Pannekaker er noe alle liker, og uansett hvilken type diett du føler, kan du alltids tilpasse ingrediensene i pannekakene slik at de passer inn i din spiseplan. Denne varianten er lavkarbovennlig med fettrikt mandelmel, proteinrik yoghurt og næringsrike egg og bær.
Følger du ikke lavkarbo kan du bytte ut noen av de tørre ingrediensene med for eksempel havregryn og grovt mel. Prøv disse pannekakene til neste frokost! Røren kan gjerne gjøre klar kvelden i forveien og stå i kjøleskapet og svelle over natten.
Mandelpannekaker med rørte bringebær
Næringsinnholdet for hele oppskriften finner du nederst i artikkelen, samt næringsinnholdet for matvarene, slik at du enkelt kan regne ut hvor mye du skal ha, i forhold til ditt energibehov.
(1 porsjon)
Ingredienser
- 2 egg
- 150 g gresk yoghurt
- 30 g mandelmel (ikke fettredusert)
- 10 g chiafrø
- 1 ts fiberhusk (psyllium)
- 1 ts bakepulver
- 100 g bringebær
Slik gjør du det
- Bland sammen alle ingrediensene utenom bærene, og la røren stå å svelle i 5-10 minutter
- Varm opp en stekepanne og pensle på litt smør i pannen
- Stek små pannekaker av røren
- Varm opp bringebærene med litt vann i en kjele
- Tilsett Sukrin og mos bærene lett med en gaffel
- Ha de rørte bringebærene over pannekakene når de er ferdig stekt
Smaker også godt med SukrinSirup som topping over pannekakene.
Næringsinnhold i hele oppskriften
Kalorier: 606 kcal
Proteiner: 28 g
Karbohydrater: 19 g
Fett: 44 g
Fiber: 13 g
Næringsinnhold per 10 g matvare
Egg(1 stk): 81 kcal, K: 0,4 g, P: 7 g, F: 5,6 g
Gresk yoghurt: 11 kcal, K: 0,5 g, P: 0,4 g, F: 0,8 g
Chiafrø: 45 kcal, K: 0,8 g, P: 1,6 g, F: 3,1 g
Mandelmel: 61 kcal, K: 0,5 g, P: 1,9 g, F: 5,4 g
Bringebær: 3 kcal, K: 0,5 g
Kcal= Kalorier
P= Proteiner
K= Karbohydrater
F= Fett
Les også: Proteinpulver – Best i test