Egg er rik på næringsstoffer og er en god kilde til proteiner, vitamin A, D, E, ulike B-vitaminer og umettet fett. I tillegg til mineraler som jern og sink, selen og jod. Egg er dermed svært næringsrikt og kan spises til alle dagens måltider i ulike former.
Kombinert med sunt fett fra avokado, vitaminer, mineraler og antioksidanter fra granateple og grønnsaker, er denne enkle lunsjretten proppfull av næringsstoffer og god på smak!
Næringsinnholdet for hele oppskriften finner du nederst i artikkelen, samt næringsinnholdet for matvarene, slik at du enkelt kan regne ut hvor mye du skal ha, i forhold til ditt energibehov.
(1 porsjon)
Salat
Næringsinnhold i hele oppskriften
Kalorier: 620 kcal
Proteiner: 30 g
Karbohydrater: 30 g
Fett: 42 g
Fiber: 14 g
Næringsinnhold per 10 g matvare
Egg(1 stk): 81 kcal, P: 7 g, F: 5,6 g
Purreløk: 3 kcal
Sjampinjong: 3 kcal
Spinat/salat: 2 kcal
Avokado: 20 kcal, F: 2 g
Granateple: 9 kcal, K:1,9 g
Tomat: 2 kcal
Kcal= Kalorier
P= Proteiner
K= Karbohydrater
F= Fett
Les også: Får du i deg nok D-vitamin?
Kilder:
6 Reasons why eggs are the healthiest food on the planet – Healthline
Ved å trykke “BLI MED” godkjenner du nyhetsbrev-vilkårene