Et kosthold rik på grønnsaker, belgvekster og magre proteinkilder, er godt for helsa og for vekten. Det bidrar til bedre metthetsfølelse, bedre fordøyelse, samt stabilt blodsukker og det virker kolesterolsenkende. Det er anbefalt å spise 300-450 gram fisk hver uke, med denne fiskeretten er du allerede godt på vei.
Denne oppskriften passer for alle som vil følge Middelhavsdietten, eller bare ønsker å spise sunn og næringsrik mat. Quinoa inneholder en rekke vitaminer og mineraler som jern, magnesium, fosfor, sink, B6 og kalium. I tillegg er quinoa rik på proteiner og kostfiber og gir derfor en god metthetsfølelse.
Næringsinnholdet for hele oppskriften finner du nederst i artikkelen, samt næringsinnholdet for matvarene, slik at du enkelt kan regne ut hvor mye du skal ha, i forhold til ditt energibehov.
(1 porsjon)
Næringsinnhold i hele oppskriften:
Kalorier: 834 kcal
Proteiner: 64 g
Karbohydrater: 67 g
Fett: 31 g
Fiber: 22 g
Næringsinnhold per 10 g matvare:
Torsk: 8 kcal, P:1,8 g
Pesto: 53 kcal, P:0,8 g, K:0,5 g, F:5,2 g
Quinoa (rå): 31 kcal, P: 1,4 g, K:4,5 g, F:0,6 g
Kikerter (kokte): 14 kcal, P: 0,7 g, K:1,9 g
Olivenolje 1 g: 9 kcal, F:0,9 g
Aspargesbønner: 3 kcal
Soltørkede tomater: 26 kcal, P:1,4 g, K: 5,6 g, F:0,3 g
Spinat: 3 kcal
Kcal= Kalorier
P= Proteiner
K= Karbohydrater
F= Fett
Les også: Enkle grep som får opp forbrenningen!
Ved å trykke “BLI MED” godkjenner du nyhetsbrev-vilkårene