scampi sjømat lavkarbo
Kosthold Oppskrifter

Lavkarbo sjømat: Scampigryte med kokosmelk og sellerirot-puré

Skalldyr er en mager og god proteinkilde, som er rik på…

Feb 13, 2025 Av Jennie Hjortland Jensen
Kosthold Oppskrifter

Skalldyr er en mager og god proteinkilde, som er rik på vitaminer og mineraler som jod, sink, selen, vitamin B12 og vitamin E. Det eneste skalldyrene ikke er en god kilde til, sammenlignet med fisk, er vitamin D.

Siden skalldyr har lavt fettinnhold inneholder de også lite kalorier, og passer derfor godt inn i de aller fleste type dietter. Suppler skalldyr med sunne fettkilder og grønnsaker, og du har et fullverdig lavkarbo-måltid.

(Artikkelen fortsetter under annonsen) ad ad

Scampigryte med kokosmelk og sellerirot-puré

Næringsinnholdet for hele oppskriften finner du nederst i artikkelen, samt næringsinnholdet for matvarene, slik at du enkelt kan regne ut hvor mye du skal ha, i forhold til ditt energibehov.

(1 porsjon)

Ingredienser
  • 200 g scampi uten skall (kan også bruke reker eller kyllingfilet)
  • 1/2 rød chili
  • 1 hvitløks fedd
  • 100 g gul løk
  • 100 g squash
  • 1 ss tomatpuré
  • 1 ss olivenolje (til steking)
  • 120 g kokosmelk (ikke lett)
  • 1/2 ts paprikapulver
  • 1/3 lime/sitron (saften)
  • 1 ss finhakket frisk koriander
  • Salt og pepper

Sellerirot-puré 

  • 250 g sellerirot
  • 20 g olivenolje
  • Salt og pepper
Slik gjør du det
  1. Finhakk chili og hvitløk og del squash og løk opp i små terninger.
  2. Varm opp en stekepanne og tilsett olivenolje, fres hvitløk og chili i ett minutt eller to før scampi tilsettes.
  3. Stek scampiene ett par minutter på hver side og legg de til side.
  4. Tilsett løken og fres den til den er gyllen, 4-5 minutter.
  5. Rør inn tomatpurè og tilsett limesaften, paprikapulver og kokosmelk.
  6. Bruk en stavmikser til å få en jevn saus uten klumper.
  7. Kok opp og la det småkoke i ca. 10 minutter.
  8. Stek squashen i en stekepanne med litt olje og krydre det med salt og pepper.
  9. La det steke noen minutter på hver siden til begynner å få litt farge.
  10. Tilsett scampi, squash og finhakket koriander i gryten og det småkoke ett par minutter. Smak til med salt og pepper.

Sellerirot puré

  • Skrell selleriroten og del den opp i små biter.
  • Ha det over i en kjele med vann, kok opp og la det småkoke i rundt 10 minutter, eller til selleriroten er mør.
  • Sil av vannet og tilsett olivenolje.
  • Bruk en potetpresse eller stavmikser til å lage en jevn puré.
  • Smak til med salt og pepper.

Næringsinnhold i hele oppskriften

Kalorier: 824 kcal
Proteiner: 40 g
Karbohydrater: 23 g
Fett: 63 g
Fiber: 9 g

Næringsinnhold per 10 g matvare
Scampi: 8 kcal, P: 1,6 g
Løk: 4 kcal, K: 0,6 g
Squash: 2 kcal
Tomatpuré: 9 kcal, K: 1,9 g, P: 0,4 g
Olivenolje (1 g): 9 kcal, F: 0,9 g
Kokosmelk: 24 kcal, K: 0,3 g, P: 0,2 g, F: 2,4 g
Sellerirot: 2 kcal, K: 0,3 g

Kcal= Kalorier
P= Proteiner
K= Karbohydrater
F= Fett
scampi sjømat lavkarbo
Les også: Kollagen kosttilskudd – Best i test

HOLD DEG OPPDATERT,

FÅ GRATIS TRENINGSPROGRAM OG KOSTHOLDSPLAN

Litt mer om deg

Få siste nytt innen trening, kosthold, helse 
og livsstil rett i innboksen din.

Registrer deg nå, og motta et gratis treningsprogram og kostholdsplan som nedlastbar PDF!

Ulmer