Tørr og sprukken hud? Flisete hår og negler? Eller kanskje sliter du med tørr hals, hoste eller astma? Dersom du kjenner deg igjen i noe av dette, så bør du lese videre.

I løpet av en gjennomsnittlig dag; hvor er det du oppholder deg mest? De fleste vil svare «hjemme», og av samme grunn er det ganske opplagt av luften du puster inn i hjemmet har stor betydning for helsen din. Du har kanskje opplevd hvordan huden tørker ut og begynner å flasse på sommeren? Eller hvordan hud og negler sprekker opp og danner vonde sår på vinteren? Alt dette skyldes tørr luft og lav luftfuktighet.

En enkel løsning på problemet

Du har kanskje hørt om «luftfuktere», men aner ikke hva det er. En luftfukter gjør noe så enkelt som å tilføre luften fuktighet, og kan ha stor nytte for en rekke medisinske tilstander. For selv om du ikke merker det mens du er innendørs, så vil luftfuktigheten i hjemmet varierer voldsomt i løpet av året. Normal luftfuktighet ligger på rundt 40-60%, mens på vinterhalvåret kan fuktigheten synke til så lite som 20-30%. Dette fører til at lufta trekker fuktigheten ut av huden og håret ditt, og resulterer i symptomene vi nevnte over.

Dersom luftfuktigheten blir for høy, opp mot 60-70%, vil den derimot gi ideelle vekstforhold for mugg, sopp og ikke minst skadedyr. Det gjelder med andre ord å holde en stabilt nivå hele året.

Det finnes flere ulike typer luftfuktere, men alle fungerer ved å produsere damp som absorberes i luften slik at luftfuktigheten økes. Det viktige er å sørge for å holde den ren, samt at man velger en modell som passer størrelsen på rommet eller huset den skal brukes i.

 

Testvinnende kvalitet og design

Det finnes et hav av ulike luftfuktere, men et merke som går igjen blant testvinnere og kundefavoritter, er Levoit. Levoit er en av de markedsledende leverandørene av luftfuktere i Norge og har høstet en rekke gode tilbakemeldinger fra brukere over hele verden. Enten du trenger en luftfukter til et lite soverom, en stor stue, eller en middels leilighet, så har Levoit en luftfukter som passer – og med sitt flotte og likevel diskre design så glir de rett inn i miljøet.

  • Se hele utvalget til Levoit HER!

Levoit tilbyr fire ulike modeller Levoit 600 Hybrid er den største og beste modellen og passer deg som ønsker en luftfukter som dekker opptil 70 m². Denne modellen har vunnet flere tester, og kommer med en rekke funksjoner som gjør den superenkel og praktisk bruk. Luftfuktere brukes som nevnt vann for å tilføre luften fukt, og de krever derfor at det etterfylles vann på en vanntank med jevne mellomrom. Levoit 600 Hybrid kommer med en 6L stor vanntank som er nok til hele 60 timer kontinuerlig bruk. Samtidig er det enkelt å både etterfylle og rengjøre tanken når det er nødvendig. Lav vekt og et praktiske designet gjør det enkelt flytte luftfukteren etter ønske.

Noe annet du vil sette pris på er det lave støynivået som gjør at du glemmer at den er der, og ikke minst «auto modus» som gjør at Levoit 600 Hybrid automatisk justerer effekten på maskinen av seg selv. Du kan så klart også gjøre dette manuelt enten via touchpanelet på maskinen, eller fra den medfølgende fjernkontrollen.

En annen fordel er aroma diffusoren. Dette er en egen dispenser der du kan tilsette estetiske oljer for aromaterapi. Slike oljer kan ha positive helsefordeler, samtidig som de sprer seg med vanndampen og skaper en enda bedre atomosfære.

Levoit 600 Hybrid

For «tek entusiasten»

Hvis du liker alt som har med smarthjem og smartfunksjoner å gjøre, så skal du se på Levoit Classic 300 Smart. Denne modellen gir deg mye av de samme funksjonene fra 600 Hybrid slik at du fremdeles får opptil 60 timer brukstid, tre effektnivåer, lavt støynivå, enkel rengjøring, «auto mode», nattlys, og aroma diffusor. Men, Classic 300 Smart er i tillegg kompatibel med VeSync-appen som gjør det mulig å styre luftfukteren fra smarttelefonen! Classic 300 Smart støtter også taleassistentene Google Assistant og Alexa slik at du kan kontrollere luftfukteren ved hjelp av enkle kommandoer.

Levoit Classic 300 Smart

For deg med enklere behov…

Hvis du bor i en mindre leilighet, eller ønsker en enklere luftfukter for å tilføre f.eks. soverommet bedre luftfuktighet, så anbefaler vi en av de enklere og mindre modellene Levoit Classic 100 eller Levoit Dual 100. Begge disse modellene er beregnet for rom opp til ca. 27 m², har 24 timer brukstid, tre effektnivåer, er svært enkle i bruk, og et flott og diskre design.

Classic 100 er rett og slett elegant, og ser litt ut som de gamle lavalampene som var utrolig populære og lyste opp i mange hjem på noen år siden. Den har et lavt lydnivå, et eget nattlys som gjør det spesielt velegnet for soverommet, og er så liten og lett (1,1 kg) at den enkelt lar seg flytte rundt. Med 4,5 av 5 stjerner i snitt basert på over 10 000 kundeanmeldelser på Amazon, skal det mye til for at dette blir feil!

Vi må også få trekke frem Levoit Dual 100 som i tillegg til alt fra Classic 100-modellen, gir deg muligheten til å benytte en aroma diffusor. Dual 100 kommer nemlig med en egen dispenser der du kan tilsette estetiske oljer for aromaterapi. Slike oljer kan ha positive helsefordeler, samtidig som de sprer seg med vanndampen og skaper en enda bedre atomosfære.

Levoit Dual 100

Disse gruppene kan ha bruk for en luftfukter

Undersøkelser viser at vi tilbringer så mye som 90% av tiden vår inne. Det sier seg dermed selv at vi er avhengig av god luftkvalitet for et godt inneklima og god helse. Astmatikere og allergikere kan ha stor glede av å benytte en luftfukter i hjemmet, men også andre målgrupper. Kort oppsummert kan vi si at en luftfukter kan hjelpe mennesker som opplever:

  • Allergi eller astma.
  • Luftveissymptomer.
  • Tørr hud, sprukne negler, tørt hår.
  • Tørre luftveier eller sår hals.
  • Sinus hodepine.
  • Irriterte øyne

Studier viser også at en luftfuktighet over 40% kan bidra til å forebygge influensa ettersom det bidrar til å deaktivere viruspartikler og å gjøre de mindre smittsomme. Til og med personer som snorker kan oppleve en positiv effekt når luften har høyere luftfuktighet.

Men det er ikke bare deg og meg som trives best når luftfuktigheten er på et optimalt nivå. Hus og hjem kan også ha stor nytteverdi av det. Et bedre inneklima kan nemlig gi liv til mange fuktighetselskende planter, samt at tregulv og møbler kan vare lengre. Fuktighet kan også bidra til å forhindre tapet i å sprekke og statisk elektrisitet bygge seg opp.

 

Prøv uten risiko

Skulle du være i tvil om du har behov for en luftfukter eller ikke, så er det ikke så mye å tape på å prøve. Levoit tilbyr 14 dagers åpent kjøp med 100% fornøyd garanti. Tilbakemeldingene fra tusenvis av forbrukere er gjennomgående positiv, og det samme gjelder et stort antall tester!

Sjekk ut de ulike modellene HER!

Torbjørn Høstmark Borge

Torbjørn Høstmark Borge er daglig leder og ansvarlig redaktør, samt produkttester for Hardworkout. Torbjørn har en lang erfaring fra trenings- og sportsbransjen som personlig trener og kostholdsveileder, har utdannelse innen idrett med en bachelorgrad i idrett og biologi. Han er ekspert på produkttesting, og er over gjennomsnittlig opptatt av å teste grundig! Alt for å hjelpe hver enkelt bruker til å finne det riktige produktet for hver enkelt.
Fysisk og psykisk helse

Trening ved graviditet og etter fødsel!

Det anbefales at gravide kvinner trener gjennom hele svangerskapet hvis de…
Dato: Sep 17, 2021
Styrketrening

Trening for power – maksimal kraftutvikling!

Styrketrening og trening for power kan høres ganske likt ut, men…
Dato: Sep 16, 2021
Kondisjon & løping

Vo2 maks for helse og prestasjon!

VO2 maks, også kalt maksimalt oksygenopptak, er en egenskap som kan…
Dato: Sep 15, 2021
Gratis Treningsprogram

Treningsprogram: Push/Pull/Legs – trening for muskelvekst

Sett fart på muskelveksten med dette solide push/pull/legs treningsprogrammet! Her får…
Dato: Sep 13, 2021
Produkttest

Test: Salomon Predict 2

Salomon Predict 2 er en oppdatert versjon av den originale Predict-skoen,…
Dato: Sep 13, 2021
Fysisk og psykisk helse

De beste aktivitetene for å booste immunforsvaret

Du er sannsynligvis allerede klar over at trening kan gjøre underverker…
Dato: Sep 10, 2021
Oppskrifter

5 sunne alternative snacks

Ikke alt som smaker søtt trenger å være usunt, det er…
Dato: Sep 09, 2021

HARDWORKOUT FITNESS CLUB

Meld deg på i dag og motta gratis treningsplaner, matplaner og mye mer helt gratis via e-post.

Ved å trykke “BLI MED” godkjenner du nyhetsbrev-vilkårene

Produkttest

Test: Salomon Sense Ride 4

Salomon Sense Ride 4 viderefører alt det vi likte så godt…
Dato: Sep 09, 2021
Styrketrening

Slik gjennomfører du en Biceps Push-Up

Pus-ups kan faktisk trene bicepsene dine i tillegg til både skuldre…
Dato: Sep 09, 2021
Intervjuer

Endret perspektivet på trening og kosthold: slik trener og spiser Sandra som nybakt mamma!

Personlig trener Sandra Johansson har flere meritter hun er stolt av,…
Dato: Sep 08, 2021
Produkttest

Test: Salomon Sense Pro 5 og Sense Pro 10

Salomon Sense Pro 5 og Sense Pro 10 har store sko…
Dato: Sep 08, 2021
Motivasjon

Månedens treningsmusikk – september 2021!

September byr på friskere luft og en "ny start" etter sommeren.…
Dato: Sep 07, 2021
Fysisk og psykisk helse

Et mentalt tegn på vitamin D mangel

Det kommer kanskje ikke som en sjokk at nok en studie…
Dato: Sep 07, 2021
Produkttest

Test: Miiego MiiBUDS ACTION II

Sliter du med å finne trådløse ørepropper som sitter godt, leverer…
Dato: Sep 07, 2021
Produkttest

Test: Miiego MiiRYTHM

Små, lette og fulle av kraft - slik er de nye trådløse øreproppene…
Dato: Sep 07, 2021
Styrketrening

Tips: Få 80% av resultatene med kun ett hard sett

Er tiden knapp og dagene hektiske? Vanskelig å få prioritert treningen…
Dato: Sep 06, 2021