Små, lette og fulle av kraft – slik er de nye trådløse øreproppene Miiego MiiRYTHM. 

Hvis du noen gang har testet ørepropper fra danske Miiego, da veit du allerede noe av hva du får. Miiego har levert prisvinnende ørepropper med høy lydkvalitet og flott design i mange år, og det er lett å kjenne igjen Miiego på det karakteristiske lydbildet. Miiego MiiRYTHM er selskapets hittil minste og letteste ørepropper. Spørsmålet er om de likevel leverer varene.

Design og funksjon

Miiego har bestandig hatt et stort fokus på design, og Miiego MiiRYTHM både ser og føles bra ut. Hver propp veier kun 4,5 gram, og de myke proppene i COMPLY minneskum sørger for en komfortabel opplevelse. Selve proppene er små og diskré, og den matte sølvfargede overflaten gir proppene er eksklusivt preg.

Miiego har gjort en god jobb med å krympe ladeetuiet, og den avrundede formen gjør at det tar minimalt med plass i lommen samtidig som en liten lærreim gjør det mulig å feste etuiet i en beltehempe, etc.. Etuiet holdes sammen ved hjelp av magneter, på samme måte som at hver propp sitter trygt i sporet sitt når de oppbevares i ladeetuiet. Proppene og etuiet er IPX5-sertifisert, så du kan trygt bruke Miiego MiiRYTHM ute i regnet.

Med på kjøpet får du også 3 sett silikonpropper (str. S, M, L) slik at du nærmest er garantert å finne en god passform for øret. COMPLY proppene sitter ganske tett i øregangen, så noen vil nok kunne oppleve at det gir en litt klaustrofobisk og lukket følelse. Da vi forsøkte å bytte til silikonproppene gav det mye mer luft, men samtidig satt ikke proppene godt nok i øret til at det ble mulig å trene med de. COMPLY proppene gir altså en sikrere passform, og samtidig det beste lydbildet, men kan føre til at du raskere blir sliten i øregangen.

Batteritid og tilkobling

Trådløse ørepropper handler mye om «enkelhet», og det er alltid godt å kunne slippe ladeangsten. Miiego MiiRYTHM gir deg opptil 6-7 timer musikk per lading, og med ladeetuiet kan du få 3 ekstra ladinger – altså opptil 28 timer musikkavspilling. Det er bra for så små og lette ørepropper. Samtidig tilbyr ikke MiiRYTHM noen form for aktiv støydemping, noe som vanligvis reduserer batteritiden med rundt 20-30%, og som de fleste ørepropper med tilsvarende batteritid faktisk har i dag. Miiego har utstyrt ladeetuiet med USB-C, og selv om ikke Miiego MiiRYTHM har en dedikert hurtiglading, så lader de raskt nok uansett.

Miiego MiiRYTHM kommer med Bluetooth 5.0 og dual-mode tilkobling til telefonen, noe som sørger for en rask og stabil tilkobling og mulighet for å bruke en valgfri ørepropper om gangen. Det sølvfargede området på utsiden av øreproppene fungerer som en knapp som lar deg starte/pause musikken, bytte sang, justere volum opp/ned, aktivere telefonens innebygde taleassistent, eller besvare samtaler. Motstanden i knappene er hard nok til å unngå at du presser de langt ubehagelig langt inn i ørene, men ikke så hard at de er vanskelig å betjene. Ellers er det ingen partnerapp som lar deg endre hvordan knappene fungerer, eller justere lydbildet. Her er det rett frem.

Lydkvalitet og opplevelse

Miiego er kjent for å levere lydkvalitet av høy klasse, og Miiego MiiRYTHM gjør en god jobb. MiiRYTHM er ikke superavanserte, og det finnes ingen app med tilhørende equalizer for å justere lydbilde eller aktivere/deaktivere støydemping, etc., men det er også noe av det vi liker med Miiego MiiRYTHM. Her er det «plug and play», og lyden du får er stort sett god uten at du behøver å tilpasses noe som helst. Ettersom Miiego MiiRYTHM ikke har noen form for aktiv støydemping, er du avhengig av å finne propper med en trygg og god passform for å dra fullt utnytte av den passive støydempingen. Hvis de forhåndsinstallerte COMPLY skumproppene passer ørene dine, vil disse gi relativt god passiv støydemping. De slipper også inn passe med lyd slik at det er mulig å høre hva som foregår rundt deg, noe vi setter pris på ettersom MiiRYTHM ikke har Ambient Aware som gjør det mulig å slippe inn lyd fra omgivelsene.

Bassen har som regel brukt alltid å dominerer lydbildet hos Miiego, og den er ganske så tydelig også på MiiRYTHM. Mellomtonene er ikke MiiRYTHM sin sterkeste side, og kan drukne litt i den basspregede musikken. Samtidig er balansen mellom bass, mellomtone og vokal god med tanke på hvor enkle disse proppene er, og vi regner med at de aller fleste vil bli positivt overrasket over hvor god lyden er i Miiego MiiRYTHM.

Hver ørepropp kommer med en innebygd mikrofon som gjør det mulig å bruke Miiego MiiRYTHM til samtaler. Ettersom det ikke er noen form for støydemping, vil ikke samtalekvaliteten være på linje med toppklasse øreproppene fra Apple, Huawei, Samsung, etc., men det er heller ikke hovedfokuset til Miiego. Kvaliteten er god nok til å føre en kort samtale, bare unngå mye vind og bakgrunnsstøy som en trafikkert vei, byggeplass, etc..

Ellers er det greit å merke seg at øreproppene ikke automatisk slår seg av når du setter de tilbake i ladeetuiet, og pauser heller ikke musikken når du tar de ut av øret. For at du ikke skal ende opp med tomt batteri til neste treningsøkt, må du derfor huske å slå av hver enkelt ørepropp etter bruk.

Fakta:

 • Vekt: 4,5 gram per ørepropp / 85 gram ladeetuiet.
 • Bluetooth:  5.0
 • Batteritid: 7 timer / 28 timer
 • IPX5-sertifisert: Motstandsdyktige mot svette og vann.
 • Ladestandard: USB-C

Sjekk også disse alternative øreproppene fra Miiego – Miiego MiiBUDS ACTION II

Konklusjon

Miiego MiiRYTHM
Miiego MiiRYTHM

Product Name: Miiego MiiRYTHM

Brand: Miiego

MPN: 1299

Currency: NOK

70%

Konklusjon

Miiego MiiRYTHM leverer et helt ok sett trådløse ørepropper til deg som ønsker noe enkelt uten behov for funksjoner som aktiv støydemping, Ambient Aware, Multi Point, eller muligheten til å justere lydbildet i en egen app. Her er det «plug and play», og du må ta til takke med lyden du får. Den er heldigvis god, og de fleste vil nok bli tilfreds med kvaliteten, og kanskje mest positivt overrasket.

Så lenge du passer på å skru av øreproppene etter bruk slik at de ikke tappes for strøm, så er det ikke veldig mye vi savner med Miiego MiiRYTHM. Det finnes mer avanserte trådløse ørepropper til samme pris, men ikke alle egner seg like godt til trening. Har er Miiego MiiRYTHM  god.

Pros

 • Små, lette og elegant design.
 • Jevnt over god lydkvalitet.
 • Enkel i bruk.
 • Lang batteritid og stabil tilkobling.
 • Vanntette. Kan brukes i regn.

Cons

 • Ingen aktiv støydemping eller Ambient Mode.
 • Ingen mulighet til å justere lydbildet.

Torbjørn Høstmark Borge

Torbjørn Høstmark Borge var daglig leder og ansvarlig redaktør, samt produkttester for Hardworkout i perioden 2019 til 2021. Torbjørn har en lang erfaring fra trenings- og sportsbransjen som personlig trener og kostholdsveileder, har utdannelse innen idrett med en bachelorgrad i idrett og biologi. Han er ekspert på produkttesting, og er over gjennomsnittlig opptatt av å teste grundig! Alt for å hjelpe hver enkelt bruker til å finne det riktige produktet for hver enkelt.
Bekledning

Vektvester best i test 2024 – Topp 10 vektvester- Guide og anbefalinger

Vi har testet og sammenlignet noen av de beste vektvestene som…
Dato: Mai 04, 2022
Produkttest

Justerbare manualer best i test – Topp 10 justerbare treningsmanualer!

Vi gir deg en oversikt over de beste justerbare treningsmanualene på…
Dato: Mar 08, 2022
Produktomtaler

Test: VIVAGUN – PRIME 3.0 massasjepistol

De siste årene har salget av massasjepistoler skutt i været, og…
Dato: Feb 22, 2022