Middagsbowl er egentlig bare en middagssalat mikset sammen av det du måtte ønske. Prøv ut nye sammensetninger og smaker, som gir en sunn, raskt og næringsrik middagsrett.
Denne retten er mikset sammen av fiberrike grønnsaker og belgfrukter, proteinrik ost, kikerter og dressing, samt masse vitaminer og mineraler fra granateple, søtpotet og grønnsaker. Granateple er også en god antioksidant og gir et fargerikt og spennende touch til retten.
(Artikkelen fortsetter under annonsen)

Middagsbowl med søtpotet, granateple og fetaost
Næringsinnholdet for hele oppskriften finner du nederst i artikkelen, samt næringsinnholdet for matvarene, slik at du enkelt kan regne ut hvor mye du skal ha, i forhold til ditt energibehov.
(1 porsjon)
Ingredienser
- 1 boks kokte kikerter
- 100 g fetaost naturell
- 2 håndfuller babyspinat
- 100 g cherrytomater
- 50 g granateplekjerner
- 100 g agurk
- 50 g rød løk
- 1/2 lime (saften)
- En liten håndfull fersk koriander
Bakt søtpotet
- 100 g søtpotet
- 1/2 lime (saften)
- Salt og pepper
- 1 hvitløksfedd
- 1/2 ts spisskummen
Dressing
- 50 g mager kesam
- 1/2-1 ts chilipaste
Tips: Kikerter kan gjerne byttes ut med quinoa, byggryn eller bønner.
Slik gjør du det
- Skrell søtpoteten og del den opp i små terninger.
- Legg bitene på et brett med stekepapir.
- Bland sammen finhakket hvitløk, saften fra halve limen, spisskummen, salt og pepper og ha det over søtpotetbitene.
- Stek de midt i ovnen i ca.20 minutter.
- Sil av laken på kikertene og skyll godt av de i kaldt vann i et dørslag.
- Skjær rødløk, agurk og tomater i tynne skiver og legg de i en bolle. Ha saften fra en halv lime over.
- Legg bakt søtpotet, kikerter, spinatblader, granateplekjerner og fetaost i terninger i bollen.
- Bland sammen mager kesam og chilipaste til dressingen.
- Topp bollen med fersk koriander og chilidressing.
Boost immunforsvaret med supermaten Acai!
Mar 21, 2025
Næringsinnhold i hele oppskriften
Kalorier: 761 kcal
Proteiner: 41 g
Karbohydrater: 85 g
Fett: 25 g
Fiber: 17 g
Næringsinnhold per 10 g matvare
Kikerter: 14 kcal, K: 1,9 g, P: 0,7 g g
Fetaost naturell: 23 kcal, P: 1,3 g, F: 1,9 g
Spinat: 4 kcal, K: 0,5 g
Rød løk: 5 kcal, K: 1 g
Søtpotet: 8 kcal, K: 1,7 g
Agurk: 2 kcal
Tomat: 2 kcal
Granateplekjerner: 8 kcal, K: 1,4 g
Mager kesam: 8 kcal, K: 0,4 g, P: 1,2 g
Chilipaste: 14 kcal, K: 2,9 g
Kcal= Kalorier
P= Proteiner
K= Karbohydrater
F= Fett