Lavkarbo kan være en effektiv måte å gå ned i vekt på, men det er viktig at kostholdet da ikke både er lavkarbo og lavkalori. Det reduserte karbohydratinntaket erstattes så med fett og proteiner. Velg fortrinnsvis sunne fettkilder og proteinkilder med høy næringsverdi.
Mye god mat består jo nettopp av karbohydrater, og man må derfor være litt kreativ for å kunne spise (tilnærmet) det samme når karbohydratene reduseres. Prøv denne lavkarbovennlige lasagne-oppskriften, passer like godt til hverdags som i helgen! Sunn, næringsrik og god.
(Artikkelen fortsetter under annonsen)

Lavkarbo lasagne
Næringsinnholdet for hele oppskriften finner du nederst i artikkelen, samt næringsinnholdet for matvarene, slik at du enkelt kan regne ut hvor mye du skal ha, i forhold til ditt energibehov.
(1 porsjon)
Ingredienser til kjøttsaus
- 1 liten gul løk
- 1 hvitløks fedd
- 200 g karbonadedeig
- 1 rød chili
- 200 g hakkede tomater
- 1 ss tomatpuré
- 1 stilk stangselleri
- Salt og pepper
- 1 ss tørket oregano
Ingredienser til hvit saus
- 2 dl lettmelk
- 20 g gulost
- Malt muskatnøtt
- Hvit pepper
- Salt
Ingredienser til lavkarbo lasagneplater
- 1 egg
- 15 g fiberhusk
- 40 g naturell kremost
Lavkarbo-lasagneplater kan også erstattes med tynne skiver med squash, for enda raskere tilberedning.
Til topping
- 50 g gulost
- Fersk basilikum eller tørket oregano
Slik gjør du det
- Finhakk løk, hvitløk og chili
- Stek det med litt olje i panna til løken er gyllen
- Tilsett karbonadedeig og stek til den er gjennomstekt
- Finhakk stangselleri og tilsett det i pannen sammen med hakkede tomater, tomatpure og oregano. Smak til med salt og pepper
- La sausen småkoke mens du gjør klar resten av ingrediensene
- Sett stekeovnen på 175 grader
- Visp sammen kremost og egg og bland det godt sammen før du tilsetter fiberhusken
- La blandingen stå å svelle i 10-15 minutter
- Finn frem to bakepapir og pensle på litt olje på den ene siden
- Legg deigen mellom bakearkene med den oljete siden inn mot deigen
- Trykk/ kjevle deigen så tynn som mulig
- Ta av det øverste bakepapiret og legg det andre bakepapiret med deigen på, på et stekebrett og stek det midt i ovnen i ca 15 minutter
- Bruk en pizzaskjærer til å dele opp i passe store pastaplater
- Mens pastaplatene står i ovnen kan du gjøre klar den hvite sausen
- Visp sammen alle ingrediensene og la sausen koke opp
- La sausen småkoke i 5-10 minutter til den begynner å tykne
- Finn frem en ildfast form
- Legg lagvis kjøttsaus, hvit saus og pastaplater. Begynn og avslutt med den hvite sausen
- Strø over revet ost og basilikum/ oregano
- Stek lasagnen midt i ovnen på 200 grader i ca. 20 minutter
- La lasagnen avkjøle seg i 5-10 minutter før servering
Lag gjerne en enkel salat og ha ved siden av lasagnen. (Lavkarbovennlige salatgrønnsaker: Salat, tomat, agurk, paprika etc.)


Næringsinnhold i hele oppskriften
Kalorier: 917 kcal
Proteiner: 83 g
Karbohydrater: 24 g
Fett: 51 g
Fiber: 16 g
Næringsinnhold per 10 g matvare
Karbonadedeig: 13 kcal, P: 2 g, F: 0,5 g
Løk: 4 kcal, K: 0,6 g
Stangselleri: 2 kcal
Hakkede tomater: 3 kcal
Fiberhusk(psyllium): 20 kcal, K: 0,3, P: 0,2 g
Tomatpuré: 9 kcal, K: 1,9 g, P: 0,4 g
Lettmelk: 4 kcal, K: 0,5 g, P: 0,3 g
Gulost: 36 kcal, P: 2,7 g, F: 2,7 g
Egg (1 stk): 81 kcal, K: 0,4 g, P: 7 g, F: 5,6 g
Kremost naturell: 35 kcal, K: 0,3 g, P: 0,9 g, F: 3,3 g
Kcal= Kalorier
P= Proteiner
K= Karbohydrater
F= Fett
Les også: Enkle grep som får opp forbrenningen!