lavkarbo
Kosthold Oppskrifter

Lavkarbo middag: Gratinert kjøttform med blomkålbunn

Når du følger et lavkarbo-kosthold er det fint å bruke mye…

Feb 05, 2025 Av Jennie Hjortland Jensen
Kosthold Oppskrifter

Når du følger et lavkarbo-kosthold er det fint å bruke mye grønnsaker og proteinkilder av høy kvalitet. Velg fullfettsprodukter, da de inneholder mer fett og mindre karbohydrater.  Sammensetningen av disse matvarene holder deg mett lenge, til tross for et lavt innhold av karbohydrater.

Prøv denne gratinerte kjøttformen med karbonadedeig, grønnsaker og blomkålbunn. Sunn, enkel, næringsrik, glutenfri og lavkarbovennlig.

Gratinert kjøttform med blomkålbunn

Næringsinnholdet for hele oppskriften finner du nederst i artikkelen, samt næringsinnholdet for matvarene, slik at du enkelt kan regne ut hvor mye du skal ha, i forhold til ditt energibehov.

(1 porsjon)

Ingredienser
  • 200 g karbonadedeig
  • 1/2 blomkål
  • 1/2 gul løk
  • 1 liten rød chili
  • 100 g sjampinjong
  • 1/2 dl matfløte(15%)
  • 1/2 dl kremfløte
  • 1 tomat
  • 1 ss tomatpurè
  • 10 g smør/ olivenolje (til steking)
  • 40 g revet gulost
  • Salt og pepper
  • 1/2 ts tørket timian
Slik gjør du det
  1. Forvarm stekeovnen til 200 grader
  2. Finhakk blomkålen med kniv eller et rivjern
  3. Kutt opp løk og tomat i små terninger og finhakk chilien
  4. Skjær opp sjampinjong i tynne skiver
  5. Varm opp en stekepanne til middels varme og tilsett smør og blomkål
  6. Stek den raspede blomkålen i noen minutter og tilsett så matfløte, kremfløte, halvparten av osten, salt og pepper
  7. La det småkoke i noen minutter og hell det så over i en ildfast form
  8. Sett stekepannen på platen igjen og stek karbonadedeig, løk, chili og sjampinjong
  9. Når er alt er gjennomstekt tilsettes tomater, tomatpure og timian
  10. La det småkoke noen minutter før kjøttsausen helles over i den ildfaste formen med blomkålblandingen
  11. Dryss over resten av osten
  12. Sett den ildfaste formen inn i midten av stekeovnen og la det steke i ca. 20 minutter

Kan gjerne ha en grønn salat ved siden av, med for eksempel agurk, tomat og paprika, som har relativt lavt karbohydratinnhold.

Næringsinnhold i hele oppskriften

Kalorier: 837 kcal
Proteiner: 62 g
Karbohydrater: 28 g
Fett: 53 g
Fiber: 11 g

Næringsinnhold per 10 g matvare
Karbonadedeig: 13 kcal, P: 2 g, F: 0,5 g
Blomkål: 3 kcal, K: 0,5 g
Gul løk: 4 kcal, K: 0,6 g
Sjampinjong: 3 kcal
Matfløte(15%): 16 kcal, K: 0,4 g, P: 0,3 g, F: 1,5 g
Kremfløte: 64 kcal, K: 0,5 g, P: 0,4 g, F: 6,7 g
Tomat: 2 kcal
Tomatpure: 9 kcal, K: 1,9 g, P: 0,4 g
Smør: 54 kcal, F: 6 g
Gulost: 36 kcal, P; 2,7 g, F: 2,7 g

Kcal= Kalorier
P= Proteiner
K= Karbohydrater
F= Fett

Les også: Boost immunforsvaret med supermaten Acai!
lavkarbo

HOLD DEG OPPDATERT,

FÅ GRATIS TRENINGSPROGRAM OG KOSTHOLDSPLAN

Litt mer om deg

Få siste nytt innen trening, kosthold, helse 
og livsstil rett i innboksen din.

Registrer deg nå, og motta et gratis treningsprogram og kostholdsplan som nedlastbar PDF!

Ulmer