lurt å få i seg en del av disse rett etter trening. Da er glykogenlagrene gjerne tomme og trenger påfyll, slik at maten du spiser da tas opp raskt. Denne retten er rik på proteiner, sunne karbohydrater og en liten mengde sunt fett, som vil holde deg god og mett.
Næringsinnholdet for hele oppskriften finner du nederst i artikkelen, samt næringsinnholdet for matvarene, slik at du enkelt kan regne ut hvor mye du skal ha, i forhold til ditt energibehov.
(1 porsjon)
Næringsinnhold i hele oppskriften
Kalorier: 807 kcal
Proteiner: 77 g
Karbohydrater: 77 g
Fett: 17 g
Fiber: 15 g
Næringsinnhold per 10 g matvare
Kyllingfilet: 11 kcal, P: 2,4 g
Byggryn(ukokt): 59 kcal, K: 11,8 g, P: 1,5 g
Kyllingkraft: 5 kcal, P: 0,9 g
Olivenolje (1g): 9 kcal, F: 0,9 g
Søtpotet: 8 kcal, K: 1,7 g
Løk: 4 kcal, K: 0,6 g
Spinat: 3 kcal
Granateple: 8 kcal, K: 1,4 g
Kcal= Kalorier
P= Proteiner
K= Karbohydrater
F= Fett
Les også: Måltidserstatter – Best i test
Ved å trykke “BLI MED” godkjenner du nyhetsbrev-vilkårene